1080p ve 2K monitör karşılaştırması

• Konuyu başlatan Leshy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 665

Leshy

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-AMD RYZEN 5600
-G-SKİLL TRİDENT Z NEO 32 GB 4000 MHZ DDR4
-ASUS ROG STRİX B550-F GAMİNG WİFİ(II)
-SAPPHİRE NİTRO PLUS RX6700XT
-SAMSUNG 980 PRO 2TB NVME M2 SSD
-SAMSUNG 870 2TB SSD
-COOLER MASTER HAF500
-DEEPCOOL AK400 COOLER
Evet arkadaşlar malum soruya geldik. Halihazırda bilgisayarımı yükseltme yaptım uzun çabalarım sonucunda APU'dan RX 6700 XT ve R5 5600 işlemci ye geçiş yaptım. Tabii tek eksik monitör kaldı şu anda 768p monitörüm var ama 1080p ve 2K arasında kararsız kaldım bu kartın hakkı 2K olduğunu biliyorum ama beni aydınlatırsanız sevinirim tercihlerim ve kullanım amaçlarımı size açıklayayım en sonda bütçeye değineceğim.
  • Rekabetçi oyun aktif olarak LoL oynuyorum hikaye tabanlı oyunları çok seviyorum onlarada vakit ayırıyorum APU işlemci kullanarak God of War, Spider-Man Remastered, Metro Exodus vb. bitirdim ne kadar kötü bir oyun seyri yaşatsada zevk aldığımdan oynuyordum.
  • İstediğim monitör normalde 1080p de https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,618337627.html bu monitördü en önemli isteklerimi karşılıyordu IPS ve pivot özelliği olması şart benim için onun dışında diğer donanım özellikleri de ayrı bir artı eksilerini pek fazla göremedim benim açımdan.
  • Bütçem şu anda bu monitöre yetiyor 2K ya yetmiyor sizden isteğim bu monitör 2K ya geçene kadar memnun eder mi 2K arasındaki artılar eksiler nelerdir? AAA oyunlarda bana olan artıları ama rekabetçi oyunlarda ne gibi eksileri olur monitörden anlayan arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Önereceğiniz monitörlerde pivot ve IPS özelliği olursa sevinirim.
  • Bütçem 4000 TL 1080p için. Şu an 1080p alma taraftarıyım beklemekte istemiyorum 2K almam için para biriktirmem gerekecek ona göre tavsiyeleriniz benim için çok değerli.

Monitör enteresan bir şeydir. Göz devamlı ona bakacağı için alışır, zamanla seversin. 2K tabi ki iyi olur bekleyip bütçe olduğunda almak daha mantıklı. 4000 tl iyi monitörler var bu arada ben genelde üst seviyeye baktığım için yanlış yönlendirmeyeyim, ilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Bunu nasıl yapabilir hocam?

AMD Radeon Software'da Virtual Super Resolution ayarı var. Destekli mevcut çözünürlüğün üstünde çözünürlükler verip onları monitörün işleyebilmesini sağlayan bir teknoloji. 1080p monitörlerde VSR ile 1440p çözünürlük açabiliyoruz fakat monitör yine 1080p görüntü vermeye devam ediyor ama eğer ki darboğaz söz konusu ise onu ortadan kaldırıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı