- Makaleler
- 1
Selamlar. Sistemim bir ara 3-5 kez HDD'den traktör gibi ses verdi fakat kapatıp açınca HDD'de sistemim de sorunsuz çalışıyordu (bu olay yaklaşık 1 ay önce kadar falandı sanırım). O günden itibaren sürekli Windows açılmadan önce disk taraması yapıyor. Bu disk taramasını yapmaması, normale dönmesi için ne yapmak gerek?
Maksimum 2 hafta öncesine kadar da Valorant oynarken arada sırada hiçbir sorun yokken tüm sistem donup kendisini yeniden başlatıyordu ve herhangi bir mavi ekran falan yemiyordum. Az önce de yayın izlerken sistem hafif bir dondu, monitörde "no signal" yazısı çıktı ve klavye mouse ışıkları gitti. Sistemi kapatıp açınca yine sıkıntısız geldim. Sizce sorun nedir? 2 senelik bir sistemde böyle şeyler yaşamak istemiyorum. Sorun umarım HDD'den dolayı oluyordur
.
Sistemin aşağı yukarı 2 senelik bir sistem.
Palit Dual 1070 Ti.
Ryzen 5 2600 3.8GHz.
TUF B450 PLUS GAMING.
G.Skill Sniper X 2x8GB 3200MHz.
2 TB HDD (6-7 yıllık bir baba)
Kingston 120GB SSD.
Arctic Freezer 34e-sports Duo işlemci soğutucusu.
Dark spartan kasa.
High Power 600 veya 650W güç kaynağım var.
Güç kaynağını daha da sağlam bir markadan almak istiyordum fakat bütçeden dolayı kasadan gelen High Power'ı kullanıyorum.
Not: Bir arkadaş başka bir forumda kendisinde de Ryzen 5 2600 olduğunu, garantiye yolladığında da sorunun işlemciden dolayı olduğunu söyledi. Acaba doğruluk payı nedir?
Maksimum 2 hafta öncesine kadar da Valorant oynarken arada sırada hiçbir sorun yokken tüm sistem donup kendisini yeniden başlatıyordu ve herhangi bir mavi ekran falan yemiyordum. Az önce de yayın izlerken sistem hafif bir dondu, monitörde "no signal" yazısı çıktı ve klavye mouse ışıkları gitti. Sistemi kapatıp açınca yine sıkıntısız geldim. Sizce sorun nedir? 2 senelik bir sistemde böyle şeyler yaşamak istemiyorum. Sorun umarım HDD'den dolayı oluyordur
Sistemin aşağı yukarı 2 senelik bir sistem.
Palit Dual 1070 Ti.
Ryzen 5 2600 3.8GHz.
TUF B450 PLUS GAMING.
G.Skill Sniper X 2x8GB 3200MHz.
2 TB HDD (6-7 yıllık bir baba)
Kingston 120GB SSD.
Arctic Freezer 34e-sports Duo işlemci soğutucusu.
Dark spartan kasa.
High Power 600 veya 650W güç kaynağım var.
Güç kaynağını daha da sağlam bir markadan almak istiyordum fakat bütçeden dolayı kasadan gelen High Power'ı kullanıyorum.
Not: Bir arkadaş başka bir forumda kendisinde de Ryzen 5 2600 olduğunu, garantiye yolladığında da sorunun işlemciden dolayı olduğunu söyledi. Acaba doğruluk payı nedir?