1100TL Bütçeli Monitör ve Mouse Tavsiyesi

siberatör

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kara Cuma'da,imzamda yazan bu sistemi 3600TL'ye Hepsiburada ve Vatan Bilgisayar üzerinden toplamıştım ve monitör olarak da AOC 24V2Q almıştım fakat panel hatasından dolayı monitörü iade etmek zorunda kaldım. Şu an için ise 1100 TL bütçem var ve 24" bir monitör ile birlikte mouse satın almak istiyorum ve ikisi için bütçeyi yılbaşına kadar maksimum 1300TL yapabilirim. Bu iki monitör ve mouse arasında kaldım ve gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. (( LG 24MP59G 75Hz Ips Freesync (ve yanında verdiği mouse Razer Deathadder Elite ) ile Acer ED242 144Hz Curved Va Freesync monitörün yanında Logitech G300S mouse ) Siz olsaydınız hangi ikiliyi alırdınız? Ya da farklı bir monitör ve mouse tercihinde mi bulunurdunuz? Umarım yardımcı olursunuz, yorumlarınız benim çok değerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun 22 inç olanını aldım kargoda:

HP 2XN60AA 23.8" 5ms (Analog+HDMI) Full HD FreeSync IPS Fiyatı

Bu da arkası beyaz renk olanı, geri kalan her şeyi aynı:
HP 3KS60AA 21.5" 5ms (Analog+HDMI) Full HD FreeSync IPS Fiyatı

Cuma günü senin aldığın AOC monitörün 22 inçini aldım Ryzen 3 2200G'de Input not supported yazısı çıktı ve görüntü gelmedi, muhtemelen seninde başına gelen o, sebebi bazı monitörlerin Ryzen 3 ve 5 Apu ile geçinememesi (sebebi bilinmez). Windows'u kurmak için tüplü monitörü bağladım, AMD sürücülerini kurdum, bu sefer AOC'yi bağlayınca Windows açılınca görüntü geliyordu, fakat BIOS boyunca Input not supported yazısı kalıyordu yani BIOS'a girmek mümkün değildi.

Umarım yeni gelen monitörde aynı hatayı görmem. Bu monitör aşağı yukarı AOC olanla aynı kalitede, fiyatı indirimde görünce aldım hemen, 50 TL'de bonus geldi :).

Sende Input not support hatası aldıysan, yarın HP monitörüm geliyor, APU ile nasıl geçiniyor bildiririm sana.

Ayrıca HP'de AOC'de olmayan Freesync LFC özelliği var, düşük FPS'lerde de aynı kareyi göstererek akıcı bir deneyim sağlıyor ki APU için harika bir özellik.

Edit: Senin hata başkaymış gördüm, ama HP monitör yarın gelecek, fiyatı gerçekten iyi, bilgi veririm sana.

Son düzenleme:
@anonimgezinen Hocam öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Sistemimde Rx570 ekran kartı bulunmakta ve görüntüyü buradan almaktayım. Attığınız monitör gerçekten de güzel fakat satıcısı pek tekin gelmedi bana; 100tl fazla verip 1000TL'ye satıcısı Hepsiburada olanını alabilirim. Fakat 1000TL para vermişken; 144Hz Acer'i yada yanında 350TL'lik mouse verilen LG'yi almak bana daha mantıklı geliyor. Lakin HP yılbaşında 800TL civarlarına inerse alınabilecek bir monitör gibi de duruyor. Sizin monitör hakkında yazacaklarınızı merakla bekliyorum, umarım panel hatası, ölü piksel gibi herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Karşılaşırsanız da ürünün jelatinlerini dahi sökmeden direkt iade edin.

@anonimgezinen Hocam öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Sistemimde Rx570 ekran kartı bulunmakta ve görüntüyü buradan almaktayım. Attığınız monitör gerçekten de güzel fakat satıcısı pek tekin gelmedi bana; 100tl fazla verip 1000TL'ye satıcısı Hepsiburada olanını alabilirim. Fakat 1000TL para vermişken; 144Hz Acer'i yada yanında 350TL'lik mouse verilen LG'yi almak bana daha mantıklı geliyor. Lakin HP yılbaşında 800TL civarlarına inerse alınabilecek bir monitör gibi de duruyor. Sizin monitör hakkında yazacaklarınızı merakla bekliyorum, umarım panel hatası, ölü piksel gibi herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Karşılaşırsanız da ürünün jelatinlerini dahi sökmeden direkt iade edin.

Satıcı Mozaik olarak geçmekle birlikte bana gelen e-faturada Simport Ev Aletleri olarak geçiyor. Daha önce Gittigidiyor'dan iki adet Vestel Desibel kulaklık almıştım, sorunsuz kullanıyorum, onda da Simport Ev Aletleri e-fatura göndermişti. Farklı dükkanlarda farklı isimlerle bulunmakla birlikte Hepsiburada'daki Mozaik isimli dükkan Simport Ev Aletleridir. Genelde Vestel ürünleri satıyorlar ve Google'da siteleri var. Yarın ürün gelecek size bilgi veririm.

