11500TL Oyun ve Render İçin Sistem Toplama

Aşağıdaki performans tablosunu incele ve i7 6850K almaktan vazgeç.

i7 5930K ve i7 6850K daha performanslı olduğu için pahalı değil, sadece fazladan x12 PCI-E hattı kontrol ettiği için pahalı, SLI ve CFX işin önemli, eğer çoklu GPU kullanmayacaksan gerek yok.

ahsgh.jpg

Aşağıdaki performans tablosunu incele ve i7 6850K almaktan vazgeç.

i7 5930K ve i7 6850K daha performanslı olduğu için pahalı değil, sadece fazladan x12 PCI-E hattı kontrol ettiği için pahalı, SLI ve CFX işin önemli, eğer çoklu GPU kullanmayacaksan gerek yok.

Eki Görüntüle 210169
İyide kardeş 6850k'dan sonraki işlemciler zaten çok daha pahalı. Aşırı derecede bi fiyat farkı olmasa 5960x falan bakardım. Araştırdım zaten bütün bu işlemcileri.

Bu yandaki rakamlar neyi temsil ediyor? Nereden bu grafik?
Ben yaptım, UserBenchmark'da aldığı puanları yazıyorum, orada öyle görünüyor.

i7 6850K'nın fiyatı i7 5820K ve i7 6800K'ya göre çok pahalı olmasına rağmen performans farkı yok gibi, dediğim gibi fiyat farkı sadece PCI-E hat sayısından kaynaklanıyor.

Ben yaptım, UserBenchmark'da aldığı puanları yazıyorum, orada öyle görünüyor.

i7 6850K'nın fiyatı i7 5820K ve i7 6800K'ya göre çok pahalı olmasına rağmen performans farkı yok gibi, dediğim gibi fiyat farkı sadece PCI-E hat sayısından kaynaklanıyor.
Anladım fakat almışken iyisini alim diyorum az fark olsada ve bunu daha çok tayvandan çok daha ucuza gelicek zaten mantığıyla yapıyorum. Türkiyeden alsam tabikide böyle bi sistem yapmazdım zaten. Mart ayınca gidicek tanıdık yani yaklaşık 2 ayım daha var. Acaba i7 7850k vs. serisi ne zaman çıkıcak? Yaza falan diye görmüştüm sanki ama onlar nasıl olur sizce?

Anladım fakat almışken iyisini alim diyorum az fark olsada ve bunu daha çok tayvandan çok daha ucuza gelicek zaten mantığıyla yapıyorum.
Orada da burada da fiyat farkları performanslarına göre fazla. Anlamalısın daha iyi değil, almışken daha iyisini almış olmuyorsun, daha iyisi, daha fazla performans verir. İleride çift ekran kartı kullanacak mısın? Kullandığın ekran kartları illa x16 hızında çalışsın diye takıntın var mı? Çift ekran kartı PCI-E 3.0'da x8 hızında çalışsa bile performans kaybı olmuyor, yani gereksiz para saçmış oluyorsun. Bu i7 6850K ve i7 5930K'nın olması, daha üst modele çok para vermeden 40 PCI-E hattına sahip olmak isteyen kullanıcılar için, takıntısı olanlar yada gerçekten ihtiyacı olanlar için.

Israrla söylüyorum, i7 6850K alınca daha iyisini almış olmuyorsun.

Karşında iki seçenek var; i7 6800K & i7 5820K alacaksın yada i7 6900K & i7 5960X alacaksın.

Orada da burada da fiyat farkları performanslarına göre fazla. Anlamalısın daha iyi değil, almışken daha iyisini almış olmuyorsun, daha iyisi, daha fazla performans verir. İleride çift ekran kartı kullanacak mısın? Kullandığın ekran kartları illa x16 hızında çalışsın diye takıntın var mı? Çift ekran kartı PCI-E 3.0'da x8 hızında çalışsa bile performans kaybı olmuyor, yani gereksiz para saçmış oluyorsun. Bu i7 6850K ve i7 5930K'nın olması, daha üst modele çok para vermeden 40 PCI-E hattına sahip olmak isteyen kullanıcılar için, takıntısı olanlar yada gerçekten ihtiyacı olanlar için.

Israrla söylüyorum, i7 6850K alınca daha iyisini almış olmuyorsun.

Karşında iki seçenek var; i7 6800K & i7 5820K alacaksın yada i7 6900K & i7 5960X alacaksın.
Anladım evet çift gpu yapsam tabi full performans almak isterimde sanmıyorum alıcağımı :D O zaman ordaki fiyat farkına göre 6900k alıcam yada 6800k.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla Raid kartı, Raid desteği olmayan anakarta Raid desteği kazandırmak için var. Bu durumda anakartında Raid desteği varsa, Raid kartı sana ekstra güvenlik ve özellik katmayacaktır.

Raid 0 yaptıktan sonra, BIOS'dan yanlışlıkla Raid ayarlarını bozarsan veya BIOS'u sıfırlamak zorunda kalırsan veriler gider. Yinede kurtarma şansın olabiliyor, oluyor demiyorum. Buraya konu açtığına göre böyle zorlu bir kurtarmayı asla yapamazsın, o yüzden yedeklemeyi sürekli yap.

Samsung 960 Pro gibi bir SSD ile neden Raid ihtiyacı duyuyorsun merak ettim? Raid yapınca ne kazanacağını ve ne eksikliğini gidermek istediğini merak ediyorum? Raid yapmaya neden ihtiyaç duydum?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı