100K-130 bin TL'ye sistem tavsiyesi

Bütçe
100-130k

designist001

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ic mimarim. Belirttiğim bütçeyi ayırdım. Yoğun bir şekilde 3DS Max, corona, AutoCAD vb. programları kullanıyorum. Islemci, ekran kartı ve RAM konusunda ortalama ne olması gerektiğinin bilincindeyim ama kalan parçalarla ilgili hiçbir bilgim yok. Kasaya uyar mı, birbirleri ile uyumlu olurlar mı? İnce hesaptan mı sipariş etmeliyim yoksa İtopya mı uygun? Kafam çok karışık. Bu arada butceme monitör de dahil. Araştırdım ViewSonic'ya da ASUS ProArt serisinden bir monitör düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba, ic mimarim. Belirttiğim bütçeyi ayırdım. Yoğun bir şekilde 3DS Max, corona, AutoCAD vb. programları kullanıyorum. Islemci, ekran kartı ve RAM konusunda ortalama ne olması gerektiğinin bilincindeyim ama kalan parçalarla ilgili hiçbir bilgim yok. Kasaya uyar mı, birbirleri ile uyumlu olurlar mı? İnce hesaptan mı sipariş etmeliyim yoksa İtopya mı uygun? Kafam çok karışık. Bu arada butceme monitör de dahil. Araştırdım ViewSonic'ya da ASUS ProArt serisinden bir monitör düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bu bütçede 5080 toplanır.

Ekran kartı ve işlemci olarak bunları tercih etmeniz iyi olacaktır belki 5080 modeli değiştirilebilir ama iyi bence. @efebatiin diğer parçalara bakar bu işin ustası 😃

Son düzenleme:
Bu bütçede 5080 toplanır.

Ekran kartı ve işlemci olarak bunları tercih etmeniz iyi olacaktır belki 5080 modeli değiştirilebilir ama iyi bence. @efebatiin diğer parçalara bakar bu işin ustası 😃

Bütçeye monitör dahil olduğundan diğer parçalara bütçe yetmiyor. 5080 almışken güzel bir monitör alma şart.

İş için kullanacağımdan dolayı olabildiğince fazla bir bütçe ayırmayı denedim ama maalesef şuan daha üzerine çıkamıyorum. 130k net ayırabileceğim bütçe. Bir iki ay önce bütçemi belirlerken asus dual rtx4070 super ekran kartını tavsiye etmişlerdi. Ama suan yeni ekran kartları çıktığı icin en son nasıl bir sistem toplanır bu bütçe ile bilemiyorum. Renkleri iyi anlamak içinde güzel bir monitöre ihtiyaç duyuyorum. Belki sonra monitörü tekrar yenilerim ama yine ancak yaza olur bu durum

İş için kullanacağımdan dolayı olabildiğince fazla bir bütçe ayırmayı denedim ama maalesef şu an daha üzerine çıkamıyorum. 130k net ayırabileceğim bütçe. Bir iki ay önce bütçemi belirlerken ASUS Dual RTX 4070 Super ekran kartını tavsiye etmişlerdi. Ama şu an yeni ekran kartları çıktığı icin en son nasıl bir sistem toplanır bu bütçe ile bilemiyorum. Renkleri iyi anlamak içinde güzel bir monitöre ihtiyaç duyuyorum. Belki sonra monitörü tekrar yenilerim ama yine ancak yaza olur bu durum.

Bu bütçede 4070 Super saçmalık monitör için 4K bir monitör mü istiyorsunuz?

4k bir monitör güzel olur, aslında monitör kısmı sisteme göre değişiklikte gösterebilir tabi. Çok bir bilgim yok monitör kısmında dediğim gibi bir tek meslektaslarimi baz alarak viewsonic ve asus proart serilerinin kullanıldığını gördüm
Bu bütçede 4070 Super saçmalık monitör için 4K bir monitör mü istiyorsunuz?

Ayrıca asus rog strix 32 gb ramli bir laptop kullanıyorum onu da ikincil ekran olarak kullanmaya devam edeceğim mümkün olursa ama dediğim gibi bu bütçe ile en son ne yapabilirim bilemedim. Bir iki hafta içerisinde de cihazı toplamak istiyorum ama acele edip yanlış tercihler de de bulunmak istemiyorum.

4K bir monitör güzel olur, aslında monitör kısmı sisteme göre değişiklikte gösterebilir tabii. Çok bir bilgim yok monitör kısmında dediğim gibi bir tek meslektaslarimi baz alarak ViewSonic ve ASUS ProArt serilerinin kullanıldığını gördüm.

Ayrıca ASUS ROG STRIX 32 GB RAM'li bir laptop kullanıyorum onu da ikincil ekran olarak kullanmaya devam edeceğim mümkün olursa ama dediğim gibi bu bütçe ile en son ne yapabilirim bilemedim. Bir iki hafta içerisinde de cihazı toplamak istiyorum ama acele edip yanlış tercihler de de bulunmak istemiyorum.

Bunu buldum iyidir herhalde.

Benim düşündüğüm bütçe aralığında açıkçası iyi görünüyor teşekkür ederim. Yorumlarını okuyacağım.

Bu monitör hakkında bilgisi olan var mı acaba tavsiye eder misiniz?

Bunu buldum iyidir herhalde.

Benim düşündüğüm bütçe aralığında açıkçası iyi görünüyor teşekkür ederim. Yorumlarını okuyacağım.

Bu monitör hakkında bilgisi olan var mı acaba tavsiye eder misiniz?

2K bu üstelik oyun oynamayacaksınız Hz 100 olmasına gerek yok 60 gayet yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı