10000 TL'ye fiber için router önerisi

Bütçe
10000

lospartizan

Kilopat
Apartmana şu anda fiber kabloları çekiliyor bu işlemden sonra aktifleşmesi de kısa sürüyormuş. Fiber modem bakıyorken biraz araştırıp Router'in da yeterli olduğunu hatta daha mantıklı olduğunu öğrendim. Fiber için oyunlarda en ufak ping, lag vs. gibi sorunlara yol açmayacak hangi Router'i önerirsiniz. Bütçe 10000 fiyat arttırmaya değer bir ürün var ise biraz daha arttırabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ping artışını çözmek için SQM veya OpenWrt destekleyen bir router almanız yeterli bu kadar yüksek bütçelere çıkmaya gerek var mı emin değilim.

@NYTMARE hocam siz daha iyi bilirsiniz muhtemelen.

Apartmana şu anda fiber kabloları çekiliyor bu işlemden sonra aktifleşmesi de kısa sürüyormuş. Fiber modem bakıyorken biraz araştırıp Router'in da yeterli olduğunu hatta daha mantıklı olduğunu öğrendim. Fiber için oyunlarda en ufak ping, lag vs. gibi sorunlara yol açmayacak hangi Router'i önerirsiniz. Bütçe 10000 fiyat arttırmaya değer bir ürün var ise biraz daha arttırabilirim.

Sana zaten faturana ek zorunlu bir router verecekler kurulum bitip evine internet bağlandığında Bufferbloat testi yapıp sonucu buraya paylaş ve ona göre öneri yapalım.

Ping artışını çözmek için SQM veya OpenWrt destekleyen bir router almanız yeterli bu kadar yüksek bütçelere çıkmaya gerek var mı emin değilim.

@NYTMARE hocam siz daha iyi bilirsiniz muhtemelen.

OpenWRT destekleyen bir routerın oyunlardaki pinge etkisi tam olarak nedir? Daha önce ben de router konusu açmıştım ve birisi daha yazmıştı OpenWRT destekli al diye.

Yani ben diyelim CS2'de düşük ping almak istiyorum. Bu durumda OpenWRT destekli bir modem benim pingimi düşürebilir mi?

Yani CS2'de normalde en yakın sunucuda VDSL internet ile 32 ms alıyorsam bu OpenWRT ile sonuç ne olur fiber internette?

OpenWrt destekleyen bir routerın oyunlardaki pinge etkisi tam olarak nedir? Daha önce ben de router konusu açmıştım ve birisi daha yazmıştı OpenWrt destekli al diye.

Yani ben diyelim CS2'de düşük ping almak istiyorum. Bu durumda OpenWrt destekli bir modem benim pingimi düşürebilir mi?

Yani CS2'de normalde en yakın sunucuda VDSL internet ile 32 ms alıyorsam bu OpenWrt ile sonuç ne olur fiber internette?

OpenWrt destekli aldığında SQM kullanabiliyorsun. SQM de ani ping yükselmelerinin önüne geçiyor pingini düşürmüyor. Yani sen SQM kullanırsan oyun oynarken istersen arkada GTA V indir o senin pingini etkilemiyor.

Söylemeyi unutmuşum OpenWrt açık kaynak kodlu bir yazılım. Router aldıktan sonra OpenWrt kurman gerekiyor.

Bu video izleyerek daha iyi anlarsın diye düşünüyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

OpenWrt destekli aldığında SQM kullanabiliyorsun. SQM de ani ping yükselmelerinin önüne geçiyor pingini düşürmüyor. Yani sen SQM kullanırsan oyun oynarken istersen arkada GTA V indir o senin pingini etkilemiyor.

Söylemeyi unutmuşum OpenWrt açık kaynak kodlu bir yazılım. Router aldıktan sonra OpenWrt kurman gerekiyor.

Bu video izleyerek daha iyi anlarsın diye düşünüyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı