12-24 çalışma sistemi nedir?

cRowLy

Megapat
Daha fazla  
Shell pompacı ilanı için 12-24 çalışma sistemi dedi de pek anlamadım. Nasıl oluyor? Örnek olarak yazabilir mi bilenler?

Şöyle mi yani? Bugün öğlen 12'de gittim, ertesi gün gece 12'de gittim. 24 saat dinlenme oldu. Peki tatil vb. olmuyor mu?

12/24 Çalışma Sistemi

12-24 vardiya sistemi, bazı sektörlerde, özellikle çalışan eksikliğinin ciddi sonuçlar doğurabileceği acil durum hizmetlerinde sürekli hizmet kapsamı sağlamak üzere tasarlanarak çalışanların sürekli hizmet kapsamı sağlamak için uzun süreler boyunca çalıştığı bir vardiya sistemi türüdür.

12-24 vardiya sistemi kapsamında, çalışanlar birbirini takip eden iki vardiya çalışır. Bu çalışma süresince 12 saatlik bir vardiyanın ardından 24 saatlik bir vardiya ile toplam 36 saat çalışılır. Bu program şirkete ve sektöre bağlı olarak değişebilir fakat örnek vermek gerekirse;

Birinci gün 12 saatlik bir vardiyanın ardından ertesi gün aynı saatte başlayıp 24 saate tamamlanan bir vardiya sistemidir. Bu iki günlük çalışmanın ardından çalışanın bir gün izin yapmasıyla iki haftalık dönemde toplam 72 çalışmasıyla bu sistem tekrarlanır.

Kaynak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı