1080 Ti'dan 3070/3080'e geçmek mantıklı olur mu?

Kardeşim sistemin çok güzel. Allah nazarlardan korusun. RAM değiştirmeni tavsiye ederim işlemci hızı bu kadar yüksek iken RAM frekansları bunun yanında düşük kalıyor olabilir. Ekran kartı eğer sizi tatmin etmiyorsa bütçe konusunda da sıkıntınız yoksa değiştirmek sizin elinizde. Ancak RAM'leri değiştirmeniz bile sisteme ekstra ferahlık sağlayacaktır. İyi eğlenceler.

1080 Ti hala çok güçlü bir kart. 2070 Super - 2080 arası bir gücü var. Ama siz bilirsiniz, paranız varsa neden olmasın?
Çokta yok hocam ayırdığımız parayı oraya vereceğiz. Ancak kartım FE modeli yani referans model ve 84 derecede çalışıyor yük altında. Bu içime sinmeyen tek nokta kartta.

Çokta sıkıntım yok diyemem. Şartlar malum. Evli ve çocuklu olunca bazı şeylerden kısarak hobilere para ayırıyoruz. Velhasıl Monitörü 2k Düşünüyorum. Daha onun masrafı olacak tabii. Ramleri mesela 3200 lük ramler ile değiştirsek çok bir fark olacak mıdır?
2K monitör iyi olacaktır. Ramleri değiştirince fark olacaktır fakat ne kadar olacağınız tam bilemiyorum. 7. ve 8. nesilde pek fark olmuyordu fakat 9. ve 10. nesilde MHZ'yi arttırınca fark olduğunu duymuştum. İsterseniz ramleri OC ederek de kullanabilirsiniz.

1-) işlemci ve anakart arasında herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olur mu? Bilgili bir abimizden aldım BIOS güncellenmiş ve hiçbir fark yok dedi Z390 ile ancak soru işareti var kafamda.
2-) RAM'leri değiştirmeye çok gerek var mı?
3-) şu an 1080P 75Hz 1ms IPS bir monitörüm var idarelik kullandığım. Ekran kartını değiştirmeden 1080 Ti ile 1440P'de kart nasıl bir performans sergiler?
4-) bu şartlar altında 3070/3080 modellerine geçmek mantıklı olur mu?

1-)İşlemci ve anakart arasında uyumsuzluk olsaydı şimdiye kadar belli olurdu ve sistem açılmazdı diye düşünüyorum. Değiştirmeye de gerek yok bence gayet iyi.
2-)Fazla paranız var ise neden olmasın ki? RAM frekansları 20-30FPS etkileyebiliyor.
3-)1080 Ti ile 1440P performansını internetten bakabilirsiniz. Yeterli olur diye düşünüyorum.
4-)Geçmeniz bence mantıklı olur. Hem DLSS hem de RTX teknolojilerinden yararlanmış olursunuz. Ama o monitörü değiştirmenizi öneririm 3070 ile 1080P 75Hz yakışmaz bence :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı