11. sınıfta YKS'ye çalışmaya nasıl başlanmalı?

Caner144

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bu sene 11. sınıf olacağım sınavin yaklaşmasından dolayı ufaktan kaygı başladı. TYT konusunda 9. sınıf uzaktan olduğu için ve 10. sınıfta da çalışmadığımdan eksiğim bir hayli fazla. Eşit ağırlık seçtim bu yaz ne yapmalıyım ya da 11'de, nasıl ilerlemeliyim?

Matematik için önce Sonuç fasiküllerini çözmelisin bence. Temel attıktan sonra 345 ve Orijinal TYT bitirilebilir.

Geometri için önce Şenol Hoca ile Sıfırdan Geometri gibi kolay bir kaynak bitirilebilir. Sonrasında daha zor kaynaklara geçersin. Kanal olarak Metin Hocam ve Kenan Kara'yı öneririm. Hangisi sana daha çok uyarsa artık.

Türkçe için Aker Kartal hocayı öneririm ama yok ben video izleyerek vakit kaybetmek istemiyorum dersen Limit'in Türkçe el kitabına bakabilirsin.

Biyoloji için Selin hocayı öneririm. Belirli bir kaynak önerim yok.

Fizik için Barışla Fizik'e bakabilirsin. Zor ve yeni nesil kaynak olarak da Atom Yayıncılık'ın TYT Fizik'ini öneririm. Orta seviye için de Palme olabilir.

Mutlaka her gün en az 25 paragraf ve 25 problem çöz. Kitap okumayı unutma. Öğrendiklerini kalıcı kılmak için ders tekrarları ve not tutmak da önemli. Ayriyeten planlama yapmakta zorlanıyorsan internetten planlama defterlerine bakabilirsin.

Matematik için önce sonuç fasiküllerini çözmelisin bence. Temel attıktan sonra 345 ve orijinal TYT bitirilebilir.

Geometri için önce şenol hoca ile sıfırdan geometri gibi kolay bir kaynak bitirilebilir. Sonrasında daha zor kaynaklara geçersin. Kanal olarak metin hocam ve kenan Kara'yı öneririm. Hangisi sana daha çok uyarsa artık.

Türkçe için aker kartal hocayı öneririm ama yok ben video izleyerek vakit kaybetmek istemiyorum dersen Limit'in Türkçe el kitabına bakabilirsin.

Biyoloji için selin hocayı öneririm. Belirli bir kaynak önerim yok.

Fizik için barışla Fizik'e bakabilirsin. Zor ve yeni nesil kaynak olarak da atom yayıncılık'ın TYT Fizik'ini öneririm. Orta seviye için de palme olabilir.

Mutlaka her gün en az 25 paragraf ve 25 problem çöz. Kitap okumayı unutma. Öğrendiklerini kalıcı kılmak için ders tekrarları ve not tutmak da önemli. Ayrıyeten planlama yapmakta zorlanıyorsan internetten planlama defterlerine bakabilirsin.

Çok yardımcı oldun teşekkürler.

Bu sene 11. sınıf olacağım sınavin yaklaşmasından dolayı ufaktan kaygı başladı. TYT konusunda 9. sınıf uzaktan olduğu için ve 10. sınıfta da çalışmadığımdan eksiğim bir hayli fazla. Eşit ağırlık seçtim bu yaz ne yapmalıyım ya da 11'de, nasıl ilerlemeliyim?
11. sınıfta kesinlikle 11. sınıfı çalışmanı şiddetle öneriyorum. 11. sınıfın sonundaki yaz tatilinde TYT konularına yüklenirsin.

Ucuza getirmek isterseniz 2. el kitapçılarda birkaç sayfası çözülmüş kitaplar dolu. Özellikle TYT kaynakları çok fazla. Hem o kitaplar değerlenmiş olur hem de sizden az para çıkmış olur. Basım yılının olabildiğince yeni olmasına dikkat edin sadece.

Geri
Yukarı