100Mbps altyapı uygunluğu

Chavushh

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
Bir-kaç gün önce altyapı iyileştirme sonucu yüksek hız alabileceğim söylendi. Bunun üzerine bende internet paketimi 100Mbps hıza yükselttim. Modem arayuzunden baktığımda 79Mbps hız tanımlandığı gözüküyor ve Max rate olarak da 130Mbps gözüküyor. Internetten altyapı sorgulama yaptığım zaman ise maksimum 70Mbps alabileceğim gözüküyor. Müşteri hizmetleri altyapının 70Mbps desteklediğini söyleyip hızımı 100'e çıkarmıyor. Şimdi benim anlamadığım hangisi doğru?

Resimde gözüktüğü gibi alt-yapı bu şekilde.

20200510_145215.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hattınız gayet sağlıklı. 100 Mbps hızı rahat alır. Hangi firmadan hizmet alıyorsunuz?

Millenicom servis sağlayıcı. Bu arada dediğiniz gibi değerler çok iyi gözüküyor. SNR margin değeri gayet yeterli ve line attenuation yani hat zayıflama değeri de mükemmel olarak gözükmekte. Ping değeri de 9-12 arası değişiyor. Benim anlamadığım akşam saatlerinde ping 14-22 arası değişkenlik göstermekle beraber Speedtest yaparken hız olarak da çok dalgalanma oluyor.

Millenicom servis sağlayıcı. Bu arada dediğiniz gibi değerler çok iyi gözüküyor. SNR margin değeri gayet yeterli ve line attenuation yani hat zayıflama değeri de mükemmel olarak gözükmekte. Ping değeri de 9-12 arası değişiyor. Benim anlamadığım akşam saatlerinde ping 14-22 arası değişkenlik göstermekle beraber Speedtest yaparken hız olarak da çok dalgalanma oluyor.

Aynı şekilde dalgalanma bende de mevcut TT kullanıyorum, yoğunluk vasıtasıyla oluşuyor olabilir. Ping değerleri de iyi. Twitter üzerinden ulaşmayı denediniz mi hız ile ilgili? Daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Aynı şekilde dalgalanma bende de mevcut TT kullanıyorum, yoğunluk vasıtasıyla oluşuyor olabilir. Ping değerleri de iyi. Twitter üzerinden ulaşmayı denediniz mi hız ile ilgili? Daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Asıl sorun şu ki derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. 100Mbps paket tanımlı evet ama 79Mbps sabitlenmiş bunu yükseltmek istiyorum maalesef anlamıyorlar. Siz zaten 100Mbps paket kullanıyorsunuz diyorlar. 😶

Asıl sorun şu ki derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. 100Mbps paket tanımlı evet ama 79Mbps sabitlenmiş bunu yükseltmek istiyorum maalesef anlamıyorlar. Siz zaten 100Mbps paket kullanıyorsunuz diyorlar. 😶

"Hat değerlerini modem üzerinden kontrol ediyorum ve portuma kısıtlanmış olan hız 79 Mbps.
Bina içi tesisatında bulunan kabloyu yeni değiştirdim, hat değerleri de iyileşti ve maksimum indirme değeri 130 Mbps'e çıktı, yani 100 Mbps abone için gayet yeterli bir değer. Portuma olan kısıtlamanın kaldırılmasını ve tarifemde bulunan hızı almak istiyorum."

Bu şekilde bir konuşma yapın. 70 Mbps desteklediğini söyleyemezler. Bu konuşmadan sonra, hattınız desteklemediği için kopmalar yaşayabilirsiniz gibi cümle kurabilir. Tamam deyin.

Hat değerlerin iyi. 100 Mbps hızı alırsın rahatlıkla.

100 Mbps paket aboneliğin üzerinde hız sabitlemesi yoksa eğer en azından 95 Mbps hız alırsın bu değerlerde.

Modemi sıfırlayın ve tekrar kurulum yapın.
Düzelme olmazsa başka bir modem deneyin çevrenizde olan tanış birinden.

Durum devam ederse zaten sabitleme olduğu ortaya çıkar.

Kararlılık ayarı uyguladınız mı?
Kararlılık ayarını kapatınca sabitlenmiş maksimum hızı görürsünüz.
O sabitleme kaldırılmadığı sürece durum devam eder.

2 dB kararlılık ayarında maksimum hızı görürsünüz. Ancak bu hızdan en az 15 Mbps düşük düşünün sağlıklı hız için.

Şu paylaştığın değerlere göre 29 Mbps fark var arada.
SNR değerinde iyi ve alabileceğini ispatlayan bir durumdur buda.

Servis sağlayıcısı ile alakalı bence.
Ben Netspeed abonesiyim ve hız artışı sonrası 79 Mbps hıza sabitlemişti.
Normal paketim 75 Mbps ama 50 Mbps hıza sabitlediler yaşanan sorunlar yüzünden.
Benim hat şu an inceleme altında. En az 4 aydır uğraşıyorum.

Emin ol ne yaparsan yap çözüm yok şu Türk Telekom bu mantıkla devam ettiği sürece.
Türk Telekom haklarını ve altyapıya el koyacak bir cesaret edende yok.

Arkadaşlar az önce tekrar görüşme sağladım. 88Mbps tanımladı. Daha yukarısına sistem izin vermediğini söyledi.

Şu an güncel olarak bu şekilde.
Hat değerlerin iyi. 100 Mbps hızı alırsın rahatlıkla.

100 Mbps paket aboneliğin üzerinde hız sabitlemesi yoksa eğer en azından 95 Mbps hız alırsın bu değerlerde.

Modemi sıfırlayın ve tekrar kurulum yapın.
Düzelme olmazsa başka bir modem deneyin çevrenizde olan tanış birinden.

Durum devam ederse zaten sabitleme olduğu ortaya çıkar.

Kararlılık ayarı uyguladınız mı?
Kararlılık ayarını kapatınca sabitlenmiş maksimum hızı görürsünüz.
O sabitleme kaldırılmadığı sürece durum devam eder.

2 DB kararlılık ayarında maksimum hızı görürsünüz. Ancak bu hızdan en az 15 Mbps düşük düşünün sağlıklı hız için.

Şu paylaştığın değerlere göre 29 Mbps fark var arada.
SNR değerinde iyi ve alabileceğini ispatlayan bir durumdur bu da.

Servis sağlayıcısı ile alakalı bence.
Ben NetSpeed abonesiyim ve hız artışı sonrası 79 Mbps hıza sabitlemişti.
Normal paketim 75 Mbps ama 50 Mbps hıza sabitlediler yaşanan sorunlar yüzünden.
Benim hat şu an inceleme altında. En az 4 aydır uğraşıyorum.

Emin ol ne yaparsan yap çözüm yok şu Türk Telekom bu mantıkla devam ettiği sürece.
Türk Telekom haklarını ve altyapıya el koyacak bir cesaret eden de yok.

Asıl saçmalık altyapı sorgulama ekranında alabileceğim hız maksimum 70Mbps olarak gözükmesi. Tüm internet servis sağlayıcıları bunu referans alarak hız tanımlıyor.
"Hat değerlerini modem üzerinden kontrol ediyorum ve portuma kısıtlanmış olan hız 79 Mbps.
Bina içi tesisatında bulunan kabloyu yeni değiştirdim, hat değerleri de iyileşti ve maksimum indirme değeri 130 Mbps'e çıktı, yani 100 Mbps abone için gayet yeterli bir değer. Portuma olan kısıtlamanın kaldırılmasını ve tarifemde bulunan hızı almak istiyorum."

Bu şekilde bir konuşma yapın. 70 Mbps desteklediğini söyleyemezler. Bu konuşmadan sonra, hattınız desteklemediği için kopmalar yaşayabilirsiniz gibi cümle kurabilir. Tamam deyin.

Zaten sıkıntı orada çünkü altyapı sorgulama ekranından bakıp, altyapı hızımın 70Mbps desteklediğini söylüyorlar. Laf anlatamıyoruz. Görüştüğüm arkadaşı ikna ettim yükseltmeyi denedi 88'den yukarısını yapamadı sistem hata veriyor dedi.
@Cleante senin düşüncen nedir hocam bu konuda

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200510-155510_Speedtest.jpg
    Screenshot_20200510-155510_Speedtest.jpg
    46,7 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_20200510-155423_Chrome.jpg
    Screenshot_20200510-155423_Chrome.jpg
    76,9 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20200510-163713_Chrome.jpg
    Screenshot_20200510-163713_Chrome.jpg
    119,2 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20200510-163713_Chrome.jpg
    Screenshot_20200510-163713_Chrome.jpg
    119,2 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı