1080p için 24 vs 27 inç

delvarto

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Orta Doğu
Daha fazla  
Merhaba, genellikle hikaye ağırlıklı oyunlar oynarım, bol bol FM oynar ve sıkça dizi/film izlerim. 1080p bütçeme uyuyor. 24 mü 27 inç mi alsam karar veremiyorum. Vatan PC gibi yerlere baktım, evet tam olarak "dibine" girersek pikseller sayılıyor. Yoksa büyük ekran tercihim olur. Vatandan sonra başka bir mağazaya gittim orada ise 1080p 27inç monitör çok kötü duruyordur. Sanki 480p gibi. Bunu YouTube'dan video açarak testim. Kısacası aklım çok karıştı yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, genellikle hikaye ağırlıklı oyunlar oynarım, bol bol FM oynar ve sıkça dizi/film izlerim. 1080p bütçeme uyuyor. 24 mü 27 inç mi alsam karar veremiyorum. Vatan PC gibi yerlere baktım, evet tam olarak "dibine" girersek pikseller sayılıyor. Yoksa büyük ekran tercihim olur. Vatandan sonra başka bir mağazaya gittim orada ise 1080p 27inç monitör çok kötü duruyordur. Sanki 480p gibi. Bunu YouTube'dan video açarak testim. Kısacası aklım çok karıştı yardımcı olursanız sevinirim.

1080p 24", 2K 27 ve 32 inc icin. 4K ise 32 ve 32'den buyukler icin.

Panelin kalitesine göre 27 Inch 1080P deneyimi değişir. Ben 27" 1080P ile çok rahatım. Ekrana olan uzaklığım 80-100 CM arası ama. 60 CM'den yakınsanız ekrana 1080P için 24" önerilir.
BF5, BF 2042 ve R6 Siege oynuyorum. FPS oyunlarında bile sıkıntı çıkarmıyor 27" ile 1080P çözünürlük. Çünkü mesafe olayı bu deneyimde çok etkili.

27 inc monitörlerde pixel farkını sadece Xantares gibi monitöre burnunuzu sokacak şekilde girerseniz fark edersiniz. Yıllardır 27'inc kullanıyorum ama zevk meselesi 24.5 inç ve altı özellikle FPS oyunları için küçük geliyor.

27 inc monitörlerde pixel farkını sadece Xantares gibi monitöre burnunuzu sokacak şekilde girerseniz fark edersiniz. Yıllardır 27'inc kullanıyorum ama zevk meselesi 24.5 inç ve altı özellikle FPS oyunları için küçük geliyor.
Cozunurlukte onemli. 1080pde 27" beni rahatsiz ediyor mesela. 2Kda sorun yok ancak.

1080p 24", 2K 27 ve 32 inc icin. 4K ise 32 ve 32'den buyukler icin.
Panelin kalitesine göre 27 Inch 1080P deneyimi değişir. Ben 27" 1080P ile çok rahatım. Ekrana olan uzaklığım 80-100 CM arası ama. 60 CM'den yakınsanız ekrana 1080P için 24" önerilir.
BF5, BF 2042 ve R6 Siege oynuyorum. FPS oyunlarında bile sıkıntı çıkarmıyor 27" ile 1080P çözünürlük. Çünkü mesafe olayı bu deneyimde çok etkili.
Kullanim amacina gore degisir, sizin amaclariniza bakilirsa 27" almanin bir sakincasi yok.
Az önce BF 2042'de piyade olarak 51 kill aldım mesela. Dediğim gibi ekrana olan mesafe de önemli.
Arkadaşlar yazdıklarınızı dikkate aldım. Bolca film izlememden dolayı 27 inç bana daha çok zevk verir galiba. Görüntü ne kadar bozulur kestiremiyorum ama işte. Yani aynı mı olur bilmiyorum ama evde 65 inç 4k televizyon var. Orada 1080p izlemek beni rahatsız etmiyor. Elbette TV olduğu için yaklaşık 2-3m mesafe oluyor aramda. Bu monitörle de aramda yaklaşık 70 cm mesafe olur herhalde. Bu durumda 27 daha mı mantıklı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı