116.5 kiloyum

Nasıl yani nereden araştırma yaptın? Bmı skoruna göre obez birey olarak görüntüleniyor. 185 boyum var 82 kiloyum 1 veya 2 kilo daha alırsam aşırı kilolu olacağım. Arkadaş orta seviye falan değil yani çok ileri seviyede kilolu.
Her neyse kalori açığı yakalaman gerekiyor. Tdee hesaplamasına baktığımda vücudun günlük fix olarak 3100 kalori yakıyor. Sen günlük 2100 kalori alırsan ve 7000 kalori 1 kilo ettiğinden dolayı düz hesap haftada 1 kilo verebilirsin. Bunu kardiyo egzersizlerle desteklersen hem yağ yakımın hızlanır hem de kilo verdiğin zaman sarkmaların önüne geçersin. Çok pratik beslenme takip uygulamaları var yediğin besini oraya yazıyorsun kaç kalori olduğunu hatta makrolarını (protein, krb, yağ vs) bile gösteriyor. Bu uygulamaları kullanarak beslenmenin takip edebilir bir şekilde kilo verebilirsin.

Sen obez birey olarak gorundugunu nereden biliyorsun. Ilgili sitelerden arastirma yapmani oneririm.
 
Sen obez birey olarak gorundugunu nereden biliyorsun. Ilgili sitelerden arastirma yapmani oneririm.
Bilip bilmemek değil araştırma yapmaya bile gerek yok. Boyuna göre kilosu aşırı fazla. Ayrıca vücut geliştirmeyle uğraşıyorum sabahtan akşama makrolarla, mikrolarla uğraşıyorum. Benden nasıl bir araştırma yapmamı istiyorsun?
 
Boyum 185 kilom 116.5 abur cubur, çikolata, gazlı içicekler vb şeyler epeydir yemiyorum fakat zayıflayamadım. Geceleri limonlu yoğurt kürü de yiyorum. Ne yapmalıyım?
Low carb diyeti yapın. İnsülin dediğimiz hormon başlı balına depolayıcı bir hormon olduğundan karbonhidrattan uzak durmanız gerekiyor. Ayrıca hiit antremanı yaparak kolay yoldan yağ eritebilirsiniz.
 
Hocam allah aşkına doktor 117 kilo normal mi dedi? Değil 1.85, 1.90 bile olsa 117 çok fazla.
Cidden doğru eğer vücut geliştirme yapmiyosa 90 dan sonra kotu durmaya başlar 185 biri.

Mesala doktorlara danışarak
Doktorlar farklı bir şey bilmiyor bu konuda zaten diyetisyenler bakar muhtemelen çok ogunlu az kalorili bir diyet yazacak protein oranlı.Cok öğün ise kalori açığı verirken daha rahat vermenizi gün içi veriminizin düşmemesinj sağlıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı