1080p 60Hz monitor ile geleceğe dönük olması için GTX 1080 Ti almak

V-Sync açarsan darboğaza falan uğramazsın çünkü hem ekran kartı kendini kısıtlamış olacak hemde yüksek FPS'ler görmediğin için işlemci kendini kısıtlayacak. Ekran kartı kullanımı bu yüzden %100 olmayacak fakat 60FPS sizin için yeterliyse alınabilir.

2k 75Hz de böyle problemler(darboğaz) olmaz o zaman, değil mi? Yanılıyorsam düzelt lütfen.

Nasıl?
Besleyemezse eğer 1000 FPS alsan bile 60 FPS akıcılığını yaşayamazsın. Darboğaz olayını yaşadım. Hatta ülkede darboğazı yenmek için bu kadar çok para harcayıp bu kadar başarısız olan yegane insan bile olabilirim.

V-Sync açarsan darboğaza falan uğramazsın çünkü hem ekran kartı kendini kısıtlamış olacak hemde yüksek FPS'ler görmediğin için işlemci kendini kısıtlayacak. Ekran kartı kullanımı bu yüzden %100 olmayacak fakat 60FPS sizin için yeterliyse alınabilir.
Peki neden diğerleri aksini söylüyor? Evet v-sync açık olucak hep. Darboğaz olmayacağına emin misin?

Peki neden diğerleri aksini söylüyor? Evet v-sync açık olucak hep. Darboğaz olmayacağına emin misin?
Bilemem dostum. Ayrıca 2700x gibi bir işlemcinin 1080 Ti'a darboğaz yapacağını sanmam... fakat siz 1080p'de oynayacağınız için ekran kartı sadece karta çok yüklenen oyunlarda kendini %100 kullanacaktır, Youtube'dan araştır 2700x 1080 Ti şeklinde.

2k 75Hz de böyle problemler(darboğaz) olmaz o zaman, değil mi? Yanılıyorsam düzelt lütfen.
Evet çok daha mantıklı olacaktır. Bu arada ileriye dönük bi sistemde 2666 MHz RAM yanlış olur. Ryzen işlemciler için en az 3000 MHz RAM, işlemci darboğazını da kurtarıp. 2700x in canavar gibi çalışmasını sağlayacaktır.

@ShouLie1 Ayrıca GTX 1080 TI alıp yanına Ryzen işlemci koymak bence saçmalık. İleride alacağın 1080p 240 Hz ya da 2K 144 Hz bir monitörde Ryzen işlemci büyük bir kayıp yaşatacaktır Intel'e göre.

Bu dediğin sistemi yaparsan muhtemelen şöyle bir konu açacaksın. CS-GO düşük FPS sorunu. Elimde 1080 Tİ gibi güçlü bir kart 500 FPS vereceği yerde neden 50 FPS veriyor? İşte sana açıklamak istediğimiz bu. 1080 Tİ gerçekten çok güçlü bir kart. Gücünün altında kullanmak istiyorsun. Ekran kartı da bunu kaldıramıyor. 2K senin için mantıklı bi çözüm olacaktır.
Öyle bir mantık mı var ? Oyunlar her geçen sene daha yüksek grafik kartı gücüne ihtiyaç duyuyor. Bundan 5 sene sonrasının GTX 1060'ı diyebiliriz. Belki o seviyede bile olmayacak

Öyle bir mantık mı var ? Oyunlar her geçen sene daha yüksek grafik kartı gücüne ihtiyaç duyuyor. Bundan 5 sene sonrasının GTX 1060'ı diyebiliriz. Belki o seviyede bile olmayacak
Cümleyi bütünüyle okumadığını varsayıyorum. Verdiğim cevapta sakın 1080Tİ alma direk 1060 al diye savunduğum bir nokta yok. Tabi ki daha güçlü daha uzun ömürlü olacaktır. Arkadaşın istekleri doğrultusunda cevap verdim.

@ShouLie1 Ayrıca GTX 1080 TI alıp yanına Ryzen işlemci koymak bence saçmalık. İleride alacağın 1080p 240 Hz ya da 2K 144 Hz bir monitörde Ryzen işlemci büyük bir kayıp yaşatacaktır Intel'e göre.
2700x oldukça güçlü bir işlemci. İşlemci tarafında darboğaz görme ihtimalim yok bence. Ama yorumun için teşekkürler.
Cümleyi bütünüyle okumadığını varsayıyorum. Verdiğim cevapta sakın 1080Tİ alma direk 1060 al diye savunduğum bir nokta yok. Tabi ki daha güçlü daha uzun ömürlü olacaktır. Arkadaşın istekleri doğrultusunda cevap verdim.
Aslında bakıyorum da biraz daha eski oyunlarda bile 200 fps gibi uçuk değerler yok 1080Tİ da (youtube benchmarklarını izledim) Crysis 3 gibi oyunlarda bile genellikle 170 fps alıyor ki crysis 3 grafikleri çok güzel oyun olsa da yine de eski. Yani 1080p 144Hz monitör fena olmaz gibime geliyor. Çünki en yeni oyunlarda 1080p ultrada 144fps yi pek aşacağını sanmıyorum. Mantıklı gözüküyor yani. Mesela Witcher 3 1080p ultrada 144 fpsyi aşmıyor bile.
1080P 144 HZ denemediysen bence bir deneyip kararını öyle vermeni tavsiye ederim. Oyun akıcı olmadıktan sonra 8K oynasan da bir anlamı yok bence.
Kararımı o yönde değiştirmeye başladım aslinda :) Sence de 1080p 144Hz monitör yeterli değilmi? Çünki güncel yüksek grafikli oyunlarda ultrada 144FPS yi çok ta aşacağını sanmıyorum. (Aşmaya bile bilir bence bazı oyunlarda, Mesela Witcher 3 1080p ultrada 144 fpsyi aşmıyor.)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı