1080p ekran kartı önerisi

Kampanyalar başladı, 10 bin TL gözden çıkarmıştım şuanda bir kaç sitede RX 6800 XT veya RTX 3080 ler 14-15 bin seviyelerine indi. Bu kartlar 1080 P de sıkıntı çıkartır mı acaba ?

Yada bana direk şunu söyleyebilir misiniz ? Hangi ekran kartı ile 1080p de herhangi bir sorun çıkarmadan tüm oyunları tüm teknolojiler açık olacak şekilde kullanabilirim ?

Hatırlatma : İşlemci Ryzen 5 5600
Hocam şuan için en mantıklısı 3060 gibi geldi bana.

Test videolarına bakıyorum RTX 3060 bazı oyunlarda Ultra ayarlarda 60 - 70 FPS görünüyor ortalama olarak.

DLSS açık olmayabilir. RTX 3070'de bakılabilir.
Test videolarına bakıyorum RTX 3060 bazı oyunlarda Ultra ayarlarda 60 - 70 FPS görünüyor ortalama olarak.

Kampanyalar başladı, 10 bin TL gözden çıkarmıştım şuanda bir kaç sitede RX 6800 XT veya RTX 3080 ler 14-15 bin seviyelerine indi. Bu kartlar 1080 P de sıkıntı çıkartır mı acaba ?

Yada bana direk şunu söyleyebilir misiniz ? Hangi ekran kartı ile 1080p de herhangi bir sorun çıkarmadan tüm oyunları tüm teknolojiler açık olacak şekilde kullanabilirim ?

Hatırlatma : İşlemci Ryzen 5 5600
3060ti veya 6650xt OC dışında o işlemciyle 1080de oyundan oyuna değişebilen darboğaz sorunları yaşayabilirsin. 1080p son kartları 6600xt ve 3060dır. Bunun üstü sınıflar asıl 1440p için çıkmıştır. Kullanılır mı dersen 1080de kullanılır tabii ama 1080e göre gereksiz güçlü kalır ve güçlü bir işlemci almazsanda darboğaz yaşarsın. 1080p kartlarıyla çoğu rekabetçi oyunda minimum +150fps alırsın hikayeli oyunlarda ultra ayarlarda nadir oyunlar 60fps altını görebilirsin zaten hikayelilerde 60üzerş fps yeterlidir. Eğer ileriye yönelik 2k çözünürlüğe dönmem diyorsanız kasanızı 1080pye göre dizmelisiniz bu konuda gözümüzün biraz doyması lazım. Kötü sistemin sıkıntı çıkardığı gibi gereksiz güçlü sistemde sorun çıkarır 1080pde.

Monitör değiştirmeyi düşünmüyorum. İleriye dönük almaya kalktığım zaman bir şeyleri değiştirene kadar gereksiz yüksek bir şeyler almam gerekecek.
Şuandaki elimdeki monitörüme göre diğerlerini almayı düşünüyorum. 2 sene sonra kendimi nerede görüyorum bu bile belli değil.

Sanırım şuanda görünen en mantıklı tercih 3060TI veya 6700 XT gibi duruyor. Bunun üstü kullanamayacağım bir sistem gibi geliyor.

EKLEME

ZOTAC 3060TI mı yoksa PNY 3060TI mı daha mantıklı ? Fiyatları aynı

Son düzenleme:
Monitör değiştirmeyi düşünmüyorum. İleriye dönük almaya kalktığım zaman bir şeyleri değiştirene kadar gereksiz yüksek bir şeyler almam gerekecek.
Şuandaki elimdeki monitörüme göre diğerlerini almayı düşünüyorum. 2 sene sonra kendimi nerede görüyorum bu bile belli değil.

Sanırım şuanda görünen en mantıklı tercih 3060TI veya 6700 XT gibi duruyor. Bunun üstü kullanamayacağım bir sistem gibi geliyor.

EKLEME

Ben olsam PNY tercih ederdim. Zotaclar ısınıyor diyorlar

EKLEME

PNY tabi ki hemde RGB aydınlatması var. Zotac 2060 kullandım soğutması kötüydü ve 0db özelliği yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı