1080 Ti'dan 3070/3080'e geçmek mantıklı olur mu?

Laptop'um ile takas ettiğim sistemi güncellemek istiyorum ancak aklımda birkaç soru var. Ara ara rekabetçi sıklıkla AAA oyunlar oynamayı tercih ediyorum bu arada.

Sistem özellikleri;

i9-9900K 5GHz.
Corsair 2400 MHz 4*8 DDR4 bellekler.
MSI Z370 SLI Plus anakart.
GTX 1080 Ti Founders Edition.
1TB Samsung M.2 SSD.
1 TB WD 7200RPM HDD.
Zalman K1 kasa.

1-) işlemci ve anakart arasında herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olur mu? Bilgili bir abimizden aldım BIOS güncellenmiş ve hiçbir fark yok dedi Z390 ile ancak soru işareti var kafamda.
2-) RAM'leri değiştirmeye çok gerek var mı?
3-) şu an 1080P 75Hz 1ms IPS bir monitörüm var idarelik kullandığım. Ekran kartını değiştirmeden 1080 Ti ile 1440P'de kart nasıl bir performans sergiler?
4-) bu şartlar altında 3070/3080 modellerine geçmek mantıklı olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

Bence toplu bir değişikliğie gidersen daha iyi olur senin için bu sistemin upgrade edilmesi gereken şeyler var özellikle RAM'leri değiştirebilirsin.

Bence toplu bir değişikliğie gidersen daha iyi olur senin için bu sistemin upgrade edilmesi gereken şeyler var özellikle RAM'leri değiştirebilirsin.
Kesinlikle daha iyi olur ancak hepsine birden bütçem kesinlikle çıkışmaz. Monitör ve 3070 alayım desem başka bir çöp koyamam o kasaya uzun bir süre.

O halde ilk etapta RAM'leri güncelleyip 2K bir monitör alıp keyfime bakıp 4000 serisini bekleyeyim. Gereksiz para harcamak istemiyorum şu dönemde.

Anakartın 4000 MHz destekliyor sanırım. 2400'den 4000'e geçmek inanılmaz performans artışı sağlayabilir.
Monitör almanız bu sistemle bence de şart.😅

Forumda baktım ancak göremedim. Bu sistem ile ramleri nasıl O.C ve kaç mhz'e kadar O.C yapabilirim acaba?
Bu arada ram CORSAIR VENGEANCE LPX DDR4 O.c için ne kadar uygun bilmiyorum

Bende denedim BIOS'a girip ancak 2400'den bir adım yukarı çıkarsam bile başlangıçta OC profili hatalı gibisinden bir hata alıyorum anlayacağınız yapamadım.

Bellekler bu desteği sağlamıyor olabilir. Hem yükseltseniz bile en fazla 3000 MHz'ye yükseltebilirsiniz. İyi değer ama anakart desteklerken 4000 MHz alıp sistemi bir canlandırmak en doğrusu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı