100k abonesi olan bir yayıncıya reklam vermek ne kadar tutar?

mehmet_emin_dgn

Hectopat
Daha fazla  
Sa öncelikle, üzerinde çalıştığım bir oyun var. Bir aksilik çıkmazsa yıl başına kadar çıkar inşallah. Ben bu oyun için ~100k takipçisi bir yayıncıya reklam vermek istesem ne kadar tutar? Bir de oyunu duyurmak için başka ne gibi yöntemler kullanabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sa öncelikle, üzerinde çalıştığım bir oyun var. Bir aksilik çıkmazsa yıl başına kadar çıkar inşallah. Ben bu oyun için ~100k takipçisi bir yayıncıya reklam vermek istesem ne kadar tutar? Bir de oyunu duyurmak için başka ne gibi yöntemler kullanabilirim?

Hangi yayın platformunda, kaç dakikalık bir reklam?

As. Eniz Kirazoğlu vs bir sürü yayıncı var. Abonesi az olanlar da var. Eğer oyununa güveniyorsan hepsine mail atabilirsin. Denemelerini rica edersin. Belki geri çevirmezler. Tabi oyununun nasıl bir seviyede olduğu önemli.

Eğer bahsettiğiniz kişi bir Youtube kanalı olmaktan ziyade topluma mal olan bir karakter ise (örn. Enis Kirazoğlu) bu ücretler oldukça yükselebilir. 100.000 veya daha üstü fiyatları bulabilir. Ancak reklam vereceğiniz kişi sadece bir Youtube kanalıysa,10-50 bin TL arası reklam anlaşmaları yapılabilir.

Hangi yayın platformunda, kaç dakikalık bir reklam?

YouTube, Twitch, Kick gibi pilatformlarda böyle bir yarım saat 1 saat falan oynasın mesela.

As. Eniz kirazoğlu vs bir sürü yayıncı var. Abonesi az olanlar da var. Eğer oyununa güveniyorsan hepsine mail atabilirsin. Denemelerini rica edersin. Belki geri çevirmezler. Tabii oyununun nasıl bir seviyede olduğu önemli.

Oyun daha başlangıç kısmında ve bu sene biter diye düşünüyorum. Bitirdikten sonra deneteceğim kişiler tatmin olmazsa üstüne yine çalışırım. Yani düzgün bir oyun olmadığı sürece reklam işine kalkışmam asla.

Eğer bahsettiğiniz kişi bir Youtube kanalı olmaktan ziyade topluma mal olan bir karakter ise (örn. Enis Kirazoğlu) bu ücretler oldukça yükselebilir. 100.000 veya daha üstü fiyatları bulabilir. Ancak reklam vereceğiniz kişi sadece bir Youtube kanalıysa,10-50 bin TL arası reklam anlaşmaları yapılabilir.
Hadi ya alt tarafı 100k takipçisi olan biri için oldukça fazlaymış 10-50 bin TL.

Yani reklam derken tanıtıp anlatmasına gerek yok, oynaması yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı