1080P'de FPS açısından en verimli ekran kartı önerisi

buminkkaggan

Kilopat
Daha fazla  
Kısa süre önce sistemimi 3070 Ti ve R5 5600 ile güncelledim fakat YouTube'da 1080P'de testler çok az, genelde 1440P'de testler var ve AAA oyunlarda.
Kendimi açıklamam gerekirse The Finals, Apex gibi oyunlarda 1080P'de maksimum FPS almayı (mümkünse 144+ FPS) hedefleyen birisiyim.
3070 Ti ve R5 5600'ü hala iade etme hakkına sahibim.
Yanlış tercih yaptığım konusunda endişelerim var bu ikili beni 1080p 144 FPS'te kalmamı sağlar mı bu oyunlarda. Varsa daha iyi sistem önerilerinizi bekliyorum.
3070 Ti seçme sebebim piyasada temiz 3070 bulamamam (genelde mining ürünler) 1000 TL gibi bir farkla 3070 Ti aldım fakat 2K çözünürlükte daha iyi olduğu söyleniyor.

Kısa süre önce sistemimi 3070 Ti ve R5 5600 ile güncelledim fakat YouTube'da 1080P'de testler çok az, genelde 1440P'de testler var ve AAA oyunlarda.
Kendimi açıklamam gerekirse The Finals, Apex gibi oyunlarda 1080P'de maksimum FPS almayı (mümkünse 144+ FPS) hedefleyen birisiyim.
3070 Ti ve R5 5600'ü hala iade etme hakkına sahibim.
Yanlış tercih yaptığım konusunda endişelerim var bu ikili beni 1080p 144 FPS'te kalmamı sağlar mı bu oyunlarda. Varsa daha iyi sistem önerilerinizi bekliyorum.
3070 Ti seçme sebebim piyasada temiz 3070 bulamamam (genelde mining ürünler) 1000 TL gibi bir farkla 3070 Ti aldım fakat 2K çözünürlükte daha iyi olduğu söyleniyor.
Hocam işlemcinin beslediği her ekran kartı 1080p'de iyi iş yapar 3070ti güzel kart competitive oyunlarda sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bu ikilinin.

RTX 3080 ile 1080P'de her ne kadar da hakkı olmasa da mutlu mesut kullanıyorum
fps oyunlarında (valorant ve csgo hariç) kaç fps alıyorsunuz. Optimize bir şekilde çalışıyor mu sisteminiz? AAA oyun mu oynuyorsunuz yoksa genellikle?

Hocam işlemcinin beslediği her ekran kartı 1080p'de iyi iş yapar 3070ti güzel kart competitive oyunlarda sıkıntı yaratacağını sanmıyorum bu ikilinin.
Evet kesinlikle güzel iş yapıyor fakat 1080p'de daha yüksek fps hedefleyen biri olduğum için bu işlemciyle en iyi hangi kartla verim alırım?
Yanlış anlaşılmasın 400 500 fps hedeflemiyorum 144 sabit veya az üstünde seyretmesi yeterli benim için.

fps oyunlarında (valorant ve csgo hariç) kaç fps alıyorsunuz. Optimize bir şekilde çalışıyor mu sisteminiz? AAA oyun mu oynuyorsunuz yoksa genellikle?

Evet kesinlikle güzel iş yapıyor fakat 1080p'de daha yüksek fps hedefleyen biri olduğum için bu işlemciyle en iyi hangi kartla verim alırım?
Yanlış anlaşılmasın 400 500 fps hedeflemiyorum 144 sabit veya az üstünde seyretmesi yeterli benim için.
Valla hocam R5 5600 ile 3070ti sınır gibi bir şey daha üstün ekran kartı takmak saçma olur ekran kartını besleyemez performanslı olmaz ama böyle bile Apex legends'da falan 144 üstü alması lazım ekran kartı kullanım değerlerine bir bakın.

Valla hocam R5 5600 ile 3070ti sınır gibi bir şey daha üstün ekran kartı takmak saçma olur ekran kartını besleyemez performanslı olmaz ama böyle bile Apex legends'da falan 144 üstü alması lazım ekran kartı kullanım değerlerine bir bakın.
Ekran kartından çok işlemciyi yükseltmek daha mantıklı gibi.

Apex'te 170 180 fps alıyorum high ayarlarda ama bu apex tabi optimizasyonu çok yüksek.
Aynı şeyi finals için söyleyemeyeceğim çünkü yeterli video yok ve olanlar da genelde 1440p rtx epicte vs. 3070 ti'yi med veya high ayarlarda çalıştırırsam tam verim alamayacağım gibi bir şüphe var içimde. RT benim için öenmli değil sadece 1080p' de r5 5600 ile iyi bir verim alır mıyım ya da başka hangi kartlarla daha iyi verim alırım bunu merak ediyorum.
3070 ti yeterliyse tabi ki bunu kullanmak isterim.
Henüz kart ve işlemci elime geçmediği için baya bir süredir araştırma yapıyorum en son çare buraya geldim yeterli kaynak olmadığı için.

Ekran kartından çok işlemciyi yükseltmek daha mantıklı gibi.
5800x ve 5800x3d var ddr4'te yükseltebileceğim. 5800x ile aralarında 4-7 fps fark oluyor. 5800x3d ise 11.000 tl fiyatı çok uçuk o fiyatlarda ddr5 işlemciler var hem daha güçlü hem de daha günceller. Bu yüzden kafam çok karışık.

Son düzenleme:
FPS oyunlarında (Valorant ve CS:GO hariç) kaç FPS alıyorsunuz. Optimize bir şekilde çalışıyor mu sisteminiz? AAA oyun mu oynuyorsunuz yoksa genellikle?

Evet kesinlikle güzel iş yapıyor fakat 1080P'de daha yüksek FPS hedefleyen biri olduğum için bu işlemciyle en iyi hangi kartla verim alırım?
Yanlış anlaşılmasın 400 500 FPS hedeflemiyorum 144 sabit veya az üstünde seyretmesi yeterli benim için.

Genellikle CS2 oynuyorum ama sistemde şu an God of War, marvels Spider-Man ve Cyberpunk 2077 oyunları var hepsi de inanılmaz yüksek FPS veriyor. Ama çift kanal RAM kullanmaya dikkat edin kesinlikle besleme çok daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı