11. sınıfta açık öğretim lisesine geçilmeli mi?

egemenow

Centipat
Makaleler
1
İyi Sosyaller, bu sene 11. sınıf olacağım ancak sınıf listesine baktığımda olabilecek en kötü sınıf olduğunu gördüm ve biraz moralim bozuldu. Okulda sevmediğim ve kafası çalışmayan herkes dil sınıfına geçmiş ve okunacak gibi değil. Yarı dönem gidip her gün saat 08.30-17.00 saatlerimi boşa geçirip geçirmeyeceğimi, verimli bir 2 sene geçirip geçirmeyeceğimi analiz edip açığa geçip geçmeyeceğime karar vereceğim. Sizce açıktan okunur mu? Okunursa sınavlar vs. nasıl yapılıyor? Dershaneleri nasıl ayarlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dil sınıfında okudum, okulun en başında sana böyle geliyor olması normal çünkü vasıfsızlar matematikten kaçmak için dil bölümünü seçerler ama dil aslında daha zordur, zaten yapamayacaklar hiçbir türlü. Yani onların sandığı İngilizce ile göreceğiniz İngilizce arasında dağlar kadar fark olacak. Dil sınıfında okulun başında 40 kişi iken 2 sene sonunda 13 kişiye düşmüştük, gerisini sen düşün. Dershanelere para baymanızı bu dönemde tavsiye şiddetle etmiyorum tamamen para tuzağı olarak görüyorum ve ayrıca artık açık liseye özel bir mazeret olmadıkça geçilemeyecekmiş, 2 hafta önce MEB bakanı duyurmuştu. Kısacası şuan düşündüklerini bizzat yaşadım, merak etme hallolur sınıf.

İyi sosyaller, bu sene 11. sınıf olacağım ancak sınıf listesine baktığımda olabilecek en kötü sınıf olduğunu gördüm ve biraz moralim bozuldu. Okulda sevmediğim ve kafası çalışmayan herkes dil sınıfına geçmiş ve okunacak gibi değil. Yarı dönem gidip her gün saat 08.30-17.00 saatlerimi boşa geçirip geçirmeyeceğimi, verimli bir 2 sene geçirip geçirmeyeceğimi analiz edip açığa geçip geçmeyeceğime karar vereceğim. Sizce açıktan okunur mu? Okunursa sınavlar vs. nasıl yapılıyor? Dershaneleri nasıl ayarlayabilirim?

Hayır geçilmemeli.

Dil sınıfında okudum, okulun en başında sana böyle geliyor olması normal çünkü vasıfsızlar matematikten kaçmak için dil bölümünü seçerler ama dil aslında daha zordur, zaten yapamayacaklar hiçbir türlü. Yani onların sandığı İngilizce ile göreceğiniz İngilizce arasında dağlar kadar fark olacak. Dil sınıfında okulun başında 40 kişi iken 2 sene sonunda 13 kişiye düşmüştük, gerisini sen düşün. Dershanelere para baymanızı bu dönemde tavsiye şiddetle etmiyorum tamamen para tuzağı olarak görüyorum ve ayrıca artık açık liseye özel bir mazeret olmadıkça geçilemeyecekmiş, 2 hafta önce MEB bakanı duyurmuştu. Kısacası şuan düşündüklerini bizzat yaşadım, merak etme hallolur sınıf.
Cevabınız için teşekkür ederim, umarım vasıfsızlar çok durmaz.

Dershanelere para baymanızı bu dönemde tavsiye şiddetle etmiyorum tamamen para tuzağı olarak görüyorum
Neden böyle dediniz? Kurban bayramından beri indirimli fiyattan gidiyorum dershaneye, hocalar ve sınıf baya kafa, eğitimi de güzel baya.

Ve erken başladığım için sınıftan daha avantajlı olacağım.

Cevabınız için teşekkür ederim, umarım vasıfsızlar çok durmaz.

Neden böyle dediniz? Kurban Bayramı'ndan beri indirimli fiyattan gidiyorum dershaneye, hocalar ve sınıf bayağı kafa, eğitimi de güzel bayağı.

Ve erken başladığım için sınıftan daha avantajlı olacağım.

Ya tabii ki her dershane aynı değil fakat Türkiye'deki dershanelerin %70'inin para tuzağı olduğunu düşünüyorum çünkü her dershanede çalışan hocanın anlatımı ve kalitesi bir değil. Sınav senen olduğu vakit dershaneye gittiğinde sana sadece test ve deneme çözmen için okula çağıracaklar ve kitap aldırtacaklar birkaç tane kendin dışarıdan da alabileceğin, ve bunlar için yıllık 50-60k vermeyi bu ülkede aşırı saçma buluyorum. Dershaneye giden bir ton arkadaşım var 1-2 kişi dışında kazanamadılar ve mezuna bıraktılar tekrardan bu sene gidecekler, ben dershaneye gitmedim deneme ve test kitaplarımı kendim aldım disiplinimi sağlayıp her sabah 5-6'da kalkıp kütüphaneye gittim kendim çalıştım akşam kapanana kadar. Eninde sonunda herkesin işsiz kalacağını hesaplarsak eğitimin ticarete dökülmesine karşıyım, savunandan da pek bir şey beklemem. Ama sen dil sınıfında olduğun için iş imkanın çok yüksek çünkü hangi dil bölümünü seçersen seç sana İngilizce dışında fazladan dil öğretilecek nereye gidersen git, bu arada turizm rehberliği kazandım ben de dilden girdim haberin olsun.

Son düzenleme:
Ya tabii ki her dershane aynı değil fakat Türkiye'deki dershanelerin %70'inin para tuzağı olduğunu düşünüyorum çünkü her dershanede çalışan hocanın anlatımı ve kalitesi bir değil. Sınav senen olduğu vakit dershaneye gittiğinde sana sadece test ve deneme çözmen için okula çağıracaklar ve kitap aldırtacaklar birkaç tane kendin dışarıdan da alabileceğin, ve bunlar için yıllık 50-60k vermeyi bu ülkede aşırı saçma buluyorum. Dershaneye giden bir ton arkadaşım 1-2 kişi dışında kazanamadılar ve mezuna bıraktılar tekrardan bu sene gidecekler, ben dershaneye gitmedim deneme ve test kitaplarımı kendim aldım disiplinimi sağlayıp her sabah 5-6'da kalkıp kütüphaneye gittim kendim çalıştım akşam kapanana kadar. Eninde sonunda herkesin işsiz kalacağını hesaplarsak eğitimin ticarete dökülmesine karşıyım, savunandan da pek bir şey beklemem. Ama sen dil sınıfında olduğun için iş imkanın çok yüksek çünkü hangi dil bölümünü seçersen seç sana İngilizce dışında fazladan dil öğretilecek nereye gidersen git, bu arada turizm rehberliği kazandım ben de dilden girdim haberin olsun.
Cevabınız için teşekkür ederim, yıllık 50-60k gerçekten fazla, ben o fiyatların yarısından ucuza gidiyorum. İkinci dil konusu da birazcık canımı sıkıyor, iki sene içinde ne kadar iyi öğrenebilirim bilmiyorum. Aklımda İspanyolca veya Fransızca var, sizce hangi dili öğrenmem daha efektif olur ?

Cevabınız için teşekkür ederim, yıllık 50-60k gerçekten fazla, ben o fiyatların yarısından ucuza gidiyorum. İkinci dil konusu da birazcık canımı sıkıyor, iki sene içinde ne kadar iyi öğrenebilirim bilmiyorum. Aklımda İspanyolca veya Fransızca var, sizce hangi dili öğrenmem daha efektif olur?

Okulunda seminer yapılır mı veya mezun olup dil bölümüne giden eski bir öğrenciyi hocalar çağırıp bir şeyler anlattırmasını ister mi bilemem bizde çok sık yaptılar 2 sene ve faydasını gördük sürekli üniversite bile gezdirmişlerdi, hangi alanda iş bulacağına bağlı olarak değişiyor 2. dil seçeneğin. Mesela Arapça, Farsça, Japonca, korece, Rusça, Almanca gibi diller bu aralar çok rağbet gördüğünden dolayı sürekli bu dilleri öğrenin derlerdi. Ben italyanca veya Rusça çok öğrenmek istiyordum ama olduğum bölümde zoraki olarak Almanca var seçmeli olarak da Rusça var bu iki dilden ilerlemeye çalışacağım muhtemelen, ama zaten ingilizcen iyiyse başka bir dili öğrenmen çok kolay oluyor çünkü devşirme kelime sayısı çok fazla, şimdilik sana tavsiyem göreceğin İngilizce konulara çok iyi çalışman çünkü 2 senede gerçekten çok geliştiğini hissedecek ve göreceksin, zaten her zaman dil öğrenmek için dili sevmen gerekir derler ve buna fazlasıyla katılıyorum, ben okurken çok zevk almıştım ve özlüyorum o günleri o yüzden iyi geçirmeni öneriyorum.

Okulunda seminer yapılır mı veya mezun olup dil bölümüne giden eski bir öğrenciyi hocalar çağırıp bir şeyler anlattırmasını ister mi bilemem bizde çok sık yaptılar 2 sene ve faydasını gördük sürekli üniversite bile gezdirmişlerdi, hangi alanda iş bulacağına bağlı olarak değişiyor 2. dil seçeneğin. Mesela Arapça, Farsça, Japonca, korece, Rusça, Almanca gibi diller bu aralar çok rağbet gördüğünden dolayı sürekli bu dilleri öğrenin derlerdi. Ben italyanca veya Rusça çok öğrenmek istiyordum ama olduğum bölümde zoraki olarak Almanca var seçmeli olarak da Rusça var bu iki dilden ilerlemeye çalışacağım muhtemelen, ama zaten ingilizcen iyiyse başka bir dili öğrenmen çok kolay oluyor çünkü devşirme kelime sayısı çok fazla, şimdilik sana tavsiyem göreceğin İngilizce konulara çok iyi çalışman çünkü 2 senede gerçekten çok geliştiğini hissedecek ve göreceksin, zaten her zaman dil öğrenmek için dili sevmen gerekir derler ve buna fazlasıyla katılıyorum, ben okurken çok zevk almıştım ve özlüyorum o günleri o yüzden iyi geçirmeni öneriyorum.
Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı