Çözüldü 11. sınıfta edebiyattan ve bölüm dersinden geçip 6 dersten kalınca kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PaX88

Hectopat
Daha fazla  

Peki 11. sınıfta edebiyattan ve bölüm dersinden geçip 6 dersten kalınca sınıfta kalınıyor mu?

Çözüm
Yıl sonu başarı puanın (1. ve 2. dönemin ortalaması) kaç?

Eğer yıl sonu başarı puanın 50'nin üzerindeyse seneye herhangi bir dersin sorumluluk sınavına girmezsin. Zaten Edebiyat dersinden de geçmişsin.
Eğer yıl sonu başarı puanın 50'nin altındaysa, bu seneyle beraber diğer seneler de kaldığın dersler varsa sınıfta kalırsın. Diğer senelerden kaldığın dersler yoksa yani sadece bu sene derslerden kaldıysan seneye 6 dersin de sorumluluk sınavına girersin.
Yıl sonu başarı puanın (1. ve 2. dönemin ortalaması) kaç?

Eğer yıl sonu başarı puanın 50'nin üzerindeyse seneye herhangi bir dersin sorumluluk sınavına girmezsin. Zaten Edebiyat dersinden de geçmişsin.
Eğer yıl sonu başarı puanın 50'nin altındaysa, bu seneyle beraber diğer seneler de kaldığın dersler varsa sınıfta kalırsın. Diğer senelerden kaldığın dersler yoksa yani sadece bu sene derslerden kaldıysan seneye 6 dersin de sorumluluk sınavına girersin.

Son düzenleme:
Çözüm

Yıl sonu başarı puanım 1. dönem ve 2. dönem 55 üstü edebiyattan da bölüm dersinden de geçtim. 6 dersten sorumlu mu geçiyorum sınıf tekrarı mı yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hocam, ben de sizin gibi öğrenciyim. Araştırdığımdan ve yönetmeliği okuduğumdan biliyorum.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Sağolasın hocam . Peki hocam dersten geçtiğimizi şu şekilde anlıyorduk değil mi, iki dönemin ortalamasını toplayıp ikiye bölüyordük. Edebiyat ilk dönem 45.25, ikinci dönem 55.9, geçmişimdir herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…