11. Sınıflar Yardımlaşma Konusu (2013-2014)

  • Konuyu başlatan Soner Gül
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 7B
Yav ben sinifi geceyim yeterli aga :D
İlerisi için hiç mi planın yok? Meslek seçimi filan?

@Silinen üye

Öncelikle 11. sınıf iseniz yaz tatilinde çalışmayın. Daha doğrusu kendinizi zorlamayın. Çünkü 12. sınıfa başlamadan dersane bir kampa ya da hazırlık derslerine alacak. Bu kimi dersanelere göre değişir ancak mutlaka olur. Yazın kendinizi olabildiğince dinlendirin. Mutlaka dinlendirin!! 12 sınıfta nasıl yorulacağınızı tahmin bile edemezsiniz. :) Peki yazın hiç mi çalışmayalım diyeceksiniz. Eğer hedefiniz yüksek ise YGS'de sizin alanınız olmayan kısımları çalışın. Örneğin ben sayısal öğrencisiyim ve Tarih-Coğrafya-Felsefe çalışmıştım. Ek olarak yazın Geometri'yi hallederseniz çok yararınıza olacaktır. Ben 11. sınıfta sadece Geometri çalışmıştım ve bu sayede 2 yıldır geometri çalışmıyorum. Temelini sağlam oturtursanız Geometri'yi unutmazsınız.
Bu seneki YGS'de 18 bininci oldum. Türkçe 12y, Sosyal 15y, Mat 1y, Fen 1y. Sayısal neti aynı olan arkadaşım ise sözel kısmı daha iyi yaparak 2200 küsürüncü oldu. Yani yazın o sözel kısmı çalışın. Tavsiyelerim bunlardır.

Sözelde bir tek coğrafyada ve tarihin az bir kısmında konu eksiğim var. Onları zaten bitireceğim, konuları oturtacağım. Şu an aklımdaki planı sıcak yaz günlerinde uygulamak çok zor olacak elbette ama dershane ve okul başladığında YGS netlerimin düşük olmasını istemiyorum, bir de dershanede en üst sınıfta olmak benim için önemli. Bu yüzden umarım sıkılmadan çalışıp şu yılı atlatırım :)
 
Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüde aynı zaman Bilgisayar Mühendisliğine benziyormuş bu konu hakkında bilgin varmı dostum ? Ayrıca hangi üniversiteyi düşünüyorsun ?
Üniversite olarak net değil. Paran ve puanın varsa Bilkent'e git. Ortak ders olabilir mühendislikle. Bakmak lazım.
 
@HighPixel Yönetim Bilişim Sistemleri okumak istediğim bölümler arasında. Sence burdan mezun olduktan sonra iyi bir iş bulabilirmiyiz ? İş imkanı çok mu yani ? :)

Arkadaşlar ayrıca dershane şart mı sizce ? Ben şuan dershaneye gitmiyorum. Belki seneye giderim. Ama bir yandan da dershaneye vereceğim paralarla kitaplar alıp onlarla çalışırım diye düşünüyorum. Sizce gitmekte fayda var mı ?
 
Dershaneye gitmediğin vakti iyi değerlendirebileceksen gitmeyebilirsin. İnternetteki konu anlatım videolarını da kullanabilirsin konuları tekrar etmek için. Çözemediğin soruları da okulda sorman gerekecek. Ben gideceğim, gidip gitmemek sana kalmış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı