12. işlemci için soğutucu önerisi

z3k1

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2019
Mesajlar
29
Merhaba arkadaşlar.

i7 - 12.Nesil işlemci almayı düşünüyorum. Bu işlemciye uygun da güzel bir sıvı soğutucuya ihtiyacım var. 1700 pin için soğutucu olarak ne kullanmalıyım? Sıvı soğutucu modellerin hiçbirinde 12. nesil için uygundur yazmıyor maalesef. Ayrıca 3'lü sıvı soğutucular da alt üst fan kullanımı gördüm, yani 360'lık radyatörler de 6 fan. Bu hep mi vardı, sonradan mı olan bir şey?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartların soğutucu vida yuvaları standart diye biliyorum, tüketici olarak 2 nesilde bir anakart değiştiriyoruz bari soğutucular standart olsun dur hele. :) Corsair H100i RGB Platinum alabilirsin, ikinci el de bakabilirsin gayet uygun, 5 yıl garantisi oluyo. Ben kullanıyorum aşırı memnunum. 10700K 5 GHZ OC ile kullanıyorum ve gayet serin çalışıyo. İkinci el eğer bir sorunu yoksa çalışıyosa zaten kolay bozulan şeyler değil kapalı devre sıvı soğutmalar. 360'lık 6 fanlı sıvı soğutma görmedim ama gerek yok, fantezi biraz o. Kasaya sığmaz RAM'lere çarpar zaten.
 
Bence anakartlara 12. nesil ile uyumlu olması için bir çentik daha ekleyeceklerdir içiniz rahat olsun. Youtube'da hiç bu olayı anlatan bir şeye baktınız mı
 
6 fan kullanımı kişinin tercihine bağlı ve önceden de vardı evet, lian li veya arctic 280/360mm yeterli olur fiyat ve performans yönünden.
 
Ben uzun süredir Cooler Master Masterliquid serisinden bi soğutucu kullanıyorum ve memnunum. Arızası da olmadı. Diğer marka-modellerle arasındaki farkları bilmem ama
 

Geri
Yukarı