Rehber 10K- 25K Arası Ultrabook Tavsiyeleri

@emircan1980 Bu cihazı öneririm pil ömrü ve kasa kalitesi isterseniz.

Sadece klavyesi ışıklı değil ama sağlam bir kasaya sahip.

@emircan1980 bu cihazı öneririm pil ömrü ve kasa kalitesi isterseniz.

RAM'leri DDR4 diye bir tık bilemedim.

Ufak bi katkı yapayım; fiyatı oldukça uygun görünen ama işlemcisi 1-2 nesil eski makineleri alırken biraz araştırmak iyi olur. Teşhir makine çıkma ihtimali oluyor.

10 gün önce bir arkadaşıma f/p diye bu ürünü aldık:

Alırken fiyatı kampanyalı 26.400 liraydı. Geldiğinde kutusunun güvenlik etiketi kesilmiş, laptop da baya tozlu çıktı. Üstünde ıslak bezle silme izleri de vardı, kurumuş.

1722262104791.png

İçinde standart gelen kılıf yoktu falan, bu kadar detaya girmiyim. Bu emareler sıfır ürün almadığımızın işaretiydi ama daha kesin bir kanıt elde etmek için Windows'u açtık. Pil raporuna baktık:

1722261916396.png

72 devirde ve yaklaşık %10 kapasite kaybetmiş. Raporun aşağısında laptopun ilk 5. ayda açıldığı ve satıldığı Temmuz ayının ilk haftasına kadar bilfiil çalıştığı görünüyordu. Seri numarası da manidar bir değer.

Teşhir ürün sanıyorum, çünkü büyük tekno mağazaların teşhirdeki ürünleri değiştirecekleri zaman eskileri ihaleyle satışa çıktıklarını duymuştum. İhaleden de işte ali veli ticaretler alıyor bu ürünleri ve resetleyip, silip sıfır diye piyasaya sürüyorlar.

Bugüne dek denk geldiğim Lenovo Legion 5 Pro Intel 11. nesil, Huawei Matebook 14s 2021, çeşitli Zenbook 14 modelleri, Lenovo Ideapad modelleri, Asus G16 modelleri oldu bu şekilde. Almadan nasıl anlaşılır bilemiyorum ama işlemcisi önceki nesiller ve kendisi piyasaya göre uygun fiyat ise şüphelenmek gerekir.

@emircan1980 bu cihazı öneririm pil ömrü ve kasa kalitesi isterseniz.

Zaten belirtmişsiniz ama emin olmak için tekrar soruyorum sizce bu fiyata değer mi?

Merhabalar bu sene üniversitesiye gideceğim için laptop almak istiyorum önceki gönderilerinize baktım ama açıkçası çok kararsız kaldım. Hem sistem gereksinimi fazla gerektirmeyen oyunları(Far Cry 3, GTA 4, Skyrim, Left 4 Dead 2, Dying Light vs.) oynamamı sağlayacak hem de pil ömrü uzun olmasını istediğim bir laptop arıyorum. Çok fazla aileme yük de olmak istemediğim için max 16k tutarında bir laptop arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. @484334

Merhabalar bu sene üniversitesiye gideceğim için laptop almak istiyorum önceki gönderilerinize baktım ama açıkçası çok kararsız kaldım. Hem sistem gereksinimi fazla gerektirmeyen oyunları(Far Cry 3, GTA 4, Skyrim, Left 4 Dead 2, Dying Light vs.) oynamamı sağlayacak hem de pil ömrü uzun olmasını istediğim bir laptop arıyorum. Çok fazla aileme yük de olmak istemediğim için max 16k tutarında bir laptop arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. @484334
Rehberim üzerindeki Expertbook cihaza bakabilirsiniz. Alternatiflerine göre pil ömrü iyidir ama tabii bütçe içinde. Bütçe arttırabilirseniz daha iyi cihazlara bakabilirsiniz.

Merhaba, ben de eşim için ultrabook alacağım. Kendisi öğretim üyesi olarak çalışıyor. Kullanım amacı ofis programları ve makale, tez araştırmaları. Tasarım olarak hafif ve kibar, pil ömrü iyi, uzun süre kullanabilecek bir cihaz arıyorum. Bütçe olarak 40binleri zorlarsam matebook d14 37bine geliyor kuponla birlikte. 25bin civarında da Lenovo IdeaPad slim 5 modeli iyi gibi duruyor. Kısacası bütçe konusunda yukarı çıkmaya gerek olup olmadığına karar veremedim sizin başka önerileriniz olursa onlara da bakabilirim.

Merhaba, ben de eşim için ultrabook alacağım. Kendisi öğretim üyesi olarak çalışıyor. Kullanım amacı ofis programları ve makale, tez araştırmaları. Tasarım olarak hafif ve kibar, pil ömrü iyi, uzun süre kullanabilecek bir cihaz arıyorum. Bütçe olarak 40binleri zorlarsam matebook d14 37bine geliyor kuponla birlikte. 25bin civarında da Lenovo IdeaPad slim 5 modeli iyi gibi duruyor. Kısacası bütçe konusunda yukarı çıkmaya gerek olup olmadığına karar veremedim sizin başka önerileriniz olursa onlara da bakabilirim.
Selamlar. Macbook düşünmez misiniz? Gerçekten fark yaratır. Eğer eşinizin kullandığı programlar MacOS uyumlu ise onu tercih edin.

Onun dışında D14 bayağı iyi cihaz. Özellikle dokunmatik panel olarak ve 2.8K OLED avantajı ile çok iyi.

İsterseniz bu rehberime de göz atın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı