1000r kavis ve 2K'da 27 inç vs 32 inç

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim hepinize. Aynı zamanda bayramınızı da kutlarım.

Birkaç hafta önce bu konuyu açmıştım bildiğiniz üzere. Araya bayram falan girdiği için henüz sipariş etmedim monitörü. Şimdi sipariş vermek istiyorum ancak aklıma hâlâ yatmadı 27 inç mi 32 inç mi almam gerektiği. 1000r kavise sahip 2K bir monitör.

2K'da 32 inç'te 24 inç 1080p kalitesi alırsın diyorlar. 2K için en iyisi boyutun 27 inç olduğunu söylüyor herkes. Fakat bende de biraz büyük ekran hevesi var açıkçası şu an. Malum, bu sene sonuna kadar ve seneye birçok güzel oyun çıkacak ve hepsini büyük bir monitörde deneyimlemek çok güzel olurdu. Monitöre olan uzaklığım falan çok sorun olmaz, ayarlayabilirim eğer 32 inç alırsam.

Bir de çoğunlukla CS2 oynuyorum. 32inç biraz oynayışı etkiler diye düşünüyorum çok büyük olacağından ötürü. 4:3 oynuyorum oyunu zaten, sağda solda blackbar ile oynasam çok sırıtmaz herhalde, bilmiyorum. Ama karar veremedim bir türlü . Siz ne dersiniz arkadaşlar? 32 inç gereksiz bir tercih mi olur? Bu arada fiyatları arasında çok fark yok.

Çoğunlukla CS oynuyorsan 27 bile fazla geliyor, 32 alınmaz. 32 daha çok hikayeli oyunlar veya FIFA gibi oyunlarda zevkli olabilir ama CS tarzı oyunlarda alan kontrol etmek için fazla büyük.

G65B çok kallavi bir monitör zaten, ayakları falan bayağı büyük. 1000r için 27 inç öneriyor herkes, ChatGPT'ye sorduğumda o da 27 inç önermişti. Görüntü konusunda pek katılmıyorum çünkü bu monitörün görüntü kalitesi bayağı iyi bence 32 inç de bile çok kaliteli bir ekran deneyimi sunacaktır. Kısaca kişisel bir tercih.

Hocam aynı monitörden kullandım 11 ay kadar. 27 inç gayet ideal. Tabi kullanım mesafenize de bağlı. Ben sadece hikayeli oyunlar oynuyorum, o yüzden 32 de olabilir aslında ama çok uzak olmadığı için ideal gelmişti. 32 bazen büyük gelebilir ama bence buradaki en önemli nokta büyüklük ya da mesafe değil. Bunlar bir şekilde ayarlansa bile asıl mesele bence PPI. 27 inçte 109 PPI gösteriyorken 32 inç için 92 PPI diyor. Bence bu değer düşük kalıyor ve keskinliği azaltıyor. Bu da aldığınız keyfi azaltır diye düşünüyorum. Eğer 2K alacaksanız 27 inç tavsiye ederim.

Çoğunlukla CS oynuyorsan 27 bile fazla geliyor, 32 alınmaz. 32 daha çok hikayeli oyunlar veya FIFA gibi oyunlarda zevkli olabilir ama CS tarzı oyunlarda alan kontrol etmek için fazla büyük.

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle, sırf CS yüzünden de kararım etkilensin istemiyorum açıkçası. Oynuyorum ama profesyonel bir şekilde değil tabii, eğlencesine. Ha eğer çok zorlanırsam halihazırda kullandığım 24 inçten oynarım CS'yi.

Çoğunlukla CS2 oynuyorsan 32 fazla gelir. 27 alın.

Hocam 11 ay kadar kullanıp sonrasında ne yaptınız? Sorun falan mı çıktı monitörde, yoksa başka bir şey mi?

PPI nedir bilmiyorum onun için yorum yapamayacağım fakat keskinlik görüntü kalitesi açısından önemli bir şey. Eğer çok fark varsa 27'den yana kullanabilirim tercihimi.

Dizi, film, video, hikayeli oyun tarafından bakarsak, yine 27 inç daha mı iyi olur?

Hocam 11 ay kadar kullanıp sonrasında ne yaptınız? Sorun falan mı çıktı monitörde, yoksa başka bir şey mi?
Yok hocam gayet güzel bir monitör, sorunsuz da kullanıyordum, OLED monitöre geçtim. Hatta henüz 3 gün falan oldu. (Keşke en başta onu alacağıma OLED alsaymışım dedirtti.)
İnç başına düşen piksel miktarı hocam. Doğrudan görüntü netliğini etkileyen bir durum. 27” monitörde daha yoğun bir halde oldukları için daha net görüntü alırsınız hem oyunlarda hem de sair herhangi kullanımlarınızda. O yüzden ben 27 tavsiye ediyorum. 32’ye yönelecekseniz çözünürlüğün de artması daha iyi olacaktır.

Hmm, anladım çok teşekkür ediyorum. OLED almakla çok iyi yapmışsınız imkan olsa ben de direkt alırdım . Hayırlı olsun.

27'' mantıklı geliyor fakat dizi film izlediğimi falan düşününce de büyük ekranın bu deneyimi çok daha güzelleştireceğini düşünüyorum. Bilemiyorum vallahi . Bakacağız artık.

Hangi OLED?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…