10000 TL Sistem Tavsiyesi Monitörlü/Monitörsüz

@actanonverba Hocam sağ olasın.

Zotac GeForce RTX2070 SUPER AMP önerdiğin 2070'le aynı fiyatta, hatta 2070 Super daha ucuz. Kaliteli model 2070 mi yoksa uygun fiyatlı 2070 Super mi sorusunu akıllara getiriyor. Burda da rakamsal veriler önemli anlaşılan ancak o işlerden pek anlamıyorum. Önerdiğin model 2070, bu Zotac'ın 2070 Super'inden daha mı iyidir?

Bu arada sıvı soğutmaya neden karşısınız? Bu kez sıvı soğutma kullanırım diye düşünüyordum. Dezavantajları varsa havadan şaşmayalım,marka model önerilerini de alabilirim.
Şahsi fikrim, yüzlerce sorun gördüm, 10K'a sistem toplayıp 700-800 lira verdiğim sıvı soğutma patlayacak çatlayacak sızdıracak pompası yanacak ses yapacak bilmem ne bunların riskine girmektense alırım bir tane;

araya da şunu sürer keyfime bakarım.

Bunun dışında sayfayı yenilediniz mi eklemeler vs. yaptım onlara da dikkat ediniz. Zotac Super vs Normal olarak bir şey diyemem. Siz bilirsiniz ancak Gaming Z de Allah var çok güzel görünmüyor mu? :)

@actanonverba
Sistemin bazı parçalarını Vatandan toplarsanız daha ucuza gelecektir. KDV indirimi var.
Screenshot_2019-09-21-13-56-15-984_com.android.chrome.jpg

Bu sistem 8600 TL tutuyor. 660P istediğiniz için SSD eklemedim. Ekran kartı RGB olsun isterseniz 5000 TL fiyata ROG Strix modeli var ama bütçeyi zorlamaması için bu modeli koydum.

Son düzenleme:
Sistemin kafamdaki son hali aşağıdaki gibi arkadaşlar. Bazı parçaların kalitesini arttırdıkça diğerlerini de arttırmak gerekiyor ve işin içinden çıkılmıyor :) Kullanım amacımı düşündüğümde fazla abartmanın da gereği olmadığına karar verdim. 3600 işlemci ve 2060 super gayet yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

Teknik olarak uyumsuz olan parça var mı, sistemle ilgili değiştirmemi önerdiğiniz yerler var mı, siz de bir kontrol eder misiniz?

Resimdeki sistem + Acer Predator XB271HUABMIPRZ 27" 1ms toplam 10800 TL civarı bir şey yapacak.

1569079474304.png

@djgozlerifacali Güzel kasa ama seçtiğim kasa PSU'lu ve aynı fiyattalar o yüzden tercih sebebi. RGB rengarenk kullanılmazsa gayet yakışıklı durabilir. :)

Bu arada ekran kartını 2070 Super ile değiştirip değiştirmeme konusunda çok kararsızım 2070 Super'in Zotac versiyonu için bütçeyi sadece 800 TL arttırmak gerekiyor.

2060 Super ve 2070 Super arasındaki fark 800 TL eder mi, bunun cevabını verebilecek bir arkadaşımız yorum yaparsa sevinirim.

Mönitörsüz

İşlemci AMD Ryzen 7 3700X 2315 TL(n11)

Anakart MSI MPG X570 Gaming Edge Wi-Fi 1558(itopya)

RAM GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 522 TL(Vatan bilgisayar)

Ekran kartı MSI RTX 2070 Gaming Z 3926 TL(n11)

SSD Samsung 970 Evo Plus 500 GB 819 TL(laptopfırsatı)

Kasa Cooler Master MB511 PSU'suz 609 TL(n11)

PSU FSP Hydro 700W 80+ 425 TL(n11)

Toplam fiyat=10.174 TL

Herkese Selamlar,

Siparişleri vermeye çok yakınım. Uyumsuz parça var mı kontrol edebilir misiniz?
Vatan KDV indirimini kaçırdık fiyatlar uçtu. Sistem de 15000'i geçti. Genel kaliteyi çok düşürmeden fiyatı biraz aşağı çekmeyi sağlayacak öneriler gelirse ilaç olur -.-

Toplam: 16380 TL :/

ASUS TUF GAMING X570-PLUS - 1.386,01 TL
Msi RTX 2080 Ventus 8G - 4.997,24 TL
AMD Ryzen 7 3700X - 2.310,00 TL
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB - 749 TL
Noctua NH-U12S - 447,66 TL
Samsung 500GB 970 Evo Plus NVME - 799,90 TL
Crucial 1TB MX500 SSD Disk - 857,16 TL
Acer 27" Predator XB271HUA - 3.394,62 ₺
Cooler Master Mastergel Maker - 69,99 TL
CM MasterBox MB511 - 623,04 TL
High Power 750W 80+ Gold - 750,16 TL

