11. sıfın başında iyi bir liseye geçmek mi, kalıp OBP yüksek tutmak mı?

kharberd

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. 11. sınıfa geçtim, aihl lisesinde okuyorum lakin okulda ki öğrencilerin başarısı benim seviyemden çok daha fazla düşük ve ortam diye bir şey yok. + öğretmenlerde pek iyi değiller. Lakin okulun seviyesi pek yüksek olmadığından sınavlarda çok daha iyi bir başarı elde ederek okul birincisi oluyorum. Bu sene 96 ortalama ile OBP puanım 83 bandında. Ve mezun olursam bu şekilde okul birinciliği ile mezun olarak çeşitli avantajlara sahip olacağım ve OBP puanım iyi olduğundan, YKS puanıma güzel bir puan artısı olacak. Ben ise Anadolu lisesine nakil almak istiyorum, lakin OBP ve okul birinciliği avantajlarım orada kaybolacaktır, ama öğrenci kalitesi şu anki okulumdan kat ve kat daha iyi (öğrencilerin OBP ortalaması bizim okuldan 30 puan daha yüksek.) Sizler bana hangi yolu önerirsiniz, cevaplarınızı merakla bekliyorum.

Okulunuzda kalıp düzeninizi bozmayın. Çünkü bu çok hassas bir konu. Önümüzdeki yıllarını etkileyecek en önemli ayrımlardan bir tanesi. Okul birinciliği avantajınızı elinizde tutarak okulunuzda kalmanız bana daha mantıklı gelmekte. Hem de ihl lisesinden bahsediyoruz. O okuldan mezun olanların önü normalden de açık olur siyasi nedenlerden dolayı. Bunu sizde tahmin ediyorsunuzdur.

OBP'yi yüksek tutmaya bakın, YKS zamanında işinize yarayacak. Onun dışında zaten 11.sınıfsınız bir seneyi başka yerde okumak sizi alt üst etmez.

Okul birinciliği avantajı çok etki ediyor mu, yani kalmaya değer mi acaba? Çünkü canlı derslere dahi sadece ben katılıyorum. Orta düzey bir Karma Anadolu lisesine geçmem beni önümüzde ki seneler için sıkıntıya sokar mı ki?

OBP'yi yüksek tutmaya bakın, YKS zamanında işinize yarayacak. Onun dışında zaten 11.sınıfsınız bir seneyi başka yerde okumak sizi alt üst etmez.

11.sınıfa geçtim evet. Yani okul birinciliği sizce işe yaramaz mı?

Ah ah! Umarım kurtuluruz haksız kazanç elde edenlerden, haksızlık yapanlardan. Ana konuya dönüyorum. Ben de diğer arkadaşlar gibi kalman yönünde öneri sunabilirim.

İnşallah kurtuluruz. Bu ülkenin her alanda liyakatlı insanlara ihtiyacı var. Hak edenin hak ettiği konuma gelmesi hepimizin ve gelecek Türkiye'sinin önemli mihenk taşlarından biri. Ben de puanım yetmesine rağmen Anadolu lisesine gidemedim ama son sıraya yazdığım ihl çıktı ve seviyesi benden çok düşük olmasına rağmen. Ne diyeyim ki.

Bence nakil ol çünkü sen öyle istiyorsun.

İşte avantaj ve dezavantajlarını filtreleyemedim benim için en mâkul tercih hangisi karar kılamadım bir türlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…