11.000TL'ye kadar kask önerisi

Cebinizde anahtarlık olduğunu düşünün. 3-5 km/s hızla giderken herhangi bir sebepten dolayı bir şey oldu ve düştünüz, cebinizin üstüne de bütün vücut ağırlığınızla yapıştınız. Doku zedelenmesi yaşıyorsunuz, morarıyor bacağınızın o kısmı. Yeri geliyor kemik çatlatıyor bir tane anahtarlık düşük hızlarda bile olsanız. Şimdi aynı şeyi kask için düşünün. Vizör yerinde gözlük olduğunu ve 40 km/s ile giderken düşüp kafanızın ön üst tarafını kaldırıma vurduğunuzu düşünün. Gözünüze camı girebilir, çerçevesi göz çevrenizdeki kemikleri çatlatabilir, yüzünüze saplanabilir ve aklınıza gelmeyen türlü şey daha olabilir. Gözlüğün size ne kadar zarar verebilme potansiyeli olduğunu çarpma testlerinden falan görebilirsiniz ama bu durumda güneş vizörü olan bir kaskınız varsa kafanıza aldığınız darbe kaskın yetkinlikleri içerisindeyse hiçbir şekilde size dışardan bir zarar vermeden kazayı atlatmanızı sağlar. İç hasardan bahsetmiyorum. İç hasar en küçük kazada bile olabilir ve onunla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz.

Biz bu yüzden grubumuzda asla güneş vizörü olmayan kask kullanmayız. Karar sizin.

Örnek olarak şu kazada asla ama asla yüzünüzde güneş gözlüğü olmasını istemezsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cebinizde anahtarlık olduğunu düşünün. 3-5 km/s hızla giderken herhangi bir sebepten dolayı bir şey oldu ve düştünüz, cebinizin üstüne de bütün vücut ağırlığınızla yapıştınız. Doku zedelenmesi yaşıyorsunuz, morarıyor bacağınızın o kısmı. Yeri geliyor kemik çatlatıyor bir tane anahtarlık düşük hızlarda bile olsanız. Şimdi aynı şeyi kask için düşünün. Vizör yerinde gözlük olduğunu ve 40 km/s ile giderken düşüp kafanızın ön üst tarafını kaldırıma vurduğunuzu düşünün. Gözünüze camı girebilir, çerçevesi göz çevrenizdeki kemikleri çatlatabilir, yüzünüze saplanabilir ve aklınıza gelmeyen türlü şey daha olabilir. Gözlüğün size ne kadar zarar verebilme potansiyeli olduğunu çarpma testlerinden falan görebilirsiniz ama bu durumda güneş vizörü olan bir kaskınız varsa kafanıza aldığınız darbe kaskın yetkinlikleri içerisindeyse hiçbir şekilde size dışarıdan bir zarar vermeden kazayı atlatmanızı sağlar. İç hasardan bahsetmiyorum. İç hasar en küçük kazada bile olabilir ve onunla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz.

Biz bu yüzden grubumuzda asla güneş vizörü olmayan kask kullanmayız. Karar sizin.

Örnek olarak şu kazada asla ama asla yüzünüzde güneş gözlüğü olmasını istemezsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben zaten kendim numaralı gözlük kullanıyorum maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı