Arkadaşlar su soruya bakabilir misiniz? Kafayı yiyeceğim 1. öncül doğru çıkıyor 2. de doğru olmalı 3. de doğru olmalı ama video çözümde ve cevap anahtarında C diyor yardım eder misiniz?
Arkadaşlar su soruya bakabilir misiniz? Kafayı yiyeceğim 1. öncül doğru çıkıyor 2. de doğru olmalı 3. de doğru olmalı ama video çözümde ve cevap anahtarında C diyor yardım eder misiniz?
Cevap 1, 2, 3 olmali.
1'in dogru oldugunda hemfikiriz zaten.
2 de dogru cunku yorungede olan bir cisimin kutlesi artarsa cekim gucu de artar bu nedenle birbirlerine yaklasirlar, kutlesi azalirsa cekim gucu azalir ve uzaklasirlar. Yani 2 de dogru
Meteorun yörüngesinin nerede olduğunu bilmediğimiz için mi uzaklaşıp yakınlaşabilir mesela Dünya'nın hemen dibindeyse gidemez ama Dünya'nın çekim alanının hemen sonlarında falansa kaçabilir bu şekilde mi?
Hocam G1.M1.m/r.r = m.v.v/r eşitliği bulunuyor. Sadeleştirmeleri yapınca G1.M1/r = v.v oluyor. Hatta yukarıda bunun kök içine haline alınmışını yazmışsınız. m ler sadeleşiyor. Kütlenin azalması yörüngeyi etkilemiyor bu durumda.
Hocam G1.M1.m/r.r = m.v.v/r eşitliği bulunuyor. Sadeleştirmeleri yapınca G1.M1/r = v.v oluyor. Hatta yukarıda bunun kök içine haline alınmışını yazmışsınız. m ler sadeleşiyor. Kütlenin azalması yörüngeyi etkilemiyor bu durumda.