1050 Ti'lı sisteme yükseltme önerisi

Ne yapın ne edin, ekran kartını ikinci el olarak RX 6800 ya da RX 6800 XT alın. Bu iki kart da RTX 4060 Ti'ı cebinden çıkartır. Hem de daha ucuza daha yüksek performans almış olursunuz.

Hocam şöyle düşünün 3070 2020'de çıktı ve yakında 4 yıllık olacak ki hala çoğu oyunu ultrada açıyor bir 4-3 yıl sonra ise medium ayarlarda falan oynatacak yani sizinki rahat 4-3 yıl ultrada götürür 8 yılda Medium'da götürür yani rahat olun.

Galiba geliş gidiş şöyle sağlamından bir yeni sistem toplayacağım.

Galiba geliş gidiş şöyle sağlamından bir yeni sistem toplayacağım.

2 aylık maaşını yapıştır şöyle sıfır RTX 4070 ya da 7800 XT'li, tabanı da Ryzen 7500F'li DDR5 bir bilgisayar diz.

1 aylık maaşınla da güzel alet dizersin pekala ama i5 6400 ile 1050 Ti'a bunca sene sabretmişsin çağ kapatıp çağ açılsın huzura er.

Bütçen sınırlı ise ufak bir güncelleme ile 2 kata yakın performans alabilirsin.
Mesela GTX1660 Tİ, 1050 den 2 kat güçlü ve 1070 kıvamında bir kart ama daha az TDP ile aynı performans.
İşlemcin ile de uyumlu olur.
6.nesil fosil bir işlemci değil.

2 aylık maaşını yapıştır şöyle sıfır RTX 4070 ya da 7800 XT'li, tabanı da Ryzen 7500F'li DDR5 bir bilgisayar diz.

1 aylık maaşınla da güzel alet dizersin pekala ama i5 6400 ile 1050 Ti'a bunca sene sabretmişsin çağ kapatıp çağ açılsın huzura er.

Huzura bayağı ereceğim cidden ben ETS 2 MP oynayan biriyim genellikle kalabalık yerlerde takılıyorum şu anki sistem ile ortalama 20 FPS de takılıyorum :D

Bütçen sınırlı ise ufak bir güncelleme ile 2 kata yakın performans alabilirsin.
Mesela GTX1660 Ti, 1050'den 2 kat güçlü ve 1070 kıvamında bir kart ama daha az TDP ile aynı performans.
İşlemcin ile de uyumlu olur.
6.nesil fosil bir işlemci değil.

Bütçem sınırlı değil sadece PC'yi FPS açısından rahatlatmak istiyorum ancak direkt olarak yeni bir sistem alacağım çünkü bir yandan 4 yaşında yiğenim var oda az çok PC oynamaya başladı yeni dizeceğim sistem 4 5 yıl götürürse ona da güzel bir şey olmuş olur hem.

İşlemci biraz iyi olsaydı 2. elden 2200 TL'ye GTX 1660S al yoluna devam et derdim ama cayır cayır darboğaz yapar.

Bu sisteme yatırım yapılmaz. Neresine ne alsan elde kalır, herşey değişir sonra mecbur.
O yüzden 1 TB SSD hariç, hazır sistem şekilde satışa koy kasayı. Sonrada RTX 3060/4060 yada bütçe yeterse 4070'li güzel bir hazır sistem sipariş et.

SSD'ler hariç komple satın. Üstüne ekleyip depolama birimi olmayan veya m.2 olacaksa da anakartta en az 2 adet m.2 yuvası olan (Elinizdeki m.2'yi kullanmak için) bir sistem alabilirsiniz bütçeniz dahilinde.

Benim tavsiyem diskleri çıkartıp sistemi de 2.elden satman, daha sonrasında sıfır sistem alman.

Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti.
İşlemci: i5-6400
RAM: 8 GB.
Anakart: Gigabyte B150M.
SSD: Samsung 870 EVO 1TB.
2.SSD: Kingston 120 GB.
PSU: Markasını bilmiyorum 230v.

İşe başladım. Ortalama 16 bin TL maaşım var. Ailem ile yaşadığım için maaşımın tamamı boşa kalıyor. İşe başladığım için ya yeni PC toplamak istiyorum ya da şu anki sisteme güncel parçalar almak istiyorum. Sizce yükseltme yerine yeni PC mi iyi olur? Yoksa yükselterek iyi hale getirilir mi? Bu sisteme ne gibi parçalar alabilirim?

Oynadığım güncel oyunlar: Valorant LoL Minecraft GTA 5 Online Forza Horizon 4 Apex Legends.

Zaten paranın hepsi akıyor diyorsunuz. En iyisi elinizdeki sistem kenarda köşede kalsın. Sizde şöyle güzel bir sistem alın sıfır. İster tek maaşla alın ister iki ay sabredin canavar bir şey alın. Bence parayıda ailenize vermeyin geçim dışında. Bir kısmını biriktirin.

Geri
Yukarı