11 Ekim'de okul kapatılabilir mi?

Bunun büyük resimle falan alakası yok, Twitter da okula, çalışmaya gelince ağlayan tipler oldukça fazla. Sağlığını düşünenlerin sayısı ise gerçekten az.
Burada da öyle olduğuna çok ama çok eminim fakat kanitlayamiyorum. Kim ne derse desin öğrenci her zaman rahatını düşünür, nokta. 😆
 
Bu toplum ne kadar cahil ve gereksiz. Bir de eğitim dertleriymiş gibi okul kapanmasın diyorlar.

Normal hastalıklar için randevu bulamıyoruz aloo? Doktor kalmadı memlekete. Öleni mi kaçanı mı bıkanı mı ne ararsan... Buna rağmen hala sağlık sistemine aşırı yük bindiriyorlar. 3 kişilik yurtlara ekstra yatak atıp sorunu çözdük zanneden vasıfsız AKP iktidarı doktorlara da aynı şeyi yaparak insanlık dışı yükler bindiriyorlar. Daha durun siz. Geç teşhiş, yanlış teşhis vs.nin sonuçları şu 3-4 yıla çıkmaya başlayacak. Ve 3-4 yıla yüzlerce doktor daha gidecek o zaman göreceğim hepinizi.

Aşı Allah değil, aktif toplumun tamamı aşı olursa vakalar kontrol altına alınır ama dediğim gibi aşı ilahi bir güç değil, pandemi bitirmez. 10 ölecek varsa 3'e 20 yoğun bakıma düşecek varsa 5'e indirir. Ama halen pandemi devam eder. Böyle böyle azalır ve biter. Ama daha aşı karşıtı dangalak cahillerin protestolar yaptığı, toplu taşımanın insanlık dışı olduğu, virüslü olanların dahi şerefsizce sokaklarda dolandığı bir memleketiz. Herkes kendi zavallı hayatını düşünüyor.

Lise ve ilkokullar, azaltılmış sınıflar ve ders saatleri ile yüz yüze olmalı ama slayt okuyan dandik asistanları dinlemeyi eğitim diye bahane ederek üniveğsiteeeğğ diye sinirlenenleri bir zahmet boş konuşmasın.

Tıp, hemşirelik, diş, ebelik gibi sağlık bölümleri ve doğrudan uygulamalı olan bölümler hariç geri kalanlar kocaman bir yalan. Bu ülkede üniversite eğitiminin bitirildiğini herkes biliyor. Oturup online da yapılsa damardan da verilse bir halt olmayacak olan okullara ve bölümlere gidenler %80-90 oranında olan bir memleketiz. Ne eğitimi? Siz dalga mı geçiyorsunuz?

Esnaf ve ev sahiplerinin ceplerine para girsin ve 3-5 ana babası olmasa 1 gün yaşayamacak ergen ana babasından kurtulmak istiyor diye tüm okulları açtılar zaten. Her gün yazılı 250-300 yazısız 500'ü aşan ölüme sebep olan virüs var. Bundan 2 hafta önce 26 yaşında bir kız öldü tanıdığım. Bir başına yoğum bakım köşelerinde öldü gitti. Aile görmek yok, içeri girmek yok, konuşmak yok. En fazla zile basıyorsunuz, dışarıya hemşire gelmesini bekliyor ve hasta durumu soruyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı