11000 TL sistem önerisi

viperidae

Hectopat
Katılım
27 Kasım 2017
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da gördüğünüz gibi 11.000 TL civarı bir sistem aramaktayım. En son Core™2 Quad Q6600 işlemcili bir sistem toplamıştım. Elimde de Monster'ın Abra A5 V1.1 GTX 860M'li modeli var ve masaüstü bir sisteme geçme vakti geldi.

Çoğu arkadaşın istediği gibi uzun süreli bir sistem düşünmekteyim. Tabi bir de sizlerden bu sisteme uygun 4-5 yıl sonrada iş görebilecek bir monitör de aramaktayım, 24"- 25" olması önemli. Gün içinde 15" laptop akşam da 27" ekran farkı (ve masama pek sığmaması) benim için pek hayırlı olmayacaktır düşüncesindeyim. 4K kesinlikle düşünmemekteyim, nedeni de biraz araştırdım AAA oyunlarda 60 FPS üzerine pek ulaşılamıyor.

Uzun vadede 2K ya da 1080p benim için daha hayırlı olacak gibi oyunlardaki FPS açısından. 8700K gibi bir işlemci ile G-Sync ve yüksek Hz'li bir monitör olsa nasıl olur (GTX 1080 ekran kartı ile ya da 1080 Ti ve 8700K işlemci ile)? 2K, G-Sync ve yüksek Hz'li monitörlerin fiyatları da epey tuzlu malum.

Ayrıca pek önlenemez bir RGB takıntım var. Ekran kartı ve anakartın aynı marka -Asus- olması da iyi olur sanki. RAM'de RGB olması da hoş olur ama soğutma 2. planda bu konuda. Kasa konusunda bu kadar ışık koyduk pencereli değil de yan tarafının özellikle cam olması iyi olur. Kasada fiyat olarak yükseklere çıkmak bana gereksiz geliyor. 500 TL civarlarında var sanırım bu tarz kasalar.

Bilgisayarı hemen almayı da düşünmemekteyim. 1-2 ay kadar sonra almayı düşünüyorum. Kıbrıs'ta yaşadığım için Türkiye'ye 1-2 ayda bir gittiğimden Hepsibura'da da indirim falan bekleyebilirim olursa tabi.

Bütün parçaları aynı yerden almasam da olur. Kurmakta sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum. Son yıllarda farklı bir şey geldiyse kurulumda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Oynadığım oyunlara gelirsem de Black Desert Online, Battlefield, Dota 2, LoL. Bunlar çoğunlukta ama diğer AAA oyunları da oynamayı severim.

Bir de laptoplara harici ekran kartı takma olayı var. 1080p çözünürlük tercihim olduğundan bu istediğim sistemde 1-2 yıl için (Ekran kartına ayrılan bütçeyi kısıp) 1070 gibi bir kartı kullansam, daha sonra gelecekte çıkacak 1080p ye uygun bir modeli satın alıp 2 PC'yi de geliştirme fikrim de var. Değer mi sizce?

Biraz fazla uzun oldu. Başınızı ağrıttıysam çok özür diler, kıymetli bilgi ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2K monitör almanızı öneririm. GTX 1080 için de uygun. G-Sync monitör alacaksanız Amazon'dan almanızı öneririm. Benim de kullandığım AOC AGON AG241QG modeli var. 2K ve 165 Hz destekliyor.

İşlemci olarak seçiminiz iyi. Anakart kombinasyonunu da düzgün yaparsanız sorun yaşamazsınız.
Asus Strix Z370-E ya da F alabilirsiniz. Daha fazla bütçe ayırabiliyorsanız üst modellere de çıkabilirsiniz tabi.
 
Bu bütçeye 2K bence mantıksız ileride sadece bir ekran kartı yükseltmesi ile çok rahat 4K'da 60 FPS'in üstünü alabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı