100Hz'den 180Hz monitöre geçmek mantıklı mı?

Bütçe
5000₺
Sürekli panel verileri üzerinden yorum yapıyorsunuz.
Ama monitör performansını belirleyen şey:
  • OD tuning
  • Overshoot–ghosting dengesi
  • Firmware davranışı
  • Pürüzsüzlük
  • Latency pipeline
Bunların hiçbirini panel datasheet’iyle ölçemezsiniz hocam.
Input lag konusuna da “önemsiz” demeniz ayrı bir hata.
Profesyonel testlerde:
  • 3–4ms ile
  • 10–12ms
arasında çok net fark var.
“Ölçüm cihazı lazım” demeniz zaten aradaki farkı kabul ettiğiniz anlamına geliyor.

“Gigabyte ile muadil” demişsiniz ama aynı paneli kullanan onlarca model arasında bile sonuçlar değişiyor.
Bu yüzden panel benzerliği üzerinden üstünlük iddiası teknik olarak yetersiz.

Özetle hocam:
Siz panel üzerinden yorum yapıyorsunuz, ben monitörün gerçek kullanım davranışını esas alıyorum.
Değerler yakın olabilir ama bu KTC’yi LG’nin üzerine koymak için yeterli değil.
Ben sana direkt monitörün ghosting testini atıyım da artık anla. Umarım ghosting testi nedir diye sormazsın.
Desktop Screenshot 2025.12.09 - 15.37.35.82.png
Desktop Screenshot 2025.12.09 - 15.41.10.47.png

Hani nerede 3-4 katlık fark? KTC daha iyi gözüküyor? Ayrıca LG'nin 3-4ms KTC'nin ise 10-12ms çıktığı inceleme verilerini bekliyorum sizden. İddia etmeyeceksiniz gerçek veri paylaşacaksınız benim gibi.

Ayriyetten hocam, kimsenin bilgi yarışına girdiği yok.
Ben sizin tecrübenize laf etmiyorum; sadece paylaştığınız verilerin monitörün genel performansını tek başına belirlemediğini anlatmaya çalışıyorum.

Rehber yazmış olmanız elbette değerli, ama teknik tartışma “ben biliyorum” diyerek değil, veriyi nasıl yorumladığımızla olur.
Ben de kendi tarafımdan gördüğüm eksikleri söyledim.
Burada kimse kimseyi ezmeye çalışmıyor, konu kişisel değil.

Sonuçta panel testi = marka üstünlüğü demek değildir.
Ben sadece bunu vurguladım.
Yanlış anlaşıldıysa ona da gerek yok, tartışmayı kişiselleştirmenin anlamı yok hocam.

Ayriyetten hocam, kimsenin bilgi yarışına girdiği yok.
Ben sizin tecrübenize laf etmiyorum; sadece paylaştığınız verilerin monitörün genel performansını tek başına belirlemediğini anlatmaya çalışıyorum.

Rehber yazmış olmanız elbette değerli, ama teknik tartışma “ben biliyorum” diyerek değil, veriyi nasıl yorumladığımızla olur.
Ben de kendi tarafımdan gördüğüm eksikleri söyledim.
Burada kimse kimseyi ezmeye çalışmıyor, konu kişisel değil.

Sonuçta panel testi = marka üstünlüğü demek değildir.
Ben sadece bunu vurguladım.
Yanlış anlaşıldıysa ona da gerek yok, tartışmayı kişiselleştirmenin anlamı yok hocam.
Tamam ben size söyleyeyim hiç bir şey bilmiyorsunuz, bu kadar net.

Tamam ben size söyleyeyim hiç bir şey bilmiyorsunuz, bu kadar net.
Hocam, teknik tartışmayı kişisel seviyeye çektiğiniz anda zaten konu kapanmış oluyor.
Ben size hakaret etmiyorum, sadece veriyi konuşuyorum.
Bilmiyorsun diyorsanız o sizin yorumunuzdur; benim derdim marka savaşı değil, doğru bilgiyi ortaya koymak.

İsterseniz tartışmayı burada bırakabiliriz.
Sonuçta ikimiz de aynı panel ailesine baktığımızı biliyoruz.
Farklı düşünmek normal hocam.

sadece veriyi konuşuyorum.
Ne verisi? Ne zaman veri paylaştınız? Sadece LG daha iyi tepki süresi, renk doğruluğu, giriş gecikmesine ve daha iyi hareket performansına sahip diyip duruyorsunuz. Testleri paylaşıyorum sonra bir şeyler daha diyorsunuz alakasız. :D
doğru bilgiyi ortaya koymak.
Söylediklerinizin yarısından çoğu yanlış, diğer söyledikleriniz de genellemeye giriyor.
İsterseniz tartışmayı burada bırakabiliriz.
Sonuçta ikimiz de aynı panel ailesine baktığımızı biliyoruz.
Farklı düşünmek normal hocam.
Bir şey bilmeden biliyormuş gibi konusuyorsunuz sizi ciddiye almıyorum artık.

Ne verisi? Ne zaman veri paylaştınız? Sadece LG daha iyi tepki süresi, renk doğruluğu, giriş gecikmesine ve daha iyi hareket performansına sahip diyip duruyorsunuz. Testleri paylaşıyorum sonra bir şeyler daha diyorsunuz alakasız. :D

Söylediklerinizin yarısından çoğu yanlış, diğer söyledikleriniz de genellemeye giriyor.

Bir şey bilmeden biliyormuş gibi konusuyorsunuz sizi ciddiye almıyorum artık.
Siz KTC’nin panel testlerini atıyorsunuz, ben de size panel testinin monitörün tamamını açıklamadığını söylüyorum.
Arada kaçırdığınız nokta bu.

Ben test paylaşmadım çünkü benim söylediğim şey zaten genelleme değil, prensip:
Aynı panel ailesi kullanıldığında tepki süreleri birbirine yakın çıkar — attığınız testler de bunu doğruluyor.
Overshoot, OD tuning, firmware davranışı gibi şeyler hâlâ tartışmanın bir parçası.

“Veri atmadınız” demeniz de garip hocam; ben panel testi iddiasında bulunmadım ki veri atayım.
Siz attığınız panel verisini “marka üstünlüğü” kanıtı gibi yorumlayınca ben de bunun teknik olarak doğru olmadığını söyledim.

Kısacası:
Ben size hakaret etmedim, kişisel konuşmadım.
Siz tartışmayı kişisel alıyorsunuz.
Teknik konuşmaya devam edecekseniz ederim; etmeyecekseniz sorun değil hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı