1000MBPS simetrik vs 100Mbps simetrik

Nailed It

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Merhaba, yakın zamanda taşınacağım. Mevcut adresimde TurkNet GigaFiber kullanmaktayım 1000'e 1000 simetrik internet için 300₺ gibi komik bir rakam ödüyorum 1 yıllık peşin ödeme fırsatından faydalanmıştım, yeni taşınacağım adreste ise maksimum 100Mbps fiber desteklediklerini belirtmekteler. Yine simetrik internet fakat 100Mbps'ye düşüyor, çok kararsız kaldım biraz fiyat araştırması yapmak istedim fakat adamakıllı simetrik internet veren sağlayıcı bulamadım. Normal 1000 download 50 upload veren TT aylık 1.650₺, aynı hizmeti veren GIBIRNet 2.050₺ gibi korkunç rakamlar çıkardılar önüme. Sizce 100/100'e boyun büküp yıllardır kullandığım TurkNet fiberde mi kalmalıyım yoksa alternatif sağlayıcıları araştırmaya devam etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşim gereği günlük minimum 100GB upload yapıyorum, insanları tanımadan yorum yapmak çok kolay ülkemizde. Ek olarak konuya hiçbir faydası olmayan yanıtının bana hiçbir katkısı yok.

En mantılısı türknetten devam zaten yeni adresdeki birkaç kişi ile beraber talep iletseniz 2-3 aya GigaFiber evinize çekilir muhtemelen.

En mantılısı türknetten devam zaten yeni adresdeki birkaç kişi ile beraber talep iletseniz 2-3 aya GigaFiber evinize çekilir muhtemelen.
2 Sene boyunca eski adresime gigafiber gelmesi için mahallenin muhtarı ile anlaşıp bütün mahalleden imza toplayarak başvuruda bulunmuştuk yine de getirmediler adres değiştirmek zorunda kaldım, yeni taşınacağım yere 2-3 binalık başvuru ile getireceklerini hiç zannetmiyorum ne yazık ki. Bana da 100/100 daha mantıklı geliyor ama tam emin olamıyorum da

2 sene boyunca eski adresime GigaFiber gelmesi için mahallenin muhtarı ile anlaşıp bütün mahalleden imza toplayarak başvuruda bulunmuştuk yine de getirmediler adres değiştirmek zorunda kaldım, yeni taşınacağım yere 2-3 binalık başvuru ile getireceklerini hiç zannetmiyorum ne yazık ki. Bana da 100/100 daha mantıklı geliyor ama tam emin olamıyorum da.

Hocam buradan taşınacağınız adresi sorgulayıp detay sorgula butonuna tıklayıp oranın görselini bir atar mısın?

Hocam buradan taşınacağınız adresi sorgulayıp detay sorgula butonuna tıklayıp oranın görselini bir atar mısın?
1734100516990.png

Bu şekilde görünmekte, TurkTelekom 1000Mbps Fiber olarak

1734100516990.png

Bu şekilde görünmekte, TurkTelekom 1000Mbps Fiber olarak
1734100548740.png

50 Upload ile ortalama 25-30GB bir dosyayı upload etmesi ne kadar sürer tahmini acaba?

Geri
Yukarı