Seçtiğiniz monitörlere gelince LG 1 ms olması güzel fakat tasarımı eski bir model olması dolayısıyla kalın çerçeveli ve Freesync LFC yok. Zaten tasarım olarak bu fiyat aralığında konuda geçen AOC ve HP'ye yaklaşabilenler yok. AOC ve HP 4-5 aylık modeller. Fakat o mouse ile birlikte 1000 TL olması, 1 ms tepki süresi, IPS panel ve Freesync özelliklerine sahip olmasıyla gerçekten çok iyi fiyat. Alınır.

Diğer modele gelince multi oyuncusu olmadığımdan, IPS'ten şaşmayacağımdan ve kıvrımlı ekran sevmediğimden tercih sebebim olmazdı.

@anonimgezinen Hocam zaten bu tür satıcılarda genelde alırken değil de iade aşamasında sorunlar ortaya çıkabiliyor. O yüzden gerekirse fazla fiyat verir bilindik yerden alırım en azından başım ağrımaz. Amacım; işlemcim serviste olduğu için acele etmeden en doğru monitörü almak. Tasarım/Fiyat/Performans/Kalite oranı ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Biraz araştırdım HP'yi fakat yeni ürün olduğu için yabancı sitelerde dahi yeterince açıklama yok, acaba Bit ve RGB değerlerini nedir? Eğer 8Bit ise kesinlikle alınır diye düşünüyorum. VA panel konusuna gelecek olursakta ben VA panellerin neredeyse IPS paneller kadar iyi olduğunu düşünüyorum ama kıvrımlı ekran nasıl olur o konuda hiçbir fikrim yok. Siz sadece tasarım açısından mı tercih etmiyorsunuz yoksa işin teknik yada oyun kısmında da sorunlar ortaya çıkabilir mi?

@anonimgezinen Hocam zaten bu tür satıcılarda genelde alırken değil de iade aşamasında sorunlar ortaya çıkabiliyor. O yüzden gerekirse fazla fiyat verir bilindik yerden alırım en azından başım ağrımaz. Amacım; işlemcim serviste olduğu için acele etmeden en doğru monitörü almak. Tasarım/Fiyat/Performans/Kalite oranı ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Biraz araştırdım HP'yi fakat yeni ürün olduğu için yabancı sitelerde dahi yeterince açıklama yok, acaba Bit ve RGB değerlerini nedir? Eğer 8Bit ise kesinlikle alınır diye düşünüyorum. VA panel konusuna gelecek olursakta ben VA panellerin neredeyse IPS paneller kadar iyi olduğunu düşünüyorum ama kıvrımlı ekran nasıl olur o konuda hiçbir fikrim yok. Siz sadece tasarım açısından mı tercih etmiyorsunuz yoksa işin teknik yada oyun kısmında da sorunlar ortaya çıkabilir mi?

Aynı AOC'de olduğu gibi 8 bit (6bit + FRC) olarak geçiyor. Gerçek 8 bit olarak geçmiyor sanırım. Ben hiçbir zaman kıvrımlı ekran gibi geçici modaları sevmedim. Bir aralar ekranın ortası içine göçük gibi olan flat tüplü tv'ler vardı, kayboldular ona benzetiyorum bu durumu. Oyun kısmında bir sorun çıkarır mı hiçbir fikrim yok.

HP'nin AOC'ye artıları:
Freesync LFC
250cd/m2 ye karşı 300 cd/m2 parlaklık.
Hdmi 1.4 yerine 2.0 kablosu (yeni nesil ekran kartlarıyla bir avantaj değil displayport varken.)

AOC'nin HP'ye karşı artıları:
Hp'de olmayan displayport girişi
10 milyon:1 karşı 20 milyon:1 dinamik kontrast
1 tık iyi tasarım (bence)

Monitörler hakkında şu iki linki atıyorum:

Comparison between: 23.8" HP 24f, 23.8" AOC 24V2Q

Comparison between: 23.8" AOC 24V2Q, 23.8" LG 24MP59G

Amd'nin freesync destekli model listesi (filtreler monitör seçerken çok faydalı oldu):
Freesync Monitors | AMD

Son düzenleme:
@anonimgezinen Flat tüplü TV göndermesi gerçekten başarılı bir gönderme oldu nereden hatırladınız onu. :kararsız: Şu an bende Curved ekran fikrinden biraz uzaklaştım ama hala kararsızım. Hp elinize ulaştı mı acaba?

@anonimgezinen Flat tüplü TV göndermesi gerçekten başarılı bir gönderme oldu nereden hatırladınız onu. :kararsız: Şu an bende Curved ekran fikrinden biraz uzaklaştım ama hala kararsızım. Hp elinize ulaştı mı acaba?

:) Hala gelmedi, Yurtiçi Kargo muhitime genelde saat 5-6 gibi geliyor, beklemedeyim.
Kargo takibe baktım şimdi teslim edilemedi yazıyor, yarına kaldı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı