12 sınıfta meslek lisesinden açık liseye geçersem kaç kredim olur?

O konu hakkında net bir bilgim yok da ekleneceğini sanmıyorum. Bu kredi eklenme mantığı da aslında 9, 10 ve 11. sınıfta her lise türünde görülen derslerin kredisi ekleniyor. Sende biraz kredi düşme sebebi de 10. sınıfta Edebiyat dersinden sorumlu kalmışsın ve 11. sınıfta bazı kültür derslerini görmedin meslek lisesi olduğun için. Açık lisede de seçmeli dersler kredi getirmelik derslerdir, başarmak zorunlu değil seçmeli dersleri.
 
Anlıyorum, kaç kredinin olacağı hakkında net bir yorum yapmak zor da tek diyeceğim 11. sınıfta bazı kültür derslerini görmediğin için biraz düşük krediyle başlatabilir ve alt sınıftan da sorumlu dersin de varmış. Bu da bir tık geri başlatabilir ve 35+35+35 yaparsan da liseyi bitirebileceğini düşünüyorum. Üçüncü dönem sınavlarına da katılırsın, çok da sorun oluşturmayacaktır.

Üçüncü dönem sınavlarına girebilmesi için yanlış bilmiyorsam 18 yaş üstü olması gerekiyor.
 
3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerden sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi (17) yaşını doldurmuş, on sekiz (18) yaşından gün almış olan öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecek.

18 yaş üzeri olmasına gerek yok.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı