1100 TL monitör tavsiyesi

Demek istediğim arkadaş oyun oynayan tip. Bunu alacağına kaliteli TN monitör alırsa onun için her türlü daha mantıklı olur. Bu monitör çok korkutucu, sizce de değil mi? 165 Hz ve IPS bu bütçede?
Değil, ben alırım. Teknolojiden ve fiyattan bu kadar çekinmeyin. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sırf Xiaomi dolu donanımı ucuz fiyata veriyor ama adı sanı belli değil diye "Olsun yeğenim biz Samsung alalım" diyen amcalar gibi bir fikre sahip olduğunuzu düşündüm.

Değil, ben alırım. Teknolojiden ve fiyattan bu kadar çekinmeyin. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sırf Xiaomi dolu donanımı ucuz fiyata veriyor ama adı sanı belli değil diye "Olsun yeğenim biz Samsung alalım" diyen amcalar gibi bir fikre sahip olduğunuzu düşündüm.
Nasıl öyle düşünüyorsunuz ya? Bu fiyata 165 Hz ve IPS monitör olur mu? Olmaz elbette. Kesinlikle ekranı çok dandik çıkacak. Diğer monitörler aynı özellikte genelde çok çok daha pahalıya oluyor. Hala nasıl şüphelenemiyorsunuz, anlamıyorum.

Ben soruyu iyi soramadım sanırım. Rekabetçi Online FPS oyunlar oynuyorsanız yüksek tazeleme hızında bir monitör öneririm ancak ben daha çok tek kişilik oyunlar oynarım 60 FPS civarında iyi görsellik hedeflerim diyorsanız düşük yenileme hızında bir monitör de işinizi görür.

CS:GO, Valorant gibi oyunları çok oynar mısınız? Sadece bu tarz oyunları oynuyorsanız 144 Hz önereceğim. Her türlü hikaye oyunlarını falan da oynuyorsanız kaliteli bir 75 Hz monitör önereceğim.

Günde 1 2 saat Valorant gibi oyunlar oynarım. Ama hikaye bazlı yüksek grafikli oyunları daha çok oynuyorum diyebilirim. Witcher 3 gibi.

Günde 1 2 saat Valorant gibi oyunlar oynarım. Ama hikaye bazlı yüksek grafikli oyunları daha çok oynuyorum diyebilirim. Witcher 3 gibi.
Kesinlikle 75 Hz monitör alın. Sisteminize zaten 144 Hz gitmez, sadece CS:GO gibi oyunlara gider.
Acer Nitro VG240YBMIPX 24" 1ms Full HD Freesync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
Bu arada şuraya değinmek istiyorum.
Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Fiyatı (hepsiburada.com)
En ucuz, kaliteli 144 Hz IPS 1 ms monitörler bile 1600 TL fiyatından başlıyor. Sizin attığınız hem 165 Hz, hem de sadece 1100 TL.
@Samotne Ciasteczka

Kesinlikle 75 Hz monitör alın. Sisteminize zaten 144 Hz gitmez, sadece CS:GO gibi oyunlara gider.
Acer Nitro VG240YBMIPX 24" 1ms Full HD Freesync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

Bu arada şuraya değinmek istiyorum.
Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Fiyatı (hepsiburada.com)
En ucuz, kaliteli 144 Hz IPS 1 ms monitörler bile 1600 TL fiyatından başlıyor. Sizin attığınız hem 165 Hz, hem de sadece 1100 TL.
@Samotne Ciasteczka
Bütçeyi arttırabilirim 1500'e kadar çıkabilirim ama 400 500 TL neyi değiştirecek kafasındayım.

Bütçeyi arttırabilirim 1500'e kadar çıkabilirim ama 400 500 TL neyi değiştirecek kafasındayım.
Bütçeyi 1500 TL kadar çıkartabilirseniz 75 Hz monitör almanızı önermem bu sefer. Üstte atmış olduğum Asus monitör düzgün.
@Zagor dux est
Samsung LC24RG50FQMXUF 23.5" 4ms Full HD Freesync Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
Bunu da öneririm. 4 ms olduğuna bakmayın. 1 ms ile 4 ms farkını anlamanız imkansız gibi bir şey. Çok kaliteli renk verebiliyor.

Bütçeyi 1500 TL kadar çıkartabilirseniz 75 Hz monitör almanızı önermem bu sefer. Üstte atmış olduğum ASUS monitör düzgün.
@Zagor dux est
Samsung LC24RG50FQMXUF 23.5" 4ms Full HD Freesync Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
Bunu da öneririm. 4 ms olduğuna bakmayın. 1 ms ile 4 ms farkını anlamanız imkansız gibi bir şey. Çok kaliteli renk verebiliyor.

Tamamdır hocam o monitöre yöneleceğim. Bir öneriniz varsa bütçeni 200 300 daha arttırırsan bunu al vb gibi. O fikirleri de değerlendirebilirim.

Tamamdır hocam o monitöre yöneleceğim. Bir öneriniz varsa bütçeni 200 300 daha arttırırsan bunu al vb gibi. O fikirleri de değerlendirebilirim.
Daha fazla çıkmanızı önermiyorum. Sisteminiz zaten 144 kadar FPS alamaz, ben yine olabildiğince yüksek öneriyorum. Benim attığım Samsung monitörü öneriyorum hala.

@Samotne Ciasteczka

Bütçeyi 1500 TL kadar çıkartabilirseniz 75 Hz monitör almanızı önermem bu sefer. Üstte atmış olduğum Asus monitör düzgün.
@Zagor dux est
Bu monitör güzel. Birde kavisli olması iyi bir artı. 1ms olayına bende katılıyorum çünkü bu fiyat bandında olup 1ms iddiasında bulunan monitörler genelde düşük tepki modunda(1ms) ghosting yapıyor.

Bu monitör güzel. Birde kavisli olması iyi bir artı. 1ms olayına bende katılıyorum çünkü bu fiyat bandında olup 1ms iddiasında bulunan monitörler genelde düşük tepki modunda(1ms) ghosting yapıyor.
Evet. Ghosting olayı yaşanmaz bunda. Response time (ms) ne kadar düşükse o kadar kolay ghosting yaşanıyor. Bu gayet mükemmel bir monitör. Bu harici önermiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı