1080p için RTX4060 Ti 8 GB vs RX 7700 XT

• Konuyu başlatan Yook
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 4.432
Şuanda dlss 3, frame generation gibi özellikler sizi çekiyor olsa bile gördük ki Nvidia bilerek sonraki nesilin özelliklerini önceki nesil elverişli olmasına rağmen vermiyor, vermeyecek lakin Amd veriyor, şuanda teknoloji tarafında Nvidia daha önde olsa bile bu cimrilikle Amd Nvidia'yı yakalar ve saf güç olarak 7700xt 4060 ti 16gb'tan bile daha güçlü ben 7700xt alırdım.
Adam döktürmüş.

VRAM konusuda var. Sürekli destekçi teknolojilere bel bağlanmaz. Sorunlar da %90 oranında azaldı zaten. Stabilitede düzeltmeler mevcut.
Sen sorunlar azaldı deyince sorunlar azalmış olmuyor dostum bu arada. 1080P için 8GB VRAM yetmiyor gibi yorumlar var komik. Çöpe atalım o zaman.

AMD kartların VRAM optimizasyonunun dandikliğinden kaynaklanıyor bunlar çoğu zaman, sıkıştırmada daha başarısız AMD.

1080P'de ve Warzone gibi düz bir oyunda 11 GB VRAM tüketimi birilerinin suçu. Oyun yapımcısı ya da AMD artık kimin hanesine yazmak istersen.
Tahminen kaç vram fazladan yiyor?

Hocam 1080p için napıcaksınız DLSS 3'ü, RX 7700XT alın 1080p Ultra oynarsınız uzun süre. Hem 4060 Ti alınabilecek bir kart değil bence 3060 Ti'dan düşük olduğu oyunlar var.

Çok dar bir bakış açısı. Ham performansta düşük performans gösteriyor olması o kartın kötü olduğu anlamına gelmiyor ikisi de aynı oyunu akıcı FPS'de oynatabiliyor ama iki kartında oynatamadığı bir oyun olduğu zaman 4060 Ti DLSS+frame generation ile FPS'i katlayıp yoluna devam ediyor.

8 GB VRAM bence yetersiz. RX 6700 XT ile 1080P'de Warzone oynarken 11GB VRAM kullanıyordu. RX 7700XT almanı tavsiye ederim.

Warzone optimizasyon özürlü bir oyun olmasının yanı sıra 11 GB VRAM kullanmıyor onu "ayırıyor". Yani 8 GB VRAM olsa onu da tamamen kullanacak ve aynı FPS'i verecek. Bir öneri verirken aşırı uç durumları göz önüne almaktansa olağan durumları düşünmek daha mantıklı.

7700XT ennn mantıklısı. 8 GB VRAM 1080p için yeterli sayılır 2 yıl falan gideri vardır tahminimce.

Kullanıcıların %90'ı 8 GB ve daha az VRAM'lı sistemler kullanırken firmaların bu kadar kısa bir sürede VRAM gereksinimini arttıracağını beklemek biraz saçma. Zaten öyle bir durum olursa zaten 4060 Ti o oyunları Ultra ayarlarda açamayacağı için DLSS+fg ile oynayacaksın ya da ayar kısacaksın ve her durumda VRAM tüketimi düşecek ve 8 GB yine yetecek, en azından 1080p için.

1080p odaklı bir sistem toplayacağım. Ekran kartı olarak 4060 Ti ve RX 7700 XT arasında kaldım. RX7700 XT alınca diğer parçalar 4060 Ti'lı sisteme göre daha iyi geliyor fakat DLSS3 gibi teknolojiler de beni RTX4060 Ti ekran kartına çekiyor. Ayrıca şu zamanda 1080p için 8 GB VRAM yeter mi ondan da emin değilim. Sizce hangisini almalıyım?

Sorunsuz bir deneyim istiyorsan, DLSS, Ray Tracing ve frame generation teknolojilerini önemsiyorsan 4060 Ti al. "underdog" firmayı desteklemek istiyorsan, arada bir sıkıntı yaşasan da hallederim diyorsan ve DLSS falan işim yok benim açayım bam güm oyunumu oynayayım diyorsan RX 7700 alabilirsin. 8 GB VRAM 1080P oyunculuğu için gayet yeterli bir miktar zaten yetmezse yukarıda cevapladığım noktaya dönüyorsun.

Tahminen kaç vram fazladan yiyor?

Bu oyundan oyuna değişiyor. Aynı tüketime sahip oldukları oyunlar da var, AMD kartların 3-4 GB VRAM fazla yediği oyunlar da var.

En basiti kıytırık Valorant'ta bile AMD kartlar 1 GB civarı daha fazla VRAM tüketiyor. GPU gücüne minimum ihtiyaç duyan bir oyunda fazladan 1 GB VRAM nereye gidiyor çok garip.

Yetmiyor demedim ki, tahminimce 2 yıl daha gideri var dedim.
2 yıl gideri olduğu kanısına nasıl vardın anlamadım. Şimdi ben 4060Tİ alacağım sıfır bugün, ve 2 yıl sonra kart bana yüksek ayar oyun oynatmayacak mı ? :D 2K desen neysede 1080P den bahsediyoruz kendinize gelin lütfen. Ayrıca direk olarakta sana şunu dedin demedim yorumlar var dedim kardeşim.

2 yıl gideri olduğu kanısına nasıl vardın anlamadım. Şimdi ben 4060Tİ alacağım sıfır bugün, ve 2 yıl sonra kart bana yüksek ayar oyun oynatmayacak mı ? :D
Ham olarak sınıra ulaşırsınız VRAM de. DLSS açarsınız orası ayrı. Bunlar kurtarıcı unsurlar, saf güç daha önemli, destekçi teknolojiler de önemli.

Çok dar bir bakış açısı. Ham performansta düşük performans gösteriyor olması o kartın kötü olduğu anlamına gelmiyor ikisi de aynı oyunu akıcı FPS'de oynatabiliyor ama iki kartında oynatamadığı bir oyun olduğu zaman 4060 Ti DLSS+frame generation ile FPS'i katlayıp yoluna devam ediyor.

Warzone optimizasyon özürlü bir oyun olmasının yanı sıra 11 GB VRAM kullanmıyor onu "ayırıyor". Yani 8 GB VRAM olsa onu da tamamen kullanacak ve aynı FPS'i verecek. Bir öneri verirken aşırı uç durumları göz önüne almaktansa olağan durumları düşünmek daha mantıklı.

Kullanıcıların %90'ı 8 GB ve daha az VRAM'lı sistemler kullanırken firmaların bu kadar kısa bir sürede VRAM gereksinimini arttıracağını beklemek biraz saçma. Zaten öyle bir durum olursa zaten 4060 Ti o oyunları Ultra ayarlarda açamayacağı için DLSS+fg ile oynayacaksın ya da ayar kısacaksın ve her durumda VRAM tüketimi düşecek ve 8 GB yine yetecek, en azından 1080p için.

Sorunsuz bir deneyim istiyorsan, DLSS, Ray Tracing ve frame generation teknolojilerini önemsiyorsan 4060 Ti al. "underdog" firmayı desteklemek istiyorsan, arada bir sıkıntı yaşasan da hallederim diyorsan ve DLSS falan işim yok benim açayım bam güm oyunumu oynayayım diyorsan RX 7700 alabilirsin. 8 GB VRAM 1080P oyunculuğu için gayet yeterli bir miktar zaten yetmezse yukarıda cevapladığım noktaya dönüyorsun.
7700XT ve 4060 Ti diyoruz farkındasınız değil mi? DLSS açıp görüntüyü bozacağına saf güç olarak rahat rahat oynarım daha iyi, sonuçta her oyunda DLSS desteği yok ve 7700 XT ile 1080p FG gibi teknolojilere de gerek yok her türlü oyunu oynatır. 4000 Serisi bence 4070'den aşağı alınmaz. 3060 Ti'den bile güçsüz bir karta ekstra para ödemiş oluyorsunuz sırf yeni gelişen bir teknoloji için.

Ki bana kalırsa bu teknolojiyi desteklemek bile çok saçma yavaştan "kartın gücü mü yetmiyor, FG aç performansı ikiye katla" gibi bir yere kayıyor gibi ama neyse bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı