1000 TL'ye R5 3600 için anakart tavsiyesi

gokbrk2

Hectopat
Merhaba. Sistemimi yeniliyorum. Anakart konusunda kararsız kaldım. AMD R5 3600 sipariş ettim. Çok overclock işine girmeyi düşünmüyorum, o yüzden Gigabyte B450M S2H anakart almayı düşünüm lakin bu kart overclocka hiç yatkın değilmiş. İleride overclock yapmak istersem beni pişman edebilir diye düşünüyorum. Anakarta ayırdığım bütçe en fazla 1000 TL. Gönül rahatlığıyla sınırları zorlamadan overclock yapabileceğim anakart tavsiye edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sistemimi yeniliyorum. Anakart konusunda kararsız kaldım. AMD R5 3600 sipariş ettim. Çok overclock işine girmeyi düşünmüyorum, o yüzden Gigabyte B450M S2H anakart almayı düşünüm lakin bu kart overclocka hiç yatkın değilmiş. İleri de overclock yapmak istersem beni pişman edebilir diye düşünüyorum. Anakarta ayırdığım bütçe en fazla 1000 TL. Gönül rahatlığıyla sınırları zorlamadan overclock yapabileceğim anakart tavsiye edebilir misiniz?

1000 liraya pek de seçenek yok B550 alınmaz o fiyata B450'lerin de stoğu çok azaldı ben de B450 PRO4 öneririm.

Overclock un babasını kaldırır.
1000 liraya pek de seçenek yok B550 alınmaz o fiyata B450'lerin de stoğu çok azaldı ben de B450 PRO4 öneririm.
Tuf mu Asrockmu,
Asrock alacaktım bu gece müşterinin biri yorum atmış bios güncellemesiz geliyor güncelleme içinde alt seviye işlemci takılması gerekiyor falan diye. Onu bulunduğum yerde imkanı yok çözemem :D

2600X'de çalışmıyor o zaman
3. nesili güncellemesiz desteklemesi demek, geldiği gibi 3000 serisini takabilmek demek. Sadece 3000 serisini desteklemesi değil yani. Bu durumda 1000 serisi de 2000 serisi de takılır. Tabii B550 olan bazı anakartlar 1000 serisine destek getirmeyebilir ama B450 serisi tüm anakartlar destekliyor diye biliyorum. Yanlışım var ise affola.

2600X ile direkt çalışıyor.
3. nesili güncellemesiz desteklemesi demek, geldiği gibi 3000 serisini takabilmek demek. Sadece 3000 serisini desteklemesi değil yani. Bu durumda 1000 serisi de 2000 serisi de takılır. Tabii B550 olan bazı anakartlar 1000 serisine destek getirmeyebilir ama B450 serisi tüm anakartlar destekliyor diye biliyorum. Yanlışım var ise affola.
Peki B450M s2h anakart ve 3600x işlemcimi,
yoksa 3600 işlemci Asrock B450 PRO4 mü :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı