Başta Başarılı olmak senin elinde, koçluğun değil.
Ayrıca bence alınır. benim arkadaşım 11. sınıf bitti yaz döneminde 2 aylık koçluk deneyimi oldu ve çok ağır geldi yapamadı. Konuları yetiştiremedi çünkü eksiği fazlaydı. AYT kısmı hiç yoktu.
Eğer ki 11. sınıf isen alınır. Çünkü ekstra bir ağırlık olmayacak üstünde. Yapman gerekenleri koçun sana söyleyecek. Benim arkadaşım gibi çok zorlanmazsın ancak yine de zorlanırsın çünkü 11. sınıf ağır bir dönem.
Alınmaz diyenlere de hak veriyorum. ChatGPT'ye kendinize göre bir program hazırlatabilirsiniz:
"Günde 4 saat çalışıyorum ve sayısalım, bana 15 haftalık TYT bitirme programı, 20 haftalık AYT bitirme programı hazırlar mısın?, TYT/AYT ortak konuları AYT kısmına koyma."
gibi kendinize bir program hazırlatabilirsiniz. Koçunuzun yapacağı programdan pek bir farkı olmaz. Koçluk sadece düzenlik takip sistemi yapıyor. Siz konuları bitirebilecekseniz sadece tek eksiğiniz program ise benim dediğim mantıklı. Ancak birisinin gözetimi altında olmak sizi rahatlatacaksa koçluk alınabilir.
Eğer anadolu lisesinde bir öğrenciyse ilk dönemi okulda iyi bir şekilde takip ederek gidebilir. Bu kadar erkenden böyle bir baskıya gerek yok. Şuanlık düzenli paragraf ve problem çözümü bile çok rahatlatır.
Dediğiniz gibi ikinci dönem ile beraber başlanabilir. Çünkü yorucu bir süreç ve bir çok öğrenci bir kaç ay bile dayanamıyorken 1,5-2 seneyi böyle geçirmek çok zor olur.