12-13 bin TL tablet önerisi

ArdaSonmez

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Bu günlerde ders çalışmak için tablet almayı düşünüyorum. Aklımda Huawei MatePad 11.5 ve Samsung s9FE var. Bu iki tabletten hangisini almalıyım ya da bundan daha iyi önerebileceğiniz tablet var mıdır? iPad düşünmüyorum fakat kesinlikle alın iPad alın derseniz düşünebilirim.

Ayrıca şunu da ekleyeyim. Huawei MatePad 11.5 alırsam yanında klavyeli kılıf da geliyor. Bir de Huawei MatePad 11.5 da normal ekran ve papermatte ekran seçeneği var. Huawei alacak olursam papermatte ekran mı tercih etmeliyim yoksa normal ekrandan devam mı etmeliyim?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bu aralar tablet arayışı içerisindeyim. Biraz araştırma yaptığımda, diğer modellere nazaran iPad daha iyi geldi. Huawei zaten yazılımsal anlamda sıkıntı Google gibi temel uygulamaları desteklemiyor. Her ne kadar yan uygulamalar ile yüklense de veri ihlali riski var. Oppo gibi yakında Türkiye'den çekilme durumu da söz konusu. Diğer taraftan Samsung'a gelecek olursam ben bu markaya hiç ısınamadım telefonlarından ötürü. Ekran panelleri iyi olsa da ısınma ve buna bağlı donma durumları oluyor. İos yazılım bakımından tüm cihazlarında stabil olduğu için daha cazip geliyor. Hatta Carrefour'da Wi-Fi +Cellular özellikli modeli çok uygun fiyatta değerlendirilebilir.

Hocam bugün tablet bakmaya gittim. İlk önce deneyimlerimi anlatayım.

Huawei'yi ben klavyesi için tercih edecektim. Fakat deneyimlediğimde benim için hayal kırıklığı oldu. Klavye çok kalitesiz. Yazı yazasım gelmedi. Kalemini deneyimleme fırsatım olmadı. Bir de papermatte ekranlısını da denedim. Her ne kadar reklamlarda daha canlı ekran vs. dense de bana pek öyle gözükmedi.

Samsung Tab s9FE'ye baktım. Tablet akıcı vs. fakat tablete bir türlü ısınamadım ve ayrıca iPad 9.nesil ile bunun arasında kalsam kesinlikle iPad 9.nesil derim. Ayrıca bu tabletin kalemi bana çok kötü geldi. Sanki replika kalem kullanıyormuşum gibi geldi.

iPad 9.nesil ve 10.nesile baktım. Bu tabletler arasında en beğendiğim 10.nesil oldu fakat onu almam biraz zor. iPad 9.nesil gayet kaliteli, akıcı geldi. Apple Pencil'in en son modelini denedim gayet hoşuma gitti. Fakat tabii ki de onu alamam, ikinci el 1.nesil Apple Pencil'ler 2K civarında. iPad alırsam büyük ihtimalle onu alırım.

Kısacası bana da en mantıklısı iPad 9.nesil gibi geldi. Samsung s9FE'yi tamamen seçeneklerim arasından çıkardım diyebilirim. Sadece Huawei'ye kafam biraz gitmiyor değil. Onu da artık iyice araştırıp yarın sonuca varacağım.

Biraz pişman olacak yola girmişsiniz. iPad 8 kullanıyorum. iPad 9 artık eskidi ve yakında güncellemeleri kaldırmamaya başlar. iPad 10 ve kalemi ikinci el alın daha iyi.

Hocam birkaç gündür araştırıyorum, bir sitede eğitim indirimli iPad 10. nesil 13.5K'ya gidiyor. Fiyatı oldukça hoşuma gitti, kalemi de bir şekilde hallederim diye düşünüyorum. En kötü replika kalem alırım. iPad 9. nesil görünüş olarak hoşuma gitmiyordu, 10. nesili bütçeme uygun bulunca 9. nesili seçeneklerimden çıkardım. Samsung ve Huawei'yi de listemden tamamen çıkarmıştım. Önerebileceğiniz, birkaç bin lira fazla ama diğerlerine göre çok çok daha iyi diyebileceğiniz bir tablet var mıdır?

Bence beğendiyseniz 10. nesilden devam edin. O civara iPad alabiliyorsunuz sonuçta.

Hocam tablet 64GB, yeteceğine emin misiniz?
Baktığınız fiyatlara Xİaomi Pad 6 var, değerlendirebilirsiniz.

Hocam tablet 64 GB, yeteceğine emin misiniz?
Baktığınız fiyatlara Xiaomi Pad 6 var, değerlendirebilirsiniz.

Yeter diye düşünüyorum hocam. Telefonda aşağı yukarı yetiyor, bunda da rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum.
Xiaomi tabletlere baktım fakat kendi orijinal kalemi yok. Bir yerde vs. satılıyorsa da çok pahalıdır diye düşünüyorum. Replika kalemi sadece tablet bütçemi zorlarsa düşünebilirim, onun dışında orijinal kalem almaya çalışacağım. Ayrıca telefonum Xiaomi ve işletim sistemini pek de sevdiğim söylenemez.

Yetmeme ihtimali var hocam tablette. Temel uygulamaların (WhatsApp, Instagram vs.) Yanında ders için kullanacağın notlar, fotoğraflar, dokümanlar birikecek. 5 yıl J7 Prime 16 GB kullanan biri olarak depolama alanı benim büyük bir travmam. Yerinde olsam en az 128 GB depolama alanına sahip modellere yönelirdim. Lakin hak veriyorum, ben de aynı bütçede tablet arıyorum ve seçenekler çok arada bırakıyor. Ben de Mi Pad 6 ve Galaxy Tab S9 FE arasında kaldım. Pad 6 donanım, S9 FE de işletim sistemi ve kendi kullanım alışkanlıklarım konusunda öne geçiyor. Bu fiyat skalasında kararsızlık kaçınılmaz gibi.

Hocam dediğiniz gibi 64 GB yeter ama 128 GB olursa çok iyi olur bence de. Samsung Tab s9FE alırsam 128 GB, iPad alırsam 64 GB alacağım (Bütçeden dolayı). Xiaomi Pad 6'nın orijinal klavyeli kılıf ve kalemi 6 bin TL. Kendisi 12 bin TL. Toplamda 18 bin TL ediyor çok değil fakat o bütçeye iPad almak daha mantıklı gibi geliyor. Ayrıca tablette bence yazılım çok önemli, hele kalem ile kullanacaksanız. Samsung Tab s9FE yi denedim, tonla özellik var tablette. Kalem için de bir sürü özellik koymuşlar, eğer ki Android tablet alırsam kesin Samsung bir tablet alacağım orası kesinleşti. Fakat aklımda iPad almak var. Bu arada alacaksanız kesin bir Samsung mağazasına gidip tableti deneyin, boyutu nasıl vs. bilgi edinmiş olursunuz. Ayrıca kalem ile de deneme imkanı var, MediaMarkt ve Teknosa da bu yoktu mesela. Samsung Tab s9FEnin yanında gelen kalem benim için hayal kırıklığı olmuştu mesela, Apple Pencil denedikten sonra kalite farkını sonuna kadar hissetmiştim. Ama yine de idare ederdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…