1070 Ti sisteme monitör önerisi

D.Mhmt

Decapat
Ryzen 5 2600, GTX 1070 Ti, Vengeance LPX 2x8GB RAM, EVO 970 500GB SSD, Barracuda 2TB 7200 HDD sistem topladım. Ciddi bütçe harcadım. Monitör ve kasa ayarlayamadım. Monitör olarak çok araştırdım ama karar veremedim. 2K 60Hz konusuna eğildim ama 60Hz itici geldi. Daha sonra 144Hz FHD araştırdım. Araştırdıkça kararsızlığım arttı. Bütçem maksimum 1600-1700 ama daha aşağı olursa daha mutlu olurum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Oyun olarak genel anlamda multiplayer dan uzak biriyim. Bu yüzden yenileme hızı beni çok etkilemez 4-5 ms'ye kadar uzanabilirim. Temel şartları şöyle değiştirebilirim.
-2K çözünürlük
-Panel konusunda her türlü fikri duymak isterim. IPS/TN artıları eksileri çok bir bilgim yok.
-Ve en büyük boşlukta olduğum nokta. Hz konusu. 60/75/144/165Hz ne gibi fark yaratır benim için? Dediğim gibi online oyunlara çok fazla zaman ayırmıyorum. Film,gündelik kullanım ve single player oyunlar ile bilgisayar kullanımım var.

Son düzenleme:
Paneller 3e ayrılıyor; TN,VA,IPS.

TN gaming monitör adı altında kullanılan yüksek yenileme hızı ve düşük tepki süresi yani 144Hz 1MS tarzı kelimelerin karşılığını veriyor. 144 Hz monitörden faydalanabilmek için 144 FPS alman daha iyi olur yoksa gereksiz para vermiş olursun diyebilirim. Yağ gibi akıyor 144 Hzde youtube yazarak çok güzel açıklayıcı videolar görebilirsin 60 vs 144hz ile alakalı. 1MS gözle hissedilmeyen ama yüksek MS değerlerindeyken burda bi gariplik var dediğin olay.

Yalnız TN panellerde renkler soluk duruyor siyahlar tam siyah değil gibi sarılar biraz soluk diyebilirim. Bu da handikapı.

VA panel gördüğüm sadece curved monitörlerde. VA görüntü kalitesi olarak IPS ve TN arasında TN kadar kötü değil IPSe göre biraz geride ama son derece memnun ediyor diyorlar ben de sipariş ettim gelicne göreceğim farkı.

IPS en kaliteli görüntü kalitesi veren ama profesyonel fotoşop çizim işleri için daha çok ideal olan panel çünkü pahalı bi panel türü bir de üzerine 144 Hz ekledikleri zaman fiyatı astronomik seviyelere çkabiliyor. Bütçene bağlı kısaca.

Aynen hocam dediğin gibi. IPS 144Hz diyince dudağım uçukladı azıcık. Açıklamalarına göre TN panel bana göre değil, renkler benim için çok önemli. VA panele karar kıldım galiba. VA 144 ile IPS 60/75 karşılaştırması yaparsak hangisi çarpar peki?
AOC Q3279VWF Monitör
MSI Optix MPG27CQ Monitör
Fiyat farkları çok uçuk ama karşılaştırıldığında AOC renk sayısı daha fazla. MSI galiba sadece Hz açısından ve Curved ekran açısından önde. Görüşleriniz nedir acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı