Çözüldü 100Mbps paket bilgisayarda 45Mbps ile çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

weaxny

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Nvidia GeForce RTX 4060ti 8gb, Intel Core i5 13400f, 16gb RAM, H610M DDR4 Anakart
Halihazırda bakır altyapı ile 35Mbps olan internet paketimizi, fiber altyapıya geçtikten sonra tahahhütün bitmesi ile 100Mbps'e geçirdik. Telefonumda hız testi yaptığımda rahatça 100Mbps downlaoad görebilirken, bilgisayar ve laptopumda 45Mbps geldiğini fark ettim. Bilgisayarımda Hiremco Ralink 5370 Wi-Fi anteni kullanıyorum. 2.4GHz ve maksimum 150Mbps desteklediği yazıyor. Fiber için modem getirildiğinde benim odama kurulmadığı için maalesef Ethernet bağlayamıyorum. Anakartımda Wi-Fi desteği yok. Laptop ise kendi anakartındaki Wi-Fi modülünü kullanıyor. Ekteki resimlerde bilgisayar ve telefon arasındaki hız farkını gösterdim. Bu yarı yarıya farkı nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_27.png
    Screenshot_27.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 41
  • resim_2025-05-30_124810217.png
    resim_2025-05-30_124810217.png
    87,1 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
5Ghz desteği ile alakası yok, 802.11n desteği olsun yeterli. 5Ghz uyumlu olup 802.11n desteği olmasa yine de 50 üstü hız alamazdı.
Benim önerdiğim adaptör 802.11ac destekli. Şu zamanda 802.11n destekli adaptör almak oldukça saçma bir hareket olur. Hatta bütçe varsa 802.11ax alınmalı.

Adaptör direkt tak kullan şeklinde. İçinden CD sürücü çıkıyor ancak kullanmaya gerek yok. Bilgisayarımda CD girişi de yok zaten 🙂

Son düzenleme:
Benim önerdiğim adaptör 802.11ac destekli. Şu zamanda 802.11n destekli adaptör almak oldukça saçma bir hareket olur. Hatta bütçe varsa 802.11ax alınmalı.
Maksimum hızı 100mbps iken ac veya ax e ne gerek var peki? 100mbps e yakın bir hızı kablosuz da alması için 11n desteği yeterli. En ucuzunu alsın yeter o zaman?

Halihazırda bakır altyapı ile 35Mbps olan internet paketimizi, fiber altyapıya geçtikten sonra tahahhütün bitmesi ile 100Mbps'e geçirdik. Telefonumda hız testi yaptığımda rahatça 100Mbps downlaoad görebilirken, bilgisayar ve laptopumda 45Mbps geldiğini fark ettim. Bilgisayarımda hiremco ralink 5370 Wi-Fi anteni kullanıyorum. 2.4GHz ve maksimum 150Mbps desteklediği yazıyor. Fiber için modem getirildiğinde benim odama kurulmadığı için maalesef Ethernet bağlayamıyorum. Anakartımda Wi-Fi desteği yok. Laptop ise kendi anakartındaki Wi-Fi modülünü kullanıyor. Ekteki resimlerde bilgisayar ve telefon arasındaki hız farkını gösterdim. Bu yarı yarıya farkı nasıl düzeltebilirim?

2.4 internet bu kadar destekler zaten, hızının normal. 5GHz desteklemesi lazım 100 vermesi için.

Maksimum hızı 100mbps iken ac veya ax e ne gerek var peki? 100mbps e yakın bir hızı kablosuz da alması için 11n desteği yeterli. En ucuzunu alsın yeter o zaman?
Aynı fiyata ac destekli bir adaptör alabiliyorken 11n destekli cihazda ısrar etmenizin mantığını bir türlü çözemedim. Ayrıca konu sahibi arkadaş ileri zamanda 200Mbps gibi hız kullanmak istediği zaman tekrar mı adaptör alsın?

Aynı fiyata ac destekli bir adaptör alabiliyorken 11n destekli cihazda ısrar etmenizin mantığını bir türlü çözemedim. Ayrıca konu sahibi arkadaş ileri zamanda 200Mbps gibi hız kullanmak istediği zaman tekrar mı adaptör alsın?
Sizin önerdiğiniz ürün daha mantıklı geldi şuan. TP-Link gereksiz pahalı. Zaten şuan kullandığım ürünün paketinde 802.11n desteklediği yazıyor, ayarlar kısmında ise desteklediği görünüyor. Benim ihtiyacım olan 5ghz desteği dediğiniz gibi.
Bu özellik olarak daha iyi. Sürücüsü var mı? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Kopma vs. problemi var mı?
Şu sorularıma da cevap verebilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_28.png
    Screenshot_28.png
    6,9 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_29.png
    Screenshot_29.png
    1,2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
10 sene aynı dairede oturdum. başlangıçta 50 olan hızı 10 sene sonra sadece 75 yapabildiler. Yani binada geliştirme olmadı. Aynısı konu sahibi için de geçerli oldu varsayalım...

11ac veya 11ax destekli bir cihaz alsa da 1000 küsür hızları zaten alamayacak, dolayısı ile aldığı aletin o desteğe sahip olması işe yaramayacak. Bunun için sadece 11n destekli cihaz önermiştim.

Sen diyorsun ki ucuza yüksek hız destekli alsın, bende diyorum ki dairedeki hızı neyse ona uygun alsın. Neden olduğunu açıkladım zaten.

KS neyi isterse onu alsın, daha da farklı bir yorumum yok. :)

Sizin önerdiğiniz ürün daha mantıklı geldi şuan. TP-Link gereksiz pahalı. Zaten şuan kullandığım ürünün paketinde 802.11n desteklediği yazıyor, ayarlar kısmında ise desteklediği görünüyor. Benim ihtiyacım olan 5ghz desteği dediğiniz gibi.

Şu sorularıma da cevap verebilirseniz sevinirim.
Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Direkt takıp kullanabiliyorum, herhangi bir sürücü yüklemeye gerek duymadım. Ama merak ediyorsanız kutu içinden bir adet CD sürücüsü çıkıyor. Kopma sorunu yaşamadım.

resim.png

10 sene aynı dairede oturdum. başlangıçta 50 olan hızı 10 sene sonra sadece 75 yapabildiler. Yani binada geliştirme olmadı. Aynısı konu sahibi için de geçerli oldu varsayalım...

11ac veya 11ax destekli bir cihaz alsa da 1000 küsür hızları zaten alamayacak, dolayısı ile aldığı aletin o desteğe sahip olması işe yaramayacak. Bunun için sadece 11n destekli cihaz önermiştim.

Sen diyorsun ki ucuza yüksek hız destekli alsın, bende diyorum ki dairedeki hızı neyse ona uygun alsın. Neden olduğunu açıkladım zaten.

KS neyi isterse onu alsın, daha da farklı bir yorumum yok. :)
Hocam tartışmaya gerek yok. Halihazırda kullandığım cihaz 802.11n destekliyor. Benim ihtiyacım olan 5ghz bir cihaz. Teşekkürler yine de ihtiyacın için. Screenshot_29.png

Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Direkt takıp kullanabiliyorum, herhangi bir sürücü yüklemeye gerek duymadım. Ama merak ediyorsanız kutu içinden bir adet CD sürücüsü çıkıyor. Kopma sorunu yaşamadım.

Eki Görüntüle 2501862
Teşekkürler hocam. Çözüm atıyorum, iyi günler kolay gelsin.

Merhaba, 5GHz destekli bir adaptör işinizi görecektir. Masaüstü bilgisayarımda aşağıdaki adaptörü kullanıyorum. 100Mbps hızı rahatça veriyor.
Hocam bugün cihaz elime ulaştı. Driver CD'sini kurmadan direkt taktığım gibi çalıştı. İstediğim değerleri veriyor ve oyunlardaki ping sorunum da çözüldü. Öneri için teşekkür ederim :)

Dosya Ekleri

• studz.jpg
    studz.jpg
    58,6 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_30.png
    Screenshot_30.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı