11.000 TL bilgisayar Mühendisliği Laptop Önerisi

Muzcandıt

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar bu sene üniversite sınavına girdim ve bilgisayar mühendisliğini kazandım. Bu yüzden kendime bir laptop bakmaya başladım. Evde masaüstü bilgisayarım var ama babam öğretmen olduğu için Online derslere giriyor, yani onun dersleri ile benim derslerim çakışabilir. Bu yüzden laptop önerilerinize açığım. Sadece derslerim için değil oyun oynamak için de kullanacağım. Beni en az 5 yıl idare edebilmesi gerek. Şimdiden yaptığınız öneriler ve eleştiriler için teşekkür ederim.

Bütçe: En fazla 11.000 TL

Gözüme takılmış olan laptoplar şu şekilde:

Not: Casper Excalibur'un 512 GB SSD veya 256 GB SSD'li konfigürasyonlarına da bakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Excalibur da fiyat performans ürünleri bulabilirsin. Bahsettiğin bütçeye göre aşağıdakiler daha mantıklı

Herkese merhaba arkadaşlar bu sene üniversite sınavına girdim ve bilgisayar mühendisliğini kazandım. Bu yüzden kendime bir laptop bakmaya başladım. Evde masaüstü bilgisayarım var ama babam öğretmen olduğu için Online derslere giriyor, yani onun dersleri ile benim derslerim çakışabilir. Bu yüzden laptop önerilerinize açığım. Sadece derslerim için değil oyun oynamak için de kullanacağım. Beni en az 5 yıl idare edebilmesi gerek. Şimdiden yaptığınız öneriler ve eleştiriler için teşekkür ederim.

Bütçe: En fazla 11.000 TL.

Gözüme takılmış olan laptoplar şu şekilde:

Not: Casper Excalibur'un 512 GB SSD veya 256 GB SSD'li konfigürasyonlarına da bakıyorum.

Size model değil de birkaç önemli noktada bilgi vermek istiyorum. Öncelikle notebookta ASUS Casper gibi markaları tavsiye etmiyorum. Çok fazla mühendislik okuyan arkadaşımda ciddi problemler gördüm. Klavye toucpad bozulması klavye tuşları kopması menteşe kırılması vs... Önerim önceliğiniz Lenovo MSI Monster gibi markalar olur. İşiniz gereği CPU sizin için önemli. Bu yüzden u serisi enerji tasarruflu işlemci modelleri sizi yavaşlatacaktır. O modelleri tercih etmeyin. Ryzen 4000 serisi ya da Intel 10000 serisi işlemcisi olan modeller ilk tercihiniz olsun. Taşınabilirlik açısından 15.6 inç tercih etmenizde fayda var hem az yer kaplar hem hafif olur.

Size model değil de birkaç önemli noktada bilgi vermek istiyorum. Öncelikle notebookta ASUS Casper gibi markaları tavsiye etmiyorum. Çok fazla mühendislik okuyan arkadaşımda ciddi problemler gördüm. Klavye toucpad bozulması klavye tuşları kopması menteşe kırılması vs... Önerim önceliğiniz Lenovo MSI Monster gibi markalar olur. İşiniz gereği CPU sizin için önemli. Bu yüzden u serisi enerji tasarruflu işlemci modelleri sizi yavaşlatacaktır. O modelleri tercih etmeyin. Ryzen 4000 serisi ya da Intel 10000 serisi işlemcisi olan modeller ilk tercihiniz olsun. Taşınabilirlik açısından 15.6 inç tercih etmenizde fayda var hem az yer kaplar hem hafif olur.
ASUS gayet iyi markadır hocam. Daha çok ASUS, MSI ve HP markalarına yönelmeli.

Oyun oynayacak mısınız?

Son düzenleme:
ASUS gayet iyi markadır hocam. Daha çok ASUS, MSI ve HP markalarına yönelmeli.

Oyun oynayacak mısınız?

Hocam farklı ASUS modelinde de menteşe kırılmasını bizzat kendim gördüm arkadaşlarım ve 2 3 defa yenilenmesinden sonra tekrar kırıldığını söyledi. Ben kafama göre yorum yapmadım. Her marka her konuda iyi olacak diye bir şey yok. ASUS TUF serisi ekran kartı ve anakartı arasındaki fark gibi. Ekran kartı tamamen sorunken anakartında bir problem yok. HP modellerde aşırı ısınıyor diye çok şikayet duydum. Mobil platform ısı normaldir ama sistem kapanmalarına kadar gidiyormuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı