O bütçe için RTX 3070 beklenmeli.
Pardon monitör dahil olduğunu görmedim.2K monitör ve RTX 3070’in 5000₺ üzeri bir fiyattan çıkacağını varsayarsak, çok zor olur 12000₺’ye 3070’li bir sistem toplamak.
Hocam monitör dahil değilPardon monitör dahil olduğunu görmedim.
Peki hocalarım RTX 3070 ne zaman piyasaya düşer acaba? Onun dışında ben İ5 10600k işlemcisini düşünüyordum oyun açısından daha iyi gördüm onun fiyat karşılığı olarak ryzen 7 3700x var snaırım 10 yıl oldu pc toplamayalı ama senelerdir takip ediyorum piyasayı videolar izliyorum yani ben pc yi rdr2, the witcher 3,mk11,cyberpunk, fifa vb oyunları bu fiyata olabilecek en yüksek şekilde oynamak istiyorum,tam anlamıyla f/p olmalı bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim bana sistem konusunda en azından ekran kartsız şekilde anakart, güç kaynağı,ram gibi bileşenlerin nasıl olması gerektiği hakkında fikirler verirseniz sevinirim.Sanırım 3070'i beklemem mantıklı olucak diğer bileşenler içinde fikirler verirseniz sevinirim.Hocam monitör dahil değil parantez içinde yazmıştım ama çalılıyorum onuda bir daha ki ay alıcam ama kasa'nın siparişini vermek istiyorum dolarda malum 12000 TL bir bütçe var kasa için
Peki hocalarım RTX 3070 ne zaman piyasaya düşer acaba? Onun dışında ben i5 10600K işlemcisini düşünüyordum oyun açısından daha iyi gördüm onun fiyat karşılığı olarak Ryzen 7 3700X var snaırım 10 yıl oldu PC toplamayalı ama senelerdir takip ediyorum piyasayı videolar izliyorum yani ben PC'yi RDR2, The Witcher 3, MK11, Cyberpunk, FIFA vb oyunları bu fiyata olabilecek en yüksek şekilde oynamak istiyorum, tam anlamıyla F/P olmalı bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim bana sistem konusunda en azından ekran kartsız şekilde anakart, güç kaynağı, RAM gibi bileşenlerin nasıl olması gerektiği hakkında fikirler verirseniz sevinirim. Sanırım 3070'i beklemem mantıklı olacak diğer bileşenler içinde fikirler verirseniz sevinirim.
Hocam B550 lazım değil aslında. Ryzen 4. nesil işlemci takmıyoruz çünkü.Senin bütçene yakın bir kasa toplamaya başlamıştım ben de bir ay önce. Ekran kartı hariç monitör ve tüm bileşenler elime ulaştı.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F (1242₺)
İşlemci: AMD Ryzen 3700X (2888₺)
RAM: G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3600MHz CL18 (649₺)
SSD: Kingston KC2000 500GB (789₺)
PSU: Corsair RM750 (999₺)
Kasa: Cooler Master TD500 (869₺)
Bu fiyatlara bir de RTX3070’in 5000₺ fiyatına çıkacağını kabul edersek -büyük ihtimal 6000₺ civarında çıkar- 12400₺’ye yakın oluyor. Fikir olması için yazdım bunları. İşlemci dışında diğer bileşenleri indirimlerde aldım.
RTX3070 için NVIDIA 29 Ekim diyor herhalde diğer üreticiler de bu tarihi baz alır. Stok sorunu vs yaşanırsa bizim elimize geçmesi bayağı sürebilir gibime geliyor. Arada ben de 2080 Super mi alsam diyorum.
Hocam dolar ne yönlü hareket edicek bilmiyoruz valla beklesem mi alsam mı bilemiyorum parçaları ayrı ayrı almak mantıklı olabilir aslında gece indirimleri fln oluyorSenin bütçene yakın bir kasa toplamaya başlamıştım ben de bir ay önce. Ekran kartı hariç monitör ve tüm bileşenler elime ulaştı.
Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F (1242₺)
İşlemci: AMD Ryzen 3700X (2888₺)
RAM: G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3600MHz CL18 (649₺)
SSD: Kingston KC2000 500GB (789₺)
PSU: Corsair RM750 (999₺)
Kasa: Cooler Master TD500 (869₺)
Bu fiyatlara bir de RTX3070’in 5000₺ fiyatına çıkacağını kabul edersek -büyük ihtimal 6000₺ civarında çıkar- 12400₺’ye yakın oluyor. Fikir olması için yazdım bunları. İşlemci dışında diğer bileşenleri indirimlerde aldım.
RTX3070 için NVIDIA 29 Ekim diyor herhalde diğer üreticiler de bu tarihi baz alır. Stok sorunu vs yaşanırsa bizim elimize geçmesi bayağı sürebilir gibime geliyor. Arada ben de 2080 Super mi alsam diyorum.
İncehesap'ın gaming gecesinden parçaları ucuza getirebilirsin.Hocam
Hocam dolar ne yönlü hareket edicek bilmiyoruz valla beklesem mi alsam mı bilemiyorum parçaları ayrı ayrı almak mantıklı olabilir aslında gece indirimleri fln oluyor
PC toplamak istiyorum. Elimdeki bütçe 12000 TL, 2K monitör alacağım ve 2K oyun oynayacağım. Elimdeki bütçe bu, aklımda MSI RTX 2070S ekran kartı var, diğerleri konusunda fikrinizi bekliyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.