PSU'nu FSP Hydro G 750 almanı öneririm. Aynı fiyat High Powerdan uzak dur. İşlemci soğutucu alınmayabilir kendi soğutusu yeterli işlemcinin. Monitöre 16 Hz fazla değer için o kadar fazla para vermeye gerek yok. MSI Optix MAG271CQR 27 bu monıtör işini çok rahat görecektir, 3100 TL fiyatı var hepsiburada'da. Crucial SSD yerine Intel 660P 1 TB alınabilir 700 TL fiyatı var. Corsair Vengeance LPX 3200 MHz belleklerin 600 TL gibi bir fiyatı var RGB'ye gerek duymazsan alabilirsin. Benim tavsiyelerim bu kadar. Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun hangi parçaları alırsanız alın iyi günlerde kullanın. Esen kalınız efendim.

@actanonverba @55superx Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler. Kullanım amacı ağırlıklı olarak oyun olsa da, yayın ve edit işlerini en azından idare eder seviyede götürebilsin istiyorum. O yüzden ne olur ne olmaz işlemciyi biraz daha sağlam tutacağım. Anakartın da bu duruma etkisi olur derseniz X570'de kalacağım. Yok gereksizse B450 seçeceğim.

Ekran kartı konusunda yabancı forumlarda okuduğum AMD aleyhindeki yorumlar olmasa (BIOS'la ilgili update gerektiği stabil olmadığı yönünde vs.) düşünmeden 5700XT'ye yöneleceğim ama başımızı ağrıtacaksa hiç gerek yok. 660P aklımda var. Çok güzel öneri, biraz araştıracağım.

NZXT H500i çok şık gerçekten, hava akışı konusunda da olumsuz yorumlara rastlamazsam düşünebilirim. V2'yi arattım ama bulamadım. Link verebilir misiniz?

@actanonverba Vaktin olduğunda senden de komple bir sistem görmek isterim :)

Monitör konusunda bilginiz varsa o konuda da fikirleriniz alabilirim, 1440p 144 hz kesin kriter. Gsync, IPS panel, input lag vs. konusunda ise bilgisiz ve dolayısıyla kararsızım :)

Aşağıdaki monitör nasıldır mesela? Tecnopat YT kanalında incelemesini izlemiş, beğenmiştim. Bu kadar para vermeye değer mi ondan emin değilim.

1080p yeter bence..

veya
@Zippo 3800x işlemciyi seçersen oyun + yayın 1080p'de rahatlıkla yapabilirsin. Eğer yayın düşüncen varsa. Ayrıca amd işlemciler ile uyumlu ram bak. Kingston hyper x ler uyumlu mesela.

Son düzenleme:
PSU'nu FSP Hydro G 750 almanı öneririm. Aynı fiyat High Powerdan uzak dur. İşlemci soğutucu alınmayabilir kendi soğutusu yeterli işlemcinin. Monitöre 16 Hz fazla değer için o kadar fazla para vermeye gerek yok. MSI Optix MAG271CQR 27 bu monıtör işini çok rahat görecektir, 3100 TL fiyatı var hepsiburada'da. Crucial SSD yerine Intel 660P 1 TB alınabilir 700 TL fiyatı var. Corsair Vengeance LPX 3200 MHz belleklerin 600 TL gibi bir fiyatı var RGB'ye gerek duymazsan alabilirsin. Benim tavsiyelerim bu kadar. Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun hangi parçaları alırsanız alın iyi günlerde kullanın. Esen kalınız efendim.

PSU tavsiyeni dikkate alacağım, biraz daha araştırırım. 80+ Gold ibaresine güvenmiştim.
RAM'de RGB'den kısınca çok bi getirisi olmuyor onu değiştirmesek de olur galiba.
Intel 660P düşünmüştüm, ama yorumlar, doldukça performansının düştüğü yönünde olduğundan vazgeçtim.
Dediğin gibi monitörde önerdiğin şekilde bir değişiklik biraz kazandırır ama orda tercih sebebim 16HZ değil, Acer'ın G-sync olmasıydı.
Önerdiğin monitör sanırım Freesync olmasına rağmen G-sync uyumlu çalışabiliyor ama aynı performansı verir mi emin değilim. Şöyle bir bakınca tek kısabileceğim yer monitör olabilir heralde, onda da en fazla senin önerdiğin monitöre geçebilirim. O da 540 TL kazandırıyor. G-sync'den vazgeçmeye değer mi buna karar verip sonrasında işe koyulurum.

Teşekkürler ilgine.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı