12 bin TL'ye elektrogitar önerisi

aaauroN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Elektrogitar almayı düşünüyorum 10 12 arası bütçem var, önceden hiç kullanmadım. Nasıl bir şey alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

3 kanallı amfi, ne olduğu belirsiz manyetikler ??
Aynı fiyata canavar gibi sound aldırırım.

O Amfi 3 kanal değil; 2 kanal. Ama merak ettim. Kanal sayısı artınca kalite de mi artıyor?

Manyetikler Ne olduğu belirsiz değildir."stok" olarak tanımlanır. Bu seyie farklı markaların gitarlarının tamamında olduğu gibi.

İstersen10.000$ a ekipman al; gitar çalmayı bilmeden sadece ürettiğin gürültü "canavar" olur. O yüzden bu söylediğinin hiç bir anlamı yok.

Son düzenleme:
Gitara yeni başlayan herkesin yaptığı hatalardan bitanesi

O Amfi 3 kanal değil; 2 kanal. Ama merak ettim. Kanal sayısı artınca kalite de mi artıyor?

Manyetikler Ne olduğu belirsiz değildir."stok" olarak tanımlanır. Bu seyie farklı markaların gitarlarının tamamında olduğu gibi.

İstersen10.000$ a ekipman al; gitar çalmayı bilmeden sadece ürettiğin gürültü "canavar" olur. O yüzden bu söylediğinin hiçbir anlamı yok.

Bu bütçeye daha iyi strat ses kartı monitör kulaklık sağlam bir kablo alırsın pluginlerle daha özgün tonlarda kayıt alıp dinleme imkanı da elde edersin hala neyi savunduğunu anlamış değilim.
Bahsettiğimiz seviye başlangıç bunu alan elbet belli bir süre sonra ilerleme kaydedecek ama elindekiler onu tatmin etmeyecek.

3 kanallı amfi, ne olduğu belirsiz manyetikler ??
Kanal sayısı artınca kalite de mi artıyor?
Soruma yanıt alamadım.
Gitara yeni başlayan herkesin yaptığı hatalardan bitanesi
Evet, bahsettiklerin aynen öyle şeyler.
Bu bütçeye daha iyi strat ses kartı monitör kulaklık sağlam bir kablo alırsın pluginlerle daha özgün tonlarda kayıt alıp dinleme imkanı da elde edersin
Dediğin şeyler şu aşamada manasız.

• "Daha iyi gitar" a gerek yok. Alacağı zaten başlangıç için yeterli ve iyi seviyede.
  • Yeni başlayan birine ses kartı önerilmez. Gecikme, dijital sesler, Her seferinde DAW dan hardware a kadar, bir sürü ayar yapma zorunluluğu gibi boş yere uğraşa sokmaya gerek yok insanları.
  • Çalamadığın şeyin ne soundu, ne kaydı?
  • O kadar yanlışının içinde şuna da takıldım; "Monitör kulaklık" neden? Normal kulaklık niye değil?
Bahsettiğimiz seviye başlangıç bunu alan elbet belli bir süre sonra ilerleme kaydedecek ama elindekiler onu tatmin etmeyecek.
Yukarıda da yazdım; gitara yeni başlayacaksan; önüne Kirk HAMMET' in bizzat kullandığı amfileri ve gitarları koysak anca traş makinesi gibi ses çıkarabilirsin.

O yüzden, şimdi insanları boşa masrafa sokmaya gerek yok. Başlangış seviyesi ile başlanır. Kalite bu aşama için fazlası ile yeter. Daha fazlaları ileride düşünülecek şeylerdir. 2-3 sene sonra, gitar hakkında senden benden değil; kendi bilgi birikimine sahip olur. Kendi ihtiyacını belirleyerek yeni ekipmanlar alır.

Son düzenleme:
Soruma yanıt alamadım.

Evet, bahsettiklerin aynen öyle şeyler.

Dediğin şeyler şu aşamada manasız.

• "Daha iyi gitar" a gerek yok. Alacağı zaten başlangıç için yeterli ve iyi seviyede.
  • Yeni başlayan birine ses kartı önerilmez. Gecikme, dijital sesler, Her seferinde DAW dan hardware a kadar, bir sürü ayar yapma zorunluluğu gibi boş yere uğraşa sokmaya gerek yok insanları.
  • Çalamadığın şeyin ne soundu, ne kaydı?
  • O kadar yanlışının içinde şuna da takıldım; "Monitör kulaklık" neden? Normal kulaklık niye değil?

Yukarıda da yazdım; gitara yeni başlayacaksan; önüne Kirk HAMMET' in bizzat kullandığı amfileri ve gitarları koysak anca traş makinesi gibi ses çıkarabilirsin.

O yüzden, şimdi insanları boşa masrafa sokmaya gerek yok. Başlangış seviyesi ile başlanır. Kalite bu aşama için fazlası ile yeter. Daha fazlaları ileride düşünülecek şeylerdir. 2-3 sene sonra, gitar hakkında senden benden değil; kendi bilgi birikimine sahip olur. Kendi ihtiyacını belirleyerek yeni ekipmanlar alır.
Sen anlamamışsın demek istediğimi,
Aynı bütçede daha iyi ekipman ve sound için öneri sundum üstüne gidip 10-20k koy vs demedim iyi okursan, gelişimden sonra yenilemek gibi işlerle uğraşmamak için.
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak bu yazıları yazdım.
DAW ve hardware den bahsetmişsin ücretsiz pluginler ile gayet iyi sound alabilir akorları dizileri çalışırken aldığı kayıtlardan dinleyebilir metronom ekleyip akordunu da yapabilir.
Ses kartına geçtiğimde imkanlardan dolayı ulaşamadığımız analog pedalları dijital halleri ile öğrendim eq mix master gibi bir çok ayar kendi gelişimimde bana çok şey kattı.
Ama gidip kanal sayısına takılmışsın.
Özetlemek gerekicek olursam şimdiden hem başlangıç hem daha ileri seviyeler için erkenden bütçe planına göre ekipmanlarını belirleyebilir.
Zamanında 1500tl lik jackson ve ses kartım ile en acemi hallerimden kayıtlar bulunuyor dilersen iletirim.
Bionu inceledim benden çok çok daha tecrübeli birisin eyvallah ama aynı fiyata daha iyi opsiyonlar ve gelişim yönünden fırsatlar olduğu için bu yazıyı yazıyorum.
İyi forumlar.

Seni anlıyorum. Bunları ifade etmek için marka kötülemeye gerek yok.

"Çöp" -"leş" - "Patates" Bunlar çok iddalı ve gereksiz cümleler. Tek başlarına karşı taraftakine de bir anlam ifade etmiyor

"- Şu marka XL fret kullanıyor, fretler daha yüksek olduğundan tellere daha kolay basarsın ve cızlama bızlama sorunlarını daha az yaşarsın..",
" - 24,75 skaka 25,5"e göre daha düşük tansiyonludur teller daha az gergin olduğundan; kolay akor ve bare basarsın"
O fiyat farkına değer vb. dersin... Bunlar seni daha bilgili ve günenilir yapar.

Kullandığın ve meşhur bir çok elit markanın Endonezya - Kore üretimli gitarları onlardan farklı değil. Üstelik uzak doğuda bunların hepsi çoğunlukla aynı fabrikada üretiliyor.
Yeni başlayanın aradaki kalite farkını anlaması algılayabilmesi mümkün değildir. Orta seviyede zaten senin önerin de ona yetmez. Üstüne marka için para ödüyorsunuz. Tek avantajı; ikinci elde satarken kolay.

30 yıllık gitarist, onlarca gitar/ ekipman tecrübesi olan biri olarak söyleyeyim; orta seviye yada üzerinde gitar çalıyorsanız, piyasada şu anda en az, 70-80 bin ödemeden fark edilir kalitede pek bir şey bulmanız imkansız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı