1070 Ti sistem için işlemci önerisi

TRPOWER Taha

Femtopat
Katılım
28 Eylül 2020
Mesajlar
6
Merhaba, buralar da yeniyim. Başımda bir darboğaz sorunsalı var, tavsiyelerinize açığım... Konuya gelirsek, kısa bir açıklama ardından soru:
Uzun zamandır yayıncılık işi ile meşgulüm, 3 sene önce henüz GTX 1070 Ti çıkmamış iken; Intel Core i5-7500, MSI GTX Gaming X 1070, MSI Gaming M3 Z270'li bir sistem toplamıştım. 3 sene önce bu sistem o zamanın en üst seviye sistemin, bir tık altı olarak geçiyor idi. Şu an aynı sistemi halen kullanmaktayım sadece düz 1070 yerine 1070 Ti aldım çünkü 1070 garanti süresi bittikten 2 hafta sonra bozuldu :)

Soruma gelelim: Sorum ve sorunum şu ki " Intel i5-7500, MSI GTX Gaming X 1070 Ti, MSI Gaming M3 Z270 " sistemim ile şu an yayın dışında Ultra efektler de oynatamadığım hiçbir oyun yok stabil FPS alarak hem de, ancak dediğim gibi yayıncılık işi ile haşır neşir olduğum için oynadığım oyunları yayında da sunmak istiyorum, günümüz oyunlarının hemen hemen hepsini geçmişte yayında çok rahatlıkla oynatırken artık üzerlerine aldıkları güncellemeler yüzünden uzun araştırmalarım sonucunda işlemcimin artık yeni nesil oyunlara yetişmekte zorlandığını fark ettim, kısa bir örnek vereyim: Eskiden CS:GO'yu yayında rahatlıkla oynatabiliyorken artık yayında dropsuz bir şekilde yayınını yapamıyorum, aynı zamanda yeni çıkmış olan Valorant oyunu da tamamen işlemci tükettiği için onu da yayında oynayamıyorum... Artık işlemci amcamızı yenilememiz gerektiğini düşünüyorum... Ana kartımı bilerek geleceğe dönük almıştım yenileme için... Sizlerden şu konu da yardıma ihtiyacım olacak, ben güncel teknolojilere aşınayım ancak detaylı bir şekilde bilmiyorum... Uzun süredir araştırıyorum ancak kendime ne yazık ki " fiyat performans " ürünü bir " Intel " işlemci bulamadım, AMD'ye dönmek istemiyorum ekstra masraf çıkmaması için...

Ana soru: Bana ana kartıma uygun en iyi fiyat performans işlemcisini önerebilir misiniz? Hem i5-7500'den güçlü olacak hem de AMD'nin fiyat performans işlemcilerini aratmayacak bir Intel işlemci arıyorum... İmkansızı mı arıyorum?

Bilgilerinize ve önerilerinize açığım... Sistem yukarı da yer almakta, bütçe 2.000 TL :)

Saygılar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakartı da değiştirmeniz gerekecek ama bütçe arttırma şansınız varsa AMD alın geçin derim, bu arada AMD’ye geçince ekran kartı masrafı çıkmasın demişsiniz, niye çıksın ki aynı kullanabilirsiniz. 😁
Ekstra masraf demiş arkadaş, ekran kartı masrafı değil.
 
Öncelikle geç dönüş yaptığım için kusuruma bakmayın... Yazdıklarınız aslında ilk dakikalarda gördüm ancak moderasyon ekibinden birisinin durduk yere attığı kısıtlama yüzünden cevap veremedim...

Yazdıklarınızın hepsini okudum, sizlerin yazdıkları ve geceden beri bir kaç arkadaşım ile yaptığım hoş bir tartışmadan sonra, sistemimin ana kartını ve işlemcimi değiştirme kararı aldım... Ben İntel'ciyim ancak günümüz şartlarında ne yazık ki İntel'e güç yetmiyor... İ7-7700K ya kadar çıkabilecek bütçem yok... Komple sistemi yenileyecek kadar da yok... Tekrar sizlerin fikirlerini alabilmek için şu 2 ürün hakkında bilgisi olan var ise beni aydınlatır ise çok sevindirik olurum ^^ .

Ana kart : - İşlemci :

Bütün gece sizlerin yazdıkları ve bizim arkadaşlar ile kafa patlatıp karar aldığımız parçalar bunlar... Emin olmadan ve tam bilgi almadan satın almak istemiyorum... Bu ikisine sahip bir yayıncı arkadaşım şiddetle tavsiye etti... Beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
Saygılar...
 
Durduk yere değil de, Türkçeyi doğru kullanmadığınız için atmış olabilirler kısıtlamayı.

Sizin söylediğiniz anakart B450 serisinin üst anakartlarından, arkadaşın söylediği anakart ise B550'nin en düşük anakartı sanıyorum. Eğer B550 serisinde işinize yarayacak bir özellik olduğunu düşünmüyorsanız B450 alabilirsiniz. Seçtiğiniz işlemci gerçekten güzel fakat stok soğutucusu ile gerçekten ısınan bir işlemci. Yani o işlemciye güzel bir soğutucu almadan tam performansını alamayabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı