11Mbps ile 100Mbps arasında MS farkı olur mu?

Kablonet kullanıyorum 100 Mbps hızı var ve evde 3 telefondan bir şey izlenirken LoL'de 25-30 CS:GO'da 50-60 ping alıyorum normaldede o aralıklarda hiç oynama olmuyor yani. Fiyatı 95 TL 5Mbps'de upload var.
 
11Mbps ile başım dertteydi kardeşim ve annem internete girip bir video izlediklerinde başlarında bitip kapatın demek zorunda kalıyordum tabii bu durum da beni üzüyor neyse. Bugün itibari ile fiber gelmiş oldu dairemize ve 100Mbps desteklediğini öğrendim. 11Mbps ile 3 kişi internete girdiğinde 300-700 olan Ms'im 100Mbps internet aldığımızda düşer mi? Düşerse ne kadar düşer 100'den düşük olur mu?

Bu durumun en büyük sebebi Wi-Fi standardı bir ağa birden çok cihaz bağlandığında router öncelik tanıdığı cihaza daha fazla veri yolu açıyor haliyle diğer cihazlarda yavaşlama oluyor. Bu 1 şeritli bir yolda kapasitesinin çok üstünde araç bulunması gibi bir şey ama yeni Wi-Fi 6 ya da Wi-Fi ax adlandırmasıyla piyasaya sürülen yeni nesil bağlantı standartında bu durum ortadan kalkıyor bildiğim kadarıyla yeni sistemde Wi-Fi 6 destekli modemlerde ne kadar cihaz bağlanırsa bağlansın veri yolu sınırlamasına takılmıyor. Tabi arkadaşların da bahsettiği gibi fiber internetin de katkısı fazlasıyla olacaktır.
 
Millenicom kullanıyorum fena değil 110 TL fiyatı var ama ben 92 TL ödeyeceğim.

Ben de Millenicom 100Mbit için yeni başvurdum. Sen nasıl 110 TL yerine 92 TL ödüyorsun. Bana ilk 2 ay 59 ya da 54 tl indirim yapıldı. Bir de arkadaşını getir diye bir olay dan bir ay ücretsiz dendi. Sonra zaten 110 lira devam edecek. Bu arada fena değil demişsin ortalama indirme ve yükleme hızların nasıl?
 
@orge Youtube, Twitch gibi platformlarda problem yaşıyor musunuz?

Henüz bağlanmadı. Hala 16mbit TTNet deyim. Tahmini 4 ila 6 gün içinde geçiş tamamlanır denildi. Bu nedenle Millenicom test etme imkanım olmadı. TTNet de yaklaşık 15 senedir 16mbit ve yakın hızlar alıyorum. Hizmet kesintisi çok nadir oluyordu. Senede bir kere diyelim. Bağlantı konusunda memnundum. Aslında TTnet de problemin yoktu. Fakat daha yüksek hızlara ihtiyacım oldu TTnet 100 mbit vdsl Millenicom, netspeed ya da turknete göre oldukça pahalı kalıyor.

TTnet de Youtube ve twitch de nadiren yavaşlama yaşıyorum. Bunun haricinde bir sorunum yok.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı