11. sınıf trigonometri nereden çalışılmalı?

berat.k25

Centipat
Merhaba nakilden dolayı okula bu sene biraz geç başladım. Diğer dersleri anlamama sıkıntısı yaşamadım ama matematik birim çember ve ilerisini anlama sıkıntısı çekiyorum. İzlemediğim kaynak kalmadı öncesinden izlemem gereken konular nedir?

Not: Sınava 1.5 hafta var sinüs-kosinüs fonksiyonu konusundayız yetiştirebilir miyim?

İzlemediğim kaynak kalmadı öncesinden izlemem gereken konular nedir?

• Dik Üçgen
  • Açı Ölçüleri
  • Üçgenin Kenar ve Açıları Arasındaki İlişki
  • Üçgenin Alanı ve Çeşitleri
Eğer işlenirse;

• Sinüs Teoremi: a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)
  • Cosinüs Teoremi: c² = a² + b² - 2abcos(C)
  • İkisi de önemli olan alan formülü: Alan = (1/2) a b sin(C)
Konularını öğrenmeye çalışın.

1,5 hafta boyunca çalışırsan her türlü yetiştirirsin. Bırak 1,5 hafta çalışmayı 3-5 güne yaysan bile anlarsın. Olay tamamen mantıkta. Bebek adımlarıyla serisini izlersen trigonometri için ihtiyacın olan tüm konuları "rehber matematik" kanalı sayesinde anlayacaksın.

Merhaba nakilden dolayı okula bu sene biraz geç başladım. Diğer dersleri anlamama sıkıntısı yaşamadım ama matematik birim çember ve ilerisini anlama sıkıntısı çekiyorum. İzlemediğim kaynak kalmadı öncesinden izlemem gereken konular nedir?

Not: Sınava 1.5 hafta var sinüs-kosinüs fonksiyonu konusundayız yetiştirebilir miyim?

Özel üçgenleri bil üçgenden cos sintan cot nasıl bulunur bil karşı komşu hip falan birim çemberin özelliklerini bil yeter formülleri de sıraya yaz 70 puan garanti.
Ben rehber matematik izliyorum bir anladığım o ama o da çok kafa açıyor yapacak bir şey yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı