1080P oyunculuk için en iyi ekran kartları

R5 3600 ve RX 5600XT, bence 1080P yüksek ayarların en iyisi. Daha üstü 2K oyunculuğa kaçıyormuş gibi geliyor.

İncehesap'ta 2 tane hazıe sistem var. RTX2060 ve 5600XT aynı fiyata denk geliyor. 2060'ın DLSS gibi teknolojileri var ve sorunsuz driver olduğundan almak istiyordum. Üstteki arkadaş aklımı karıştırdı.

Kardeş bence sen 144 FPS gibi bir beklentiyi düşürmelisin 😊 mesela her bir oyun için 60 FPS'nin üzerine çıktıktan sonra 100'de hoş gelir. Yani asgari beklentin 60 FPS olsa(1080P veya 2K farketmez) naçizane çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
2K oyunlar için bir iki sene içinde çıkacak oyunların belki de hepsini 144FPS'de oynarsın ama ondan sonrası için pek garanti verilemez çünkü hem beklentin yüksek hem de daha iyi işlemci ister. Bir de şunu unutmamak lazım ki Ubisoft vb. gibi markalar maalesef oyunları genellikle optimizasyon özürlüsü olarak çıkarıyorlar.

İncehesap'ta 2 tane hazıe sistem var. RTX2060 ve 5600XT aynı fiyata denk geliyor. 2060'ın DLSS gibi teknolojileri var ve sorunsuz driver olduğundan almak istiyordum. Üstteki arkadaş aklımı karıştırdı.
İmkanınız var ise RTX 2060 barındıran bir sistem almak daha mantıklı olur, aklınızda sorun kalmaz.

Merhaba, başlıkta da belirttiğim üzere 1080P oyunculuk için en iyi ekran kartı seçeneklerini merak ediyorum. 1080P oyunculuk dememin sebebi monitörümün de 1080P 144Hz olması aynı. Bu yüzden en az 3-4 yıl daha 1080P olarak devam etmeyi düşünüyorum. Anakart olarak Gigabyte B450 Aorus Pro ve işlemci olarak da R5 3600 kullanıyorum. Bu sistem baz alınarak, önerebileceğiniz 1080P oyunculuk için sorunsuz ve darboğaz yapmadan kullanabileceğim en iyi seçenekler nelerdir? Önereceğiniz kartlardan tek istediğim 1080P çözünürlükte AAA oyunları en yüksek ayarlarda ve mümkünse ortalama 144FPS oynamak. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Kardeşim merhaba bende geçenlerde Bi ekran kartı araştırmasına girdim senin gibi post açtım vs r5 1500x işlemci var asus rx 5600xt rog strike aldım. Çok memnunum darboğaz yapmıyor kart güzel 1080p oynayabileceği kart. Senın işlemci de iyi benden almanı tavsiye ederim.

Kardeşim merhaba bende geçenlerde bir ekran kartı araştırmasına girdim senin gibi post açtım vs R5 1500X işlemci var ASUS RX 5600XT ROG Strike aldım. Çok memnunum darboğaz yapmıyor kart güzel 1080P oynayabileceği kart. Senın işlemci de iyi benden almanı tavsiye ederim.

RTX2060'da 5600XT'de aynı fiyata denk geliyor, buna rağmen 5600XT mi alınmalı.

Bu kadar kafa karıştırmaya düşünmeye ne gerek var ki, olayın budaklanmasının tek sebebi 144 fps diye belirtmeniz olmuş, rekabetçi oyunlar haricinde 144 fps takıntısı yapmanıza gerek yok, ben neredeyse her oyunda vsync açık oynuyorum daha az güç kullanıp ekran kartını yormuyor, fpsde gayet akıcı oyun sunuyor, 1660 ti veya 5600xt alıp keyfinize bakın 1080p için ideal kartlar, 1080p için 2070 e o kadar fazla fark vermeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı