10400F OBS yüksek CPU kullanımı

Katılım
16 Ağustos 2013
Mesajlar
1.074
Makaleler
2
Çözümler
14
Yer
Eskişehir
Selamlar. Bilgisayarımda son 2-3 gündür yüksek bir işlemci kullanımı sorunu var. Normalde 15-20 civarlarında dolaşan işlemci kullanımım son günlerde %50'lere kadar çıkıyor. Herhangi farklı bir ayar da yapmadım, OBS'e de aslında yeterince hakimim. Sebebini bulamadım, fikir sormak istiyorum. Bazen normal açılıyor yayın, bazen sorun oluşuyor. X264 encode kullanıyorum.
İstatistik penceresi altında "İşleme gecikmesiyle kaçan kareler" altında görüyorum, zira zaten sorun işlemci kaynaklı bunun farkındayım.
Sistem:
10400F
1050 Ti
16 GB RAM
Windows 11

Screenshot_2.png


Screenshot_1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Commodore 64

Kilopat
Katılım
20 Haziran 2015
Mesajlar
2.410
Çözümler
5
Oyundan kaynaklı olabilir. Bazı oyunların ayarları işlemciye çok yükleniyor, ben Watch Dogs 2 oynarken yaşadım. Eğer ağır bir oyun oynarken sorun yaşıyorsan oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi dene.
 
KS
KS
Berkay Çobanoğlu
Katılım
16 Ağustos 2013
Mesajlar
1.074
Makaleler
2
Çözümler
14
Yer
Eskişehir
CPU Kullanım Önayarını "veryfast" yapın. Profil de "high" olsun.
Değişen bir şey yok.

Oyundan kaynaklı olabilir. Bazı oyunların ayarları işlemciye çok yükleniyor, ben Watch Dogs 2 oynarken yaşadım. Eğer ağır bir oyun oynarken sorun yaşıyorsan oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi dene.
Deneyeceğim. Oyun rainbow 6. Aylardır yayınını yapıyorum aslında.
Farklı oyunlarda sonuç değişmedi. Ne olursa olsun, zaten bu sistemde bu kadar drop yemem ve işlemci kullanımı anlamsız.
Screenshot_3.png


Sorunu sanırım buldum. İşlemci ısınıyor, termal macun değişikliği sonrası sonuçları yazarım. Gerekirse soğutucu değiştirmeyi düşünüyorum.
Screenshot_4.png
 
Son düzenleme:
Yukarı