1080p 60 FPS Twitch yayını için kamerası önerisi

emin.0016

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
959
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mikrofonu görüntü kalitesi ve 60 FPS kaydetmesi en önemli seçeneklerim bir daha almayacağım. Fiyatının en iyisi olursa memnun olurum. 1000 TL civarı olmak zorunda değil. Daha uyguna olursa daha iyi olur.
 
Tak çalıştır olarak bana göre en kaliteli kamera Elgato Webcam. Maalesef fiyat olarak aldı başını gitti. Ucuz, temiz kullanılmış 3-4 bin seviyelerinde bulursan almanı tavsiye ederim. Biraz şans işi. Ben 2 ay kullanılmış, tertemiz olarak 3.900'den almıştım. Fakat şimdi fiyatlar aldı başını gitti.
Diğer olaraksa Logitech'in c922 ve 920 versiyonları var. İşini görebilir. Arkasına ya da yanına güzel bir ışıkla kaliteli görüntü verir. Seni orta seviye de götürebilir.
Bunların dışında DSLR kameralar var. Bu piyasa da Elgato'ya 10k vermektense DLSR kamera almak daha mantıklı. Uzun vadede çok işini görür.
 
Razer Kiyo Pro kullandım bir süre, tavisye ederim. Ya da alternatif olarak Logitech Streamcam.

İkisi de 1080p @ 60fps görüntü sağlıyor. Razer'da güvenlik kameralarında kullanılan düşük ışıklı Sony sensörü bulunuyor, zifiri karanlık bir odada sadece monitörünüzden seken ışıkla yetinerek karşı tarafa sizin net görüntünüzü veriyor.

Logitech Streamcam'in avantajı da auto-focus özelliği çok iyi çalışıyor.
 
@Liberteen Elgato'yu bol bol araştırırken benim de aklımdaydı. O zamanlar 1900 liraydı. Fiyat farkı vardı. Fakat şimdi senden sonra baktım 7bin TL diyor. Açıkçası o kameraya değmez. Elgato kullanınca anlıyorsunuz. 3 bin daha verilir. Eğer ikisi arasında kalınacaksa. Yine dediğim gibi Elgato bu devirde 10bin TL hiç etmez. Taş çatlasın 4-5k olmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı