Dediğim gibi hiçbir şey yokken durduk yere FPS düşmesi yiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam nasıl güncelleyeceğim hakkında pek bir bilgim yok. Cahilliğimi kusuruna bakmayın. Hp marka.Anakart driverlarını güncelle.
Dediğim gibi hiçbir şey yokken durduk yere FPS düşmesi yiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hocam sıcaklık genel olarak 60-70 Derece bandında. Laptop malum. Oyuncu laptopu diye satılan bilgisayarda bu kadar yetersiz bir fanın olması çok üzücü. Oyunlarda 96 dereceyi dahi görebiliyor. Fakat 70 Derecede iken de drop girebiliyor. Bir yarım saat boşta beklettiğimde düzeliyor. (Bazenleri 10 dakika ve ya daha kısa pek bir zaman belirtemiyorum maalesef.) Dediklerinizi yapacağım en kısa sürede yeşekkür ederim.Donanımsal arıza, sıcaklık sorunu, sürücü problemi, işletim sistemi sorunları başlıca sebeplerdir. Öncelikle sıcaklık değerleriniz nedir ona bakar mısınız? AIDA64'te stress test yapıp işlemci ve ekran kartının ne kadar ısındığını ve işlemcinin ne kadar ısıdan kaynaklı darboğaz yediğini görebilirsiniz.
Donanımsal arıza, sıcaklık sorunu, sürücü problemi, işletim sistemi sorunları başlıca sebeplerdir. Öncelikle sıcaklık değerleriniz nedir ona bakar mısınız? AIDA64'te stress test yapıp işlemci ve ekran kartının ne kadar ısındığını ve işlemcinin ne kadar ısıdan kaynaklı darboğaz yediğini görebilirsiniz.
Hocam sıcaklık genel olarak 60-70 derece bandında. Laptop malum. Oyuncu laptopu diye satılan bilgisayarda bu kadar yetersiz bir fanın olması çok üzücü. Oyunlarda 96 dereceyi dahi görebiliyor. Fakat 70 derecede iken de drop girebiliyor. Bir yarım saat boşta beklettiğimde düzeliyor. (bazen 10 dakika veya daha kısa pek bir zaman belirtemiyorum maalesef.) Dediklerinizi yapacağım en kısa sürede yeşekkür ederim.
Eki Görüntüle 1539921
Hocam nasıl yorumlayacağım hakkında bir bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
Hocam yukarıda da belirttim 15 8. nesil. Format atacağım. Zaten windows 11 ve güncel. Dediğiniz gibi sorun donanımsal. Biraz okuduğumda da bu modellerin hepsinde olduğunu gördüm. Yapacak bişey yok maalesef. İki kere de servise gönderdim. Sadece tam anlamıyla "TOZ ALIP" geri gönderdiler. 2 kresindede. Çok pişmanım. 2-3 sene daha kullanırım. Zaten 2. senesi doldu. Her şey için teşekkür ederim. Görüşlerin için sağ ol.Laptop kullanıyorsan modelini verebilirsin. Yapabileceğin şey format üzerine Windows 11 22H2 kurmak. Driver güncellemek. Bilgisayarin altına fan almak. Yine dropla karşılaşırsan donanımsal problemler RAM vb olabilir. Tabii ki ilk dediğim şeyleri sırayla denemek lazım i7 10. nesil işlemciye sahipsen her oyunda 90 derece rahat oluyor bu kronik problemi ya da tüm laptop AMD işlemcilerde bu kronik problem var.
Hocam sıcaklık genel olarak 60-70 Derece bandında. Laptop malum. Oyuncu laptopu diye satılan bilgisayarda bu kadar yetersiz bir fanın olması çok üzücü. Oyunlarda 96 dereceyi dahi görebiliyor. Fakat 70 Derecede iken de drop girebiliyor. Bir yarım saat boşta beklettiğimde düzeliyor. (bazen 10 dakika veya daha kısa pek bir zaman belirtemiyorum maalesef.) Dediklerinizi yapacağım en kısa sürede yeşekkür ederim.
Eki Görüntüle 1539921
Hocam nasıl yorumlayacağım hakkında bir bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
Teşekkür ederim hocam. Yeniden servis yolu gözüktü o zaman. Fakat her seferinde böyle oluyor artık yapacak bir şey yok.Baktımda durum bayağı kötü işlemci %58 throttling vermiş. Sağlam bir temizlik gerekiyor. İşlemcinin performansının yarısı yok olmuş durumda resmen.
Ya servisi sal bence ben de kaç kere gönderiyorum. Bilgisayarcı yada bilgili tanıdığın varsa sen kontrol ederek yapsın. İçindeki toz tamamen alınıp termal macunlar yenilensin falan işte.Teşekkür ederim hocam. Yeniden servis yolu gözüktü o zaman. Fakat her seferinde böyle oluyor artık yapacak bir şey yